צריכת ויטמין B1 לפני שתיית אלכוהול, מסייעת במניעת תופעת האנגהובר המתאפיינת, בין היתר, בכאבי ראש, בחילות ובלבול לאחר שתיית אלכוהול. כך מדווחת (יום ד', 9.3.05) רשת GNC.
עם זאת רשת GNC מדגישה, כי למרות הסיוע במניעת תופעות האנגובר, ויטמין B1 אינו מבטל את השפעתו של האלכוהול, ולכן אין לבצע לאחר שתייה אלכוהול פעולות מסוכנות המחייבות עירנות כגון נהיגה.
איציק ברדה, נטורופת ראשי ב-GNC, מסר: "ויטמין B1 (תיאמין) החיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים, ידוע גם "כויטמין המוראל" בשל השפעתו על מצבי חרדה. האלכוהול גורם לשחיקת ויטמיןB1 ומפריע לספיגתו.
למניעת תופעת האנגובר לאחר צריכת אלכוהול, מומלץ לצרוך ויטמין זה לפני שהולכים "לחגוג" ובמידת הצורך גם לאחר-מכן. יש ליטול את הכמוסה בבוקר שלפני ה"חגיגות" - לאחר הארוחה. כמו-כן, אם קמים בבוקר שלמחרת עם כאב ראש, יש ליטול כמוסה נוספת.