ככל שההכנסה האישית נמוכה, אנשים מבקרים יותר בבתי קפה. עם הגידול בהכנסה חלה ירידה במספר הביקורים. כך עולה במחקר שנערך בשלוחת אוניברסיטת דרבי בישראל על-ידי מישוק ולדיסלב ב-25 בתי קפה מובילים בתל אביב, רובם על ציר רחוב אבן גבירול.
מהמחקר עולה עוד, כי 56% מהעובדים בבתי הקפה הן נשים. 82.7% מהעובדים משתכרים שכר בסיס לפי שעות עבודה ורק מיעוט מקבל משכורת קבועה. 68.2% מהעובדים מחזיקים מעמד בין חצי שנה ועד כשנה בעבודה בבתי הקפה. 66% מהעובדים הם בני 20 עד 25, 29% הם בני 26 עד 30. כ-32% הם בעלי השכלה תיכונית, 28% בעלי השכלה על-תיכונית, 40% בעלי השכלה אקדמית. 51.4% עבדו כמלצרים 37.4% הם ברמנים, 11.3% היו אחראי משמרת. לרוב המכריע של העובדים אין קביעות בעבודה.
המחקר הקיף 1,038 מדגמים מתוכם 594 לקוחות ו-444 עובדים בדרגות שונות בבתי קפה תל אביביים פופולריים. בין בתי הקפה שנחקרו היו: "לה-ג'יבנייז, אצל יהודית, אפרטו, בוקה, נטו, קפה הבית, קפה חיים ארלוזרוב, קפה נונה, גבירולה, ויטלי, וילאז', בננה ביץ'" ועוד סניפים של 3 רשתות קפה מוכרות היטב בתל אביב ובארץ.
המחקר, שנערך במסגרת לימודי תואר במנהל עסקים בדרבי, נועד לבחון את: "קשיי ההישרדות העסקיים של בתי הקפה" שידעו טלטלות עסקיות רבות בשנים האחרונות. החוקר, מישוק ולדיסלב, עבד 7 שנים בתחום בתי הקפה והמסעדות והחליט לבחון את הענף החביב על תל אביביים רבים.
עוד עולה במחקר, כי 55% מהלקוחות הינם בעלי השכלה אקדמית, 38% הם שכירים, 15.7% עצמאיים, 22.4% הם סטודנטים וכ-12% הם גמלאים. 18.6% מהלקוחות אישרו שהכנסתם מעל הממוצע במשק לעומת כ-40% שאמרו שהכנסתם מתחת לממוצע, בעוד ש-25% דיווח על הכנסה נמוכה. חלק גדול מ-594 הלקוחות שנדגמו דיווחו על שביעות רצון בינונית עד גבוהה מבתי הקפה. מהמדגם עולה, כ ככל שהלקוחות היו מבוגרים יותר עלהת שביעות רצונם מאיכות השירות.
על-פי נתוני התאחדות המסעדנים הענף כולל כ-8,000 מסעדות ובתי קפה ומעסיק למעלה מ-100,000 עובדים שמתוכם כ-80,000 שכירים. על-פי הערכות, ב-2004 לא צפויה התאוששות בהיקף הפעילות של בתי הקפה למרות שלכאורה נרשמת התאוששות במשק ובעסקים קטנים.