מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, גיורא סלע: כיום מתערבבים בשווקים פירות ברמות איכות שונות ומן הראוי להסדיר את הנושא לטובת הצרכנים והחקלאים האיכותיים.
במסגרת הערכות להחלת סטנדרטים בשוק המקומי יצא לאור מדריך תקן איכות לתפוחי עץ. מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, גיורא סלע, אמר שמדובר בצעד חשוב בדרך להנהגת תקני איכות לכל זני הפירות. לדברי סלע, כיום מתערבבים בשווקים פירות ברמות איכות שונות והצרכן מתקשה לדעת מה בדיוק הוא קונה. בנוסף לכך, לחקלאים אין תמריץ להשקיע באיכות הפרי, אם התוצרת ממילא נמכרת ברובה בתפזורת וללא שום סימון.
לדברי סלע, הנהגת תקני איכות תחייב סימון התוצרת במידע רלוונטי כמו מקור הפרי, תאריך השימוש המומלץ, סיווג הפרי מבחינת הגודל והצורה ועוד כמקובל במוצרים תעשיתיים. הדבר יועיל לצרכנים שיוכלו לבחור פרי באיכות הרצויה להם ויתמרץ את החקלאים להשקיע באיכות הפרי על מנת שהתמורה תגדל בהתאם. בכך תצטרף ישראל לאירופה ולארצות הברית בהם השיווק החקלאי נעשה תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים.
מדריך תקן איכות לתפוחי העץ הוכן על ידי השרותים להגנת הצומח ולביקורת, בשיתוף עם ענף הפירות במועצת הצמחים, שרות ההדרכה והמקצוע, מגדלי תפוחי עץ וגורמים נוספים.
מדריך התקן כולל בתוכו את מרבית מדדי האיכות המאפיינים את הגידול: צורה, צבע, דרגות הבשלה וגודל, נזקי טמפרטורה, פגמים חיצוניים, פנימיים, מורפולוגיים ופיסיולוגים וכן נזקי מחלות ומזיקים. כל אחד מהנושאים מודגם בתמונות. המדריך הינו בעברית ובאנגלית ולכן ישרת גם את הפירות המיועדים ליצוא.
מידע מקצועי בנושא הפירות מתפרסם באתר ארגון מגדלי הפירות:
www.perot.org.il