תבע 3.5 מיליון ש"ח מעו"ד בשל <br>רשלנות מקצועית וקיבל פטור מאגרה

ביהמ"ש קיבל את טענת התובע כי הנזקים שנגרמו לו הביאו אותו למצב כספי קשה שאין הוא מסוגל לשלם את אגרת המשפט; כן כתב ביהמ"ש כי נראה כי לתובע טענות ותביעות לא פשוטות נגד הנתבעים
מיכאל דבורין חדשות תגובות
תביעה בשל רשלנות מקצועית בסך של כשלושה וחצי מליון ש"ח הוגשה היום (ב', 15.11.04) לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

התביעה הוגשה נגד עוה"ד אליעזר ברק וגלית קלו מחיפה, וכנגד חברת הביטוח איילון המבטחת אותם בגין רשלנות מקצועית. התובע, משה מרקו מכרמיאל המיוצג על-ידי עו"ד אריה שורץ טוען כי עורכי הדין התרשלו בייצוגו וגרמו לו לנזקים כספיים בסכום התביעה.

בכתב התביעה נטען, כי מרקו נפגע בשנת 1995 בזמן שעבד כמכונאי, כאשר חבית עם שמן מכונות נפלה עליו. לאחר התאונה, פנה לעו"ד ברק שהגיש בשמו תביעה לבית המשפט בחיפה, נגד המפעל וחברת הביטוח.

במהלך ניהול התיק, לטענת מרקו, התרשלו עורכי הדין בטיפול בו. התרשלו זו באה לידי ביטוי, טוען מרקו, בכך שעורכי הדין הנתבעים לא הגישו מסמכים בזמן, לא גבו עדויות שהיה צורך בהן והסכימו בשמו של מרקו להליכי פשרה מבלי שהסבירו לו את המשמעות של הליך שכזה. בסופו של דבר, למרות שהתביעה הוגשה על סכום של כמיליון וחצי ש"ח, פסק בית המשפט למרקו סכום של 14,000 ש"ח בלבד, גם זה לפנים משורת הדין.

עוד טוען מרקו כי עורכי הדין הטעו אותו במהלך הטיפול בענייניו והסתירו ממנו את השתלשלות הדברים האמיתית. נטען בתביעה, כי מרקו, שלא סמך על זכרונו נהג להקליט את פגישותיו עם עורכי הדין, ומחזיק בידיו את קלטות השיחות עמם, אשר מהן אפשר להיווכח, לדבריו, בצדקת טענותיו.

התביעה הוגשה כבר בחודש יוני ואולם התובע ביקש פטור מאגרה, שכן לטענתו, הנזקים שנגרמו לו הביאו אותו למצב כספי קשה שאין הוא מסוגל לשלם את אגרת המשפט. בתחילת השבוע ניתנה החלטת בית המשפט הפוטרת את מרקו מתשלום האגרה.

בהחלטתו כתב השופט שמואל ברוך כי הבקשה מלמדת על מצוקה קשה של התובע, וכי נראה כי למרקו טענות ותביעות לא פשוטות נגד הנתבעים, ועל כן הוא פטור מתשלום האגרה.
מד
עו"ד | דבורין ושות' משרד עורכי דין ונוטריון | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 15/11/2004 | עודכן: 15/11/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מספר הבתים שנהרסו ע"י צה"ל כפול ממה שדווח בהודעות רשמיות - כך נפתח דוח חדש של ארגון 'בצלם' המתפרסם היום (ב', 15.11.04) תחת הכותרת "על לא עוול בכפם". הארגון תובע מממשלת ישראל להפסיק לאלתר את מדיניות הריסת הבתים ולשלם פיצויים למשפחות שבתיהן נהרסו במסגרת "ענישה קולקטיבית".
15/11/2004 | גל ברגר | חדשות

"פציעות קשות ומוות כתוצאה מטראומה הופכות למגיפת הצעירים. בישראל מדובר בצעירים, קורבנות פיגועים ותאונות דרכים, שמתים, במקרים רבים, כתוצאה מדימום חמור בדקות שלאחר האירוע", כך מדווחת חברת נובו נורדיסק, המארחת בישראל כנס השתלמות בנושא הטראומה.

בנק מסד מקבוצת בנק הפועלים, המתמחה במתן שירותים לציבור עובדי ההוראה בישראל, מדווח על תוצאותיו הכספיות לרבעון השלישי.
15/11/2004 | אורלי ממן | חדשות

מ"מ ראש הממשלה ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, יערוך ביקור רשמי בהודו בין התאריכים 10-5 בדצמבר 2004. השר יבקר בניו דלהי בומבי ובנגלור.
15/11/2004 | אורלי ממן | חדשות

מבקר המדינה, השופט (בדימ.) אליעזר גולדברג, הודיע (יום ב', 15.11.04) בדיון שהתקיים בוועדה לביקורת המדינה כי בכוונתו לבדוק את מינויו של יונתן בשיא לראש מינהלת ההינתקות.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il