תפוחי אדמה הם מזון בעל יתרונות בריאותיים רבים יותר מאשר חשבו קודם לכן, זאת לאחר שמדענים גילו כי הם מכילים כימיקלים המורידים את לחץ הדם.
מדענים מ'המוסד העצמאי לחקר המזון' בבריטניה מדווחים כי כימיקלים, הנקראים קוקואמינים (kukoamines), מופיעים באופן טבעי בסוגים שכיחים רבים של תפוחי אדמה.
הם נתקלו בכימיקלים במקרה, כשחקרו את תפוחי האדמה מסיבות אחרות. הם ציינו גם כי בישול תפוחי האדמה עשוי לשמור על היתרונות הבריאותיים טוב יותר מאשר תהליך הטיגון.
יעילים בטיפול ב"מחלת השינה"
המדענים חקרו תפוחי אדמה ששונו גנטית ותפוחי אדמה רגילים כדי להשוות את מבנה הכימיקלים בינהם כשגילו את הקוקואמינים. לדבריהם, הם ידעו כי הכימיקלים קיימים בסוגים מסויימים של צמחי מרפא סיניים אך לא ציפו למצוא אותם בתפוחי האדמה.
בנוסף לכך שהם מורידים את לחץ הדם, הם משמשים גם לטיפול במחלה הידועה בשם "מחלת השינה" (טריפנוסומיאזיס), המתפשטת בחלקים נרחבים באפריקה.
חדשות טובות למגדלי תפוחי האדמה
במידה ואכן ימצא שימוש לכימיקלים אלו הנמצאים בתפוחי האדמה הרי שיימצאו החקלאים שיגדלו את תפוחי האדמה למטרת ייצור תרופות בעתיד.