לידה בניתוח קיסרי עלולה להעלות את סיכון התינוק לסבול מאלרגיות למזון ומשלשול בשנה הראשונה לחייו, כך קבעו רופאים גרמנים בסוף השבוע.
חוקרים מבית החולים לילדים באוניברסיטת 'לודוויג מקסימיליאנס' שבמינכן, גילו כי תינוקות שנולדו בניתוח קיסרי היו רגישים פי שניים לחלב פרה ואלרגים למזונות אחרים מאשר תינוקות שנולדו בלידה טבעית.
החוקרים דיווחו, כי מצאו קשר בין ניתוח קיסרי לשלשול ולרגישות יתר אצל תינוקות עם היסטוריה משפחתית של אלרגיות. על הממצאים דיווחו בעיתון "מחלות ילדות".
המדענים עקבו אחר התפתחותם של 865 תינוקות במשך שנה. 150 מהתינוקות (17%), נולדו בניתוח קיסרי.
החוקרים סוברים, כי אצל תינוקות שנולדו בניתוח קיסרי 'ההתנחלות' של חיידק טבעי ובריא במעיים, המשחק תפקיד חשוב בתגובות המערכת החיסונית, מתעכבת או משתנה בעקבות הניתוח הקיסרי.
לדבריהם, יש צורך במחקרים נוספים שיבדקו את השפעת הניתוח הקיסרי על בריאות התינוק בעיקר בשל העובדה כי ההליך הופך מאוד פופולרי.