היזם גלי ולנר שכר מקיבוץ חפציבה את מבנה מסעדת הדגים "דג דגן", במרכז הקיבוץ. שטח המסעדה כ-400 מ"ר. ולנר משלם 20,000 שקל לחודש, שהם כ-11 דולר למ"ר לחודש, צמוד למדד, בחוזה לשנתיים. ולנר היה קודם לכן, במשך שנים, מפעיל המסעדה מטעם הקיבוץ.
"דג דגן" היא אחת המסעדות הגדולות בעמק יזרעאל, ובה 200 מקומות. היא משמשת כמקום מפגש לתיירים ואנשי עסקים המגיעים לעמק. ולנר מדווח על גידול ניכר בתנועת המבקרים לעומת תקופת האינתיפאדה. לפני כחודשיים התארחה במקום קבוצה של 15 אנשי נדל"ן מגרמניה, שבאו לבדוק אפשרויות להשקעות ורכישת קרקע בעמק ובצפון הארץ.
"דג דגן" נמצאת בצמוד לאתרים ההיסטוריים של הקיבוץ, והיא עצמה בנויה בתוך מבנה בן 80 שנה, שהיה בעבר הרפת של חפציבה, ושופץ לפני 10 שנים. בסמוך נמצא בית הכנסת העתיק של בית אלפא, ששופץ בידי רשות העתיקות ומושך מבקרים ותיירים רבים.