כוכב נולד: מירי ומרגול בקרב חתולות

הטסטוסטרון חוזר לתוכנית עם שלל נבחנים גברים, מיני מחווה למרגלית צנעני, צמד שמזכיר את הדודאים ושחקני פורנו משנות ה-70, קרב חתולות בין שתי הדיוות, וגם גואל פינטו אחד
עכבר העיר עכבר העיר כתבות תגובות
רשימות קודמות
אהוד בנאי באלבום החדש: בשל ובוגר מתמיד
עובדה: בר רפאלי נתנה ליופי לדבר במקומה
כוכב נולד: המתמודדים התפתחו, התוכנית לא
למה כולם נטפלים לשרה'לה?
המקור: למה באמת שונאים את ענת קם?

תודה לאל, יש גם גברים במדינה הזו. חלקם אפילו יודעים לשיר. חלקם הקטן עוד יותר טרח להגיע לאודישנים של כוכב נולד 9. אז אולי כל הטסטוסטרון הזה הוא גם מה שהצליח סוף כל סוף לרומם את העונה התשיעית מרמת ה"מעייפת" ל"נסבלת", מ"יאללה, שייגמר כבר" ל"וואלה, אפשר להחזיק עוד רבע שעה".

אל תבינו לא נכון. אני עדיין מתבצרת בעמדתי, למרות אחוזי הרייטינג מרקיעי השחקים, שרק מוכיחים שוב כמה עם ישראל הוא נוח להשפעה במובן הזה שבו הוא מתיישב לצפות בכל מה ששידורי קשת מקרינים לו על המסך, בלי לשאול יותר מדי שאלות - "כוכב נולד" עדיין לא מחזיקה. הסטטיסטיקה הפרטית שלי, שנשענת בעיקר על כמה חברים קרובים וסטטוסים בפייסבוק, מוכיחה שהעונה הזו משעממת את כולם. מה שכן, היא מראה סימני שיפור קלים: יותר מתמודדים מוכשרים, פחות קטסטרופות ווקליות מביכות. יותר אודישנים מהנים לצפייה, פחות קלוז אפים על אבות דומעים ואימהות נרגשות. יותר עניין, פחות פיהוקים.
מפריחי השממה
זה עושה את שלו, כי מה בסך-הכל רוצים צופי "כוכב נולד", אם לא להיאחז בתקווה שהמתמודד הבא יפצח את פיו וקול של מלאך ייפלט מתוכו. הפרק השלישי של העונה נתן מענה לתקווה הזו, מה שרק מחזק את הסקרנות והרצון להמשיך ולצפות, בתקווה שיבואו עוד זמירים שלא יצלקו לנו את עור התוף.

שאפו מיוחד לצמד כוכבי הפורנו מהסבנטיז, ארז שלם ונדב הופמן, שהחיו לנגד עינינו עידן הולך ונעלם, על-רקע כל האייל גולן הזה ששולט לא רק בתוכנית, אלא גם במדינה. לנצח בתוכנית אין להם סיכוי, אבל טוב לדעת שאנשים כאלה מסתובבים בינינו.

הפרק הזה היה גם בחזקת מחווה למרגלית צנעני, עם שני מעריצים מושבעים ששרו את "עוד יהיה לי" - הגר דדון, החיילת הטבחית שובת הלב שפתחה את התוכנית והחקיין אוראל צברי שביצע את "מרגלית צנעני מהשאול", כדברי המשוררת, אבל בכל זאת סיפק מידה מסוימת של בידור - בכל זאת, אי-אפשר בלי לפחות חקיין אחד בכל עונה.

אם אתם תוהים איך תרבות הכוכב נולד הזו מחלחלת גם אל הטובים שבינינו, פשוט תראו מה קרה לגואל פינטו, שוחר תרבות (מטעם עצמו בעיקר), שהתבלבל לחשוב ששני האחיינים הקטנים שלו, אביתר ובועז, הם צמד זמירים ששוגרו לכדור הארץ היישר מכוכב הנינטיות. הם אומנם לא היו זייפנים איומים, ייאמר לזכותם, אבל הכישורים שלהם בהחלט יוכלו לשמש בעתיד לפרסומת נגד עצירות.

ואם יש עוד משהו שאולי יצליח לרומם את העונה הזו, היא היריבות המבצבצת בין מרגול למירי מסיקה. בפרק הקודם היא נעלמה, אבל הפעם היא חזרה והרימה את ראשה ושלפה את ציפורניה. דומה שהשתיים האלה מתקשות להסכים כמעט על כל דבר - מירי חושבת ששגיב יחזקאל הוא זמר מדהים, מרגול פוסלת על הסף וגם לירון רמתי, המתמודד שחתם את הפרק, הצליח לעורר ויכוח בין השתיים.

ויכוחים וחילוקי דעות בין השופטים הם לא עניין חדש, בטח לא כשצדי צרפתי בסביבה (זו רק אני, או שהוא שקט במיוחד העונה?), אבל יש משהו ביריבות החתולית הזו בין השתיים האלה, שהן כל-כך שונות בטעמן המוזיקלי וברקורד הקרייריסטי שלהן, שדווקא יוצר מידה מסוימת של מתח. מרגול הרי מייצגת מגזר מאוד מסוים במדינה - העמך הקולני שמשתמש בהרבה ביטויים חסרי משמעות ("יש משהו בבגאז'") ומסיקה היא קולם של היאפים, בוגרי רימון והגלגל"צים למיניהם. מרגול היא הדור הוותיק, למוד הניסיון שלא נופל מהכיסא למשמע קול יפה וקצת סלסולים. מסיקה היא הדור החדש, הפתי שכל מיתר רועד מצליח לרסק אותו. לראות אותן שולפות ציפורניים זו מול זו - בהתנהלות שהיא נכון לעכשיו רגועה יחסית, אבל מעוררת ציפייה לקרב אגרוף של ממש בהמשך העונה - שמנער את האבק מאווירת ה"כולנו חברים" הישראלית ששולטת ברוב תוכניות הטלוויזיה.

מי אמר שמסיקה ומרגול צריכות להיות חברות? בטח לא העובדה שהן חולקות את אותו הפאנל. להפך, אני בעד שהיריבות הזעירה שקיימת ביניהן עכשיו תצמח בהמשך לקאט פייט מהגיהינום, רצוי עם אלימות וטינופים הדדיים בתקשורת. זה כנראה לא יקרה, אני יודעת. יש יותר סיכויים לכך שהנינט הבאה תצמח מהעונה הזו - וכמו שכולנו כבר יודעים, לאור העונות האחרונות, אלה שואפים לאפס.
תאריך: 10/04/2011 | עודכן: 10/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
כוכב נולד: מירי ומרגול בקרב חתולות
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מיריתי
10/04/11 12:28
2
רקדנית בלט
10/04/11 16:01
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]