|   15:07:40
  יובל לובנשטיין  
יועץ אסטרטגי ומומחה לקמעונאות
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
פלמינגו ספא: יום כיף זוגי בלתי נשכח בחיפה
מחלקה ראשונה
ניסן-אייר בספריו של איתמר לוין

מה משותף בין וינה, לבין מוסקבה ופרנקפורט? <br>

התשובה היא הנקניק ו/או הנקניקיות. הגרמנים אשר גילו את המוצר מאוחר יחסית, רק בסוף המאה ה-15 נתנו לו את השם פרנקפורטר על-שם עירם פרנקפורט, ואילו האוסטרים אשר התקנאו בהם קראו לו וינר על-שם בירתם וינה, ואילו תושבי מוסקבה קראו לו בשם מוסקובסקיה
11/05/2011  |   יובל לובנשטיין   |   כתבות   |   תגובות
צריכת הבשר בישראל היא מהנמוכות במדד במדינות המפותחות [צילום: טירת צבי]

לרגע בא לנו לומר ערי בירה, אך האחרונה אינה עיר בירה, נכון שכולן ערים באירופה, אך לשם כך לא נלאה את עצמנו בכתיבת מאמר זה ומנגד מה הקשר של כולן למדף? רמז... הקשר הוא המדף בסופר, קרי מזון ודווקא המזון הקשור לעונה זו של השנה.

חודש העצמאות מאופיין באכילת בשר מוגברת. הישראלים אוהבים לנפנף ולטחון בשר מצריכה ממוצעת של 9,000 טונות בחודש לרמה של כ-15,000 טונות ולמרות מה שאנו חושבים, צריכת הבשר בישראל היא מהנמוכות במדד במדינות המפותחות. בארגנטינה עומדת הצריכה השנתית הממוצעת לנפש על 54 ק"ג ואילו אצלנו היא מגיע לכ-15 ק"ג בלבד.

נחזור לנושא המאמר, מה הקשר בין יום העצמאות לנאמר בשאלה?
התשובה היא הנקניק ואו הנקניקיות. מוצר זה הוא מוצר מעובד אשר ההבדל בניהם הוא שנקניק ניתן לשומרו לזמן ממושך גם בתנאים שאינם קירור ואפשר לאוכלו ללא בישול, בעוד שאת הנקניקייה יש צורך לבשל ולשמור בקירור.

מוצרים אלו מקורם בבשר שבדרך כלל מראהו אינו נעים, כמו אברים פנימיים, שומן ודם, אשר מעובדים ובתוספת תבלינים מתקבל המוצר הסופי. הנקניקים הראשונים יוצרו כבר על-ידי השומרים לפני כ-4500 עד 5000 שנה ובמהלך השנים כול עם נתן למוצר את שמו ואת דגשיו הייחודיים.

הגרמנים אשר גילו את המוצר מאוחר יחסית, רק בסוף המאה ה-15 נתנו לו את השם פרנקפורטר על שם עירם פרנקפורט ואילו האוסטרים אשר התקנאו בהם קראו לו וינר על שם בירתם ווינה ואילו תושבי מוסקבה קראו לו בשם מוסקובסקיה.

להלן מספר סוגי של בשרים מעובדים במספר מדינות:

  • טוניסיה - מרגז - תערובת חריפה של בשר בקר וכבש
  • טורקיה - פסטורמה - תערובת של פילה בקר או סינטה, אשר נמצאת תחת לחץ, כבישה, עד להפרשת כל המיצים.
  • ארגנטינה - צ'וריסו - עשויה מבשר שומני קצוץ גס בתוספת פלפל אדום יבש.
  • איטליה - פרושוטו- בשר מעושן ומיובש מקוטלי חזיר.מורטדלה - נקניק נוסף מאיטליה, בשר מעובד בתוספת שומן ותבלינים.
  • רומניה - סיביו - נקניק העשוי מבשר חזיר או סוס או עירוב של שניהם. פסטרמה - נתח כבוש, מעושן ומבושל.
  • פולין - קבנוס - מקור השם במילה האוקראינית קאבאן- חזיר בר.
  • הונגריה - צובאי - נקניק שמן בעל מרקם יבש וריח עז.
  • רוסיה - מוסקובסקיה - בשר בקר וחזיר רזה בתוספת שומן, נאכל בדרך כלל חי ולא מבושל.

