מוצאים את עצמכם מבלים זמן רב מדי במטבח לאחרונה?
במקום שהכנת ארוחה תהיה מטלה יומיומית שתרחיק אתכם מהמשפחה, היא יכולה בקלות להפוך לפעילות משפחתית ולסייע לחזק את הקשר בין הדורות, ללמד הרגלי אכילה נכונים ואפילו לעודד את ביטחונם העצמי של הילדים, כך טוענת רייצ'ל ריי, כותבת הספר באנגלית "ארוחה לילדים ב-30 דקות" בראיון ל-ABC News.
המטבח הוא ממילא מרכז השגרה היומיומית בבית, כשהילדים, אורחים וחיות מחמד עוברים בו, וכדאי להזמין אותם לפתוח מגירה ולקחת כף ביד - כך הם בוודאי ילמדו משהו.
המטבח הוא מקום לא רשמי ומזמין התחלה של שיחות, טומן בחובו ריחות מעניינים ומתכונים מארצות רחוקות. כך שהוא גורם לאנשים להרגע. "מזון מרכך אנשים. הוא מתקשר נפלא", היא אומרת.
"אתם נמצאים במצב רוח לפטפוט... הורים יכולים להכיר טוב יותר את ילדיהם. ילדים מבלים כל כך הרבה זמן מול המחשב, ואם הם יכינו את האוכל, הם ירצו לשבת לשולחן ולאכול אותו".
כמו כן ניתן ללמוד דברים רבים בעלי ערך כשמבשלים, מהרגלי תזונה נכונים וכישורי הערכה ומדידה, ועד הכרת המסורת. ליד השולחן, ילדים יוצרים 'קשר אנושי', מאמנים את כישוריהם המילוליים ואפילו משפרים את קשר העין, מה שייסיע להם לאורך כל חייהם.
כמובן שהאוכל צריך להיות טוב ולפתות את כולם להגיע לשולחן, וזוהי גם הסיבה שכדאי לאסוף מתכונים בהם כלולים מרכיבים מוכרים. כדאי למשל להשתמש בעוף, בגבינה ובפוקורן בדרכים חדשות וחדשניות.
בישול היא אחת הדרכים בעזרתם יכולים הילדים לעזור למשפחה. ילדים צעירים לא יכולים לצאת לעבוד ואינם מסוגלים גם לקחת חלק בעבודות הבית המסובכות, אך הם יכולים לבחוש רוטב, לערבב את המרגרינה עם השוקולד ולהכניס את האגוזים לעוגיות. התחושה כי הם תורמים את חלקם היא טובה. מפתיע כמה רבים הילדים שרוצים לתרום משהו למשפחה אך אינם יודעים כיצד או מה. בנוסף לכך, הם יהיו מוכנים לנסות מזונות חדשים אם יכינו אותם.
בישול ארוחה הוא דחיפה עצומה לאגו", מסבירה ריי. "איפה עוד אפשר לקחת ערימת מרכיבים גולמיים וליצור יחד משהו אדיר בחצי שעה"?
גם אם זה לא אדיר... ריי טוענת כי חובת ההורים לאכול מה שהכינו הילדים. "הכניסו לפה ותבלעו. הילדים שלכם אכלו מזון תינוקות שנתתם להם כשהיו קטנים ומזון תינוקות זה איום ונורא!".