מחלת אלצהיימר עשוייה להיות סוג חדש של סוכרת, או מחסור באינסולין, הספציפי למוח. כך טוענים חוקרים, על-בסיס ראיות נוספות שהתגלו.
החוקרים, מבית החולים 'רוד איילנד' ובית הספר לרפואה 'Brown', גילו ירידה משמעותית ברמות האינסולין וברצפטורים של האינסולין במוחם של חולים שסבלו מאלצהיימר בשלב מוקדם, ומתו. כך עולה ממחקר חדש (ה', 1.12.05). החוקרים דיווחו בתחילת השנה כי גילו רמות נמוכות של האינסולין אצל חולים עם אלצהיימר בשלב מתקדם.
ללא אינסולין, המוח אינו מסוגל לייצר אצטילכולין, כימיקל המעביר סימנים בין העצבים ומסייע בתהליך החשיבה. כשאין אינסולין, או תאי המוח אינם מגיבים אליו, התאים ימותו. הפתרון הוא לחזק אותם כשהם מדרדרים.
המחקר הראה כי דרך אחת להאט את התחלתה של מחלת האלצהיימר יכולה להיות אולי טיפול שישפר את השימוש של תאי המוח באינסולין. לפני שניתן יהיה ליישם את הממצאים, מדענים חייבים תחילה לקבוע דרך לזהות מחסור באינסולין או עמידות לאינסולין במוחם של חולים חיים.
לצורך המחקר הנוכחי, שפורסם בעיתון "Alzheimer's Disease", השתמשו החוקרים במוחם של כ-50 חולי אלצהיימר לצורך ניתוח שלאחר המוות.
סוכרת מאובחנת על-ידי מדידת רמות הגלוקוז בדם, רמות האינסולין בדם והדרך בה הגוף מטפל ברמות גבוהות של סוכר. חוקרים שהגיבו למחקר ציינו כי איברים שונים עשויים להגיב בדרכים שונות לאינסולין.
רוב החולים במחלת האלצהיימר אינם סובלים מסוכרת, ואין כל ראייה לכך שחולי סוכרת נמצאים בסיכון גבוה יותר לאלצהיימר.