החברה הסקוטית נערכת לקראת חגיגות ה"בוז'ולה נובו 2004" בישראל
בוז'ולה וילאז' נובו של ז'וזף דרוהין.
"החברה הסקוטית לשיווק ומסחר" נערכת בימים אלו לקראת השקת יינות בוז'ולה נובו 2004 מבית ז'וזף דרוהין.
דן ליאור, מנכ"ל החברה הסקוטית, נציגת ז'וזף דרוהין בישראל ציין כי היינות יגיעו לישראל דרך האויר במשלוחים מיוחדים על פי חוקי הבוז'ולה, ושיווקם יחל בלילה שבין יום רביעי ה- 17 לנובמבר ליום חמישי ה-18 לנובמבר בחצות בדיוק, במקביל לכל השווקים ברחבי העולם.
דן ליאור, מנכ"ל החברה הסקוטית: "בשנים האחרונות הפכנו את הבוז'ולה לחלק מתרבות היין הישראלי בזכותם של יינות ז'וזף דרוהין הידועים כמובילים בתחום זה".
סה"כ מייבאת החברה הסקוטית מגוון רחב של יינות ז'וזף דרוהין כ- 14 סוגים במספר, כגון: שאבלי, בוז'ולה וילאז' (הרגיל, ניתן לשתייה למשך שנתיים שלוש), פומאר, נואי סן ז'ורז' ועוד.
אירועי הבוז'ולה מציינים היסטוריה בת למעלה מ- 100 שנה של חגיגות ליין צעיר, וישראל הצטרפה לחגיגות אלה לפני כ- 15 שנים.
ה"בוז'ולה וילאז' נובו", (המגיע מאזור בוז'ולה וילאז'-אזור הנחשב לאיכותי יותר ונותן יין משובח יותר), הינו יין ראשון עם ארומה נעימה של ענבי גאמיי (המגיעים מאזור הבוז'ולה בלבד) בעל חומציות קלה, מוגדר כיין עם אופי עמוק ומלאות.
השנה, להבדיל מהשנים האחרונות, הבציר היה נמוך והאיכות גבוהה משמעותית מבציר 2003. לאחר טעימות ראשונות ביקב, לבוז'ולה ווילאז' נובו צבע ומבנה מצוינים. ליין ארומות של אוכמניות ודומדמניות. בוז'ולה ווילאז' נובו 2004, נראה מבטיח כרגע.
מחירו יעמוד, בדומה למחירו בשנה הקודמת על כ-79 שקל. ניתן להשיג בכל חנויות היין המובחרות ובמרכז המכירות של "החברה הסקוטית", מגרשי התערוכה הישנים, סוף רחוב דיזנגוף, תל-אביב.
חומר רקע : "בוז'ולה וילאז' נובו 2004"
שלושה תתי אזורים יש בבוז'ולה: בוז'ולה, בוז'ולה וילאז' ובוז'ולה קרו. מהשני שבהם יוצא הבוז'ולה וילאז' נובו, שהוא היין הידוע של האיזור ולבטח אחד הידועים בעולם, אם לא הידוע מביניהם, יין ששמו הפך שם נרדף לחגיגת יין , חגיגות סימולטנית בכל רחבי העולם, מידי שנה, במועד קבוע.
הבוז'ולה מיוצר מענב הגאמיי, אשכולות הענבים מותססים בשלמותם לשמירת רעננות הפרי ועם תסיסתם עוברים השריה פחמנית. התהליך מדגיש את הפירותיות על חשבון החומציות והטאנין. היין המתקבל הוא יין צעיר הנועד לצריכה בטווחי שנת הייצור (לפחות 6 חודשים) ולמרות היותו אדום הוא מוגש צונן והוא נעים ופירותי מאוד.
אומנם היין קל מאוד, דל בטנין ואינו ניתן ליישון, אך הוא מלא קסם ולפעמים ניחן במורכבות. בולטת הדוגמא של 1991 בה יוצר בבוז'ולה יין עשיר יותר בעוד שאר צרפת ייצרה ברובה יין בינוני ומטה. היין מתאפיין בצבע אדום דובדבן ובקשת ניחוחות וטעמים רבי קסם הנעים בשובבות בין מסטיק לבין אוסף גדול של פירות אדומים וגרגרי יער כגון : דובדבן, פטל, אוכמניות, קסיס, תות ולפעמים אפילו בננה או משמש.
ז'וזף דרוהין - "בוז'ולה וילאז' נובו 2004"
ז'וזף דרוהין נחשב ליקב היוקרתי והמוביל בחבל בורגנדי, והוא נימנה עם היקבים המובילים בעולם. ה"בוז'ולה וילאז' נובו" הראשון של "ז'וזף דרוהין" הוצג לפני למעלה מ-100 שנה והוא דוגל בעקביות ביין אותנטי מאיכות מעולה.
בז'וזף דרוהין לא נכנעים לתכתיבים המסחריים ולא משתמשים בטכניקות המתערבות בהתפתחותו הטבעית של היין.
בישראל ישווק גם השנה "בוז'ולה וילאז' נובו", המוגדר כיין רציני יותר שענביו גדלו בכפרים המוגדרים כאזור בוז'ולה וילאז' בלבד. זהו יין עם יותר אופי, עומק ומלאות.
"החברה הסקוטית" משווקת באופן שוטף גם את הבוז'ולה וילאז' של ז'וזף דרוהין מזה שנים רבות.