המוצרים נמכרים היום ברשתות השיווק גם שהם ארוזים וגם במעדנייה ונמכרים מאחורי דלפק ונארזים על-פי דרישות הלקוחות. מוצרים אלו הם דוגמה לקצבות מעולה ולשיטות עיבוד אשר הומצאו במהלך השנים על-ידי בני האדם מתוך רצון לשרוד ונצל כל מזון אפשרי לשם קיומו בטבע.

שיטות העיבוד השתכללו עם השנים ובמיוחד אצל העמים, אשר נהגו לצאת למסעות ארוכים של כיבוש מעבר לעירם או מדינתם, דבר שחייב אותם להצטייד "במזון משומר" וזמין, אשר יוכל לספק את רעבונם לאורך זמן. פיתוח שיטות העיבוד, הייבוש, ההמלחה, העישון ואף הבישול נוצקו לאורך השנים, כאשר כל עם ואו אזור הטביע במוצר את חותמו ואת תבליניו וטעמיו המיוחדים.

תאריך:  11/05/2011   |   עודכן:  11/05/2011
יובל לובנשטיין
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מה משותף בין וינה, לבין מוסקבה ופרנקפורט?
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי והפעם - איך נער נהרג, פרשנות מקוממת לחוק, שוטים שימושיים באקדמיה הישראלית, סודו של המסוק הנעלם, עוד רחוב על-שם פאוול פרנקל ומה לעשות ביום העצמאות כהלכה
11/05/2011  |  אביתר בן-צדף  |   כתבות
הכשת נחש היא סכנה אמיתית שממתינה לחיות המחמד שלנו, במיוחד לקראת האביב והקיץ החמים הבאים עלינו לטובה. בעוד בני אדם רגילים לפחד מהנחשים, בעלי החיים לא תמיד מזהים את הסכנה ועלולים להתקרב לנחש ואפילו לנסות לשחק איתו. לכן, כאשר יוצאים לטיול עם הכלב או משחררים את החתול לגינה, בעיקר לקראת החשיכה, חשוב להיות מודעים לסכנות ולטיפול המיידי שיש להגיש להן במקרה של הכשה.
11/05/2011  |  ד"ר ערן לביא  |   כתבות
השופטת: איריס לושי-עבודי, בית משפט השלום, רחובות
11/05/2011  |  איתמר לוין  |   כתבות
בעיני רוב המשתתפים ב"מסיבת המוות הגדולה ביותר בעולם", כתיאורו של כתב השבועון "טיים" אלכס אלטמן את הילולת החוגגים ברחובות אמריקה את חיסול אוסאמה בן-לאדן, אין ספק שגיבורי היום היו הנשיא ברק אובמה ו"אריות הים", לוחמי הקומנדו של הצי. אבל מי שקרא את עיתוני אמריקה, ובעיקר את אתרי התקשורת באינטרנט מאז החיסול, יכול להתרשם שגם קית אורבאן וסואהיב אתר מילאו תפקיד משמעותי במבצע.
11/05/2011  |  רפי מן  |   כתבות
השבוע הזדמנתי לבית משפחת צרתרבוים כדי להחזיר להם את הספר שהם השאילו לי פעם. כבר עמדתי לנקוש על דלתם, כשמתוך הדירה נשמעו פתאום צעקות אימים, אחריהן בכי, אחר כך משהו נשבר, ואז נפתחה הדלת ובפתח חלפה דמותה הסוערת של הבת הגדולה לבית משפחת צרתרבוים, בגיל ההתבגרות על-פי כל הסימנים.
10/05/2011  |  דביר שרייבר  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
צבי גיל
צבי גיל
במערכה ההיברידית בין ישראל לבין אירן זאת כבר הצליחה בהיבט הפסיכולוגי והכניסה את הציבור הישראלי, שנמצא חצי שנה במתחים, ללחץ נפשי ללא תקדים    הפטפטת המדינית הבלתי אחראית שמהדהדת בתקש...
איתמר לוין
איתמר לוין
למחדל של 7 באוקטובר מוסיפה הממשלה את סכנות החורבן הכלכלי, האנטישמיות והמפלגתיות בארה"ב    הערות על נצח יהודה ומינוי ראש אמ"ן, ולקח מאיר עיניים ממשה רבינו
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il