|
טחינה אתיופית [צילום: ענת לוי]
|
|
|
|
|
חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית, השיקה את סדרת הטחינה האתיופית, 100% טבעית משומשום אתיופי טהור.
מדובר בטחינה ממותגת, נקייה גולמית, 100% טבעית (שומשום נקי, ללא חומרים משמרים או תוספים כלשהם), אשר מיובאת מגונדר שבאתיופיה ועשויה משומשום אתיופי טהור מזן חומרה - האיכותי ביותר מבין הזנים האתיופיים, זאת בשל האדמה בה הוא גדל.
הסדרה כוללת שני סוגי טחינה:
- הטחינה הרגילה: עשויה משומשום אתיופי חצי מקולף, ולכן מכילה את רוב הערכים התזונתיים שיש בשומשום מלא, ביניהם שומן חד בלתי רווי, סידן, ברזל ומינרלים נוספים;
- הטחינה המלאה: עשויה משומשום אתיופי מלא לא מקולף, ולכן מכילה שיעור גבוה בהרבה של סיבים תזונתיים, סידן וברזל, בהשוואה לטחינה הרגילה. לדוגמה, ב-100 גרם טחינה ישנם 870 מ"ג סידן, החיוני לתקינות הגדילה, שימור העצם ופעילות השרירים.
כשרות פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: טחינה רגילה: 19 שקלים ל-380 גרם, ו-35 שקלים ל-750 גרם. טחינה מלאה: 19.90 שקלים ל-380 גרם ו-37 שקלים ל-750 גרם. ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית.