המרכז לטיפול וחקר הסוכרת פתח לאחרונה סדנאות בישול המתאימות למטופל הסוכרתי. מטרת הסדנאות הינה להעניק לסוכרתי חווית בישול בריא, איכותי ומותאם לתפריט היומי המומלץ לסוכרתיים.
במהלך הסדנה המועברת ע"י שף בית החולים מר שלום רווח, המשתתפים שותפים לתהליך הבישול, מקבלים טיפים לבישול נכון, לומדים על ערכים תזונתיים תחלופות וערך קלורי וכמובן טועמים מן המנות המוכנות.
"נושא המזון מהווה אתגר טיפולי חשוב מאוד למטופל הסוכרתי", מוסרת פרקש שרה מנהלת המרכז. "הסוכרתי זקוק להנחיות מפורטות בנושא אכילה בריאה, ספירת פחמימות ערך קלורי ועוד. על-מנת להפוך את האתגר התזונתי לנושא חוויתי וקל לביצוע נבנו סדנאות המתוות דרך מעניינת ושונה תוך מתן כלים לבישול יצירתי ומספק, לפי המגבלות התזונאיות".
הסדנה נמשכת כשלוש שעות ובסופו המשתתפים לומדים כי ניתן לאכול טוב, טעים ובריא תוך שמירה על ערכי הסוכר וההנחיות התזונתיות.
לקראת יום העצמאות ה-60 למדינת ישראל תיערך סדנה מיוחדת הכוללת בישול מתכוני "על האש" לחוויית עצמאות מושלמת ובריאה.
הסדנה מועברת במרכז לסוכרת ע"ש בלדריצ'י המעניק את כל השרות למטופל הסוכרתי תחת קורת גג אחת.