לחובבי היין בכל העולם, השבוע הינו שבוע מיוחד. בדיוק ביום רביעי (16.11.05) בחצות יחלו חגיגות הבוז'ולה. למי שלא יודע ולא התעדכן, מדי שנה מציינים מיטב המסעדות, הבארים וחנויות היין - היסטוריה בת למעלה מ-100 שנה של חגיגות ליין צעיר. גם ישראל בחוגגים, לאחר שהצטרפה לאירועים לפני 15 שנים.
איך מפיקים בוז'לה?
כרמי הבוז'ולה נמצאים בדרום מחוז בורגון שבצרפת, בין הערים מאקון וליון. הבוז'ולה מיוצר מענב הגאמיי, אשכולות הענבים מותססים בשלמותם לשמירת רעננות הפרי ועם תסיסתם עוברים השריה פחמנית. התהליך מדגיש את הפירותיות על חשבון החומציות והטאנין. היין המתקבל הוא יין צעיר הנועד לצריכה בטווחי שנת הייצור (לפחות שישה חודשים).
שלושה תתי אזורים יש בבוז'ולה: בוז'ולה, בוז'ולה וילאז' ובוז'ולה קרו. מהשני שבהם יוצא הבוז'ולה וילאז' נובו, שהוא היין הידוע של האיזור ואחד הידועים בעולם. יין ששמו הפך שם נרדף לחגיגת יין - חגיגות סימולטנית בכל רחבי העולם, מידי שנה, במועד קבוע.
דן ליאור, מנכ"ל החברה הסקוטית, נציגת ז'וזף דרוהין בישראל, ציין כי היינות יגיעו לישראל דרך האוויר במשלוחים מיוחדים על -פי חוקי הבוז'ולה, וישווקו במקביל לכל השווקים ברחבי העולם.
חגיגות היין של שנת 2005, לא פסחו, כאמור גם על ישראל, ומיטב היקבים הישראלים ישיקו השבוע את יינות הביכורים שלהם מבציר 2005. כך למשל ישיקו יקבי רמת הגולן יין בסגנון בוז'ולה מענבי גאמיי נואר. זהו יין קל ורענן בצבע סגול בהיר, והוא בעל ניחוחות תות שדה, דובדבן, פטל ותפוח אדום.
איפה אפשר לטעום?
חגיגות הבוז'לה ייערכו בכל רחבי הארץ. רשימה חלקית של האירועים: חיפה - קניון כיכר האודיטוריום (להזמנות: 04-8104757); מתחם השף ניר צוק ביפו (03-5184668), מסעדת הלופט בראשון לציון (03-9563216); מסעדת מוסקט שבמלון מצפה הימים (6994523 -04); נחלת בנימין - שבע מסעדות המתחם משתתפות בחגיגות, לאורך המתחם יהיו דוכני יין ויתקיים הפנינג ברחוב; זכרון יעקב - חגיגות יין הביכורים ביקב תשבי (04-6380434), נמל תל אביב - ייערך הפנינג ענק עד מוצ"ש; כתובת לרשימת מסעדות בהן ייערכו החגיגות:
www.golanwines.co.il/pdf/restaurant.pdf. ועוד.