|
שימוש בסכין החמה לעגבניות [צילום: פסקל טכנולוגיות]
|
|
|
|
|
חברת פסקל טכנולוגיות בבעלות קיבוץ יראון וקרן קציר מייצרת סכין חמה לחקלאות. ה"סכין החמה" היא מכשיר חדשני, שיופץ בלעדית על-ידי פסקל טכנולוגיות, בעל שיטה חדשה למניעה והעברת מחלות הנגרמות על-ידי וירוסים ובקטריות, כדי למזער את הנזקים בירקות ותוך הקפדה על איכות הסביבה החקלאית, נושא שהפך כיום לאחד מהנושאים העיקריים בפיתוח החקלאי המודרני.
ה"סכין החמה" פותחה בהולנד עבור גידול ירקות בחממה, ותפקידה למנוע העברה והדבקה של הצמחים בחממה, בווירוסים, בבקטריות ובפטריות.
עבודת הסכין מבוססת על חימום הלהב לטמפרטורה של יותר מ-100 מעלות על-ידי גז שנמצא בידית. כאשר חותכים את רקמת הצמח עם ה"סכין החמה", ווירוסים וחיידקים הבאים במגע איתה, מושמדים ורקמת הצמח "נסגרת" לכניסת מזיקים נוספים.
השימוש ב"סכין החמה" בחממות מלפפון בהולנד הוכיח, כי וירוס המוזאיקה (CGMMV) הוכחד לחלוטין עם השימוש ב"סכין החמה".
עודד רום, אגרונום חברת פסקל טכנולוגיות אמר כי בארץ נעשתה עבודה ראשונה במכון וולקני על-ידי פרופ' דני שטיינברג וצוותו בנושא שימוש ב"סכין החמה" כנגד חיידק הכיב הבקטריאלי (Clavibacter) בגידול העגבניות, וכי תוצאות הניסוי הוכיחו כי השימוש ב"סכין החמה", מנע לגמרי הדבקה ע"י כלי החיתוך. רום הוסיף, כי תפעול ה"סכין החמה" וצורת העבודה פשוטים ונוחים לכל משתמש ומילוי הגז נעשה בקלות ממיכל גז "בוטן" סטנדרטי (בדומה למילוי מציתים).
פסקל טכנולוגיות מייצרת מוצרי קשירה והדליה במטעים ובכרמים, ומוצרי הדליה לגידול ירקות בחממות. כל מוצרי ההדליה בפיתוח החברה, פותחו במטרה לחסוך בכוח אדם וימי עבודה ולזרז ולייעל את עבודת הקטיף.