מיליוני בני אדם נדבקים במחלות שמקורן במזון בכל שנה, מחלות הגורמות לטווח של תסמינים, מאלו הנמשכים רק מספר ימים ועד אחרים הדורשים אשפוז.
מזונות מסויימים עשויים להזדהם במהלך אריזתם לפני שאפילו הגיעו למטבח. במקרים אחרים, עופות ובשרים אחרים, ביצים ומוצרי חלב הופכים מזוהמים בעקבות טיפול לא נכון בבית.
כדי למנוע המצאות חיידקים במזון ובמטבח שלכם, המרכז האמריקני לפיקוח על מחלות ומניעתן, ממליץ על שטיפת ידיים יסודית עם סבון אנטי-בקטריאלי לפני ואחרי המגע עם המזון. יש לבשל ביסודיות את כל הבשרים, עופות וביצים כדי להרוג את החיידקים. יש להמנע גם משימוש באותם כלים ומשטחים לחיתוך או הכנת בשר חי וירקות, ולנקות ביסודיות משטחים עם חומר ניקוי אנטי-בקטריאלי לאחר שבאו במגע עם בשר חי.
יש לשטוף את כל הפירות והירקות תחת מים זורמים לפני הכנתם או הגשתם. קרצפו אותם כדי להסיר מדבירי חרקים וחיידקים. אין להשאיר פירות וירקות בטמפרטורת החדר למשך זמן ארוך, מאחר והדבר עלול להביא לגדילה של חיידקים.
ולבסוף, עיטפו היטב את השאריות באריזה מתאימה ואחסנו במקרר. יש להשליך מזונות המתקלקלים מהר שנשארו לא במקרר לזמן ממושך.