אכזבה קולינרית

"פסטה פלייס" היא מסעדונת תל אביבית, המתיימרת לייצג את המטבח האיטלקי העממי, אבל מתגלית כמי שאינה מיטיבה לייצג כראוי את בצקיה של ארץ המגף
ראובן לייב כתבות תגובות
הפסטה, על כל גווניה, היא יסודו המוסד ולחם-חוקו של המטבח האיטלקי העממי ובלעדיה אין לו, בעצם, חיים. גם בארץ קנה לו הבצק הפופולרי של ארץ המגף שביתה בכל מסעדה המתיימרת להיות איטלקית.

לשורה הארוכה של מסעדות כאלה, המציפות את הארץ, התווספה בשנה האחרונה גם "פסטה פלייס" - מסעדונת תל אביבית (ברחוב אבן גבירול 142). התפריט המוצע בה, על טהרת הבצק, הוא מצומצם למדי ובנוי יותר על משלוחים.

ציון סכיזופרני

מפאת שטחה הזעיר, הצר מלהכיל, מוצבים שולחנות המסעדה תחת קורת-גג מקורה בחזיתה שברחוב. לאחד מהם הסבנו לארוחת-צהריים של יום סתווי. מלצרית אדיבה הציעה בפנינו את מרכולתה. בחרנו בתבשיל-בקר עם ניוקי ובמנה של ניוקי-תרד עם שקדים. תבשיל הבקר הוערם בנדיבות על צלחת גדולה, היה עסיסי וטעים, והניוקי שליוו אותו הוסיפו נופך נוסף של טעם. מאכזבת למדי הייתה, לעומתו, מנת הניוקי-"תרד" ב"שקדים". זו התגלתה מהר מאוד בכל מערומיה: לא היו בה לא תרד ולא שקדים. לכל היותר היא הותירה איזשהו טעם של פסטו טחון.

חצי נחמה

כשהסבנו את תשומת-לב המלצרית לחסר הזה, היא הבטיחה, אומנם, לתקן את המעוות, אבל לא עמדה בהבטחתה. הסתבר שחיכינו עד בוש ולשווא.

רצינו, לפחות, להתענג על קינוח-טירמיסו, כפי שהבטיח התפריט הכתוב, אבל זה, כאילו להכעיס, אזל מן המטבח. לא נותר לנו אלא להתנחם בבקבוק סודה איטלקי אמיתי, שצינן את רוחנו הזועמת.

עכשיו הגיע תורו של התשלום: 145 שקל, כולל תשר של 15% על שירות איטי וצולע. את "פסטה פלייס" זיכינו בציון של 6 מתוך 10 נקודות בסולם הקולינרי, וגם זה רק בזכות תבשיל הבשר.
תאריך: 02/11/2011 | עודכן: 02/11/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אחת הסיבות הנפוצות לכאבי גב היא מתח והרגלי תנועה וישיבה מוטעים. גורמים נוספים להופעת כאב גב: חולשה תורשתית (גנטית) של הגב, מבנה עקום או לא סימטרי מולד של עמוד שדרה, נעליים לא מתאימות, פגיעות תוך כדי פעילות ספורטיבית, חוסר סימטרייה במבנה הגוף, הרגלי תנועה לא בריאים וכתוצאה של מאמצים בעבודה פיזית. 8 מתוך 10 בני אדם יסבלו בחייהם מכאבי גב תחתון, ואחוז הסובלים מכאבי גב תחתון בקרב נשים וגברים הוא שווה.
02/11/2011 | ד"ר זיו בר | כתבות

המחזמר המצליח "אחים בדם" מאת ווילי ראסל המועלה בתיאטרון בית ליסין הוא ענוג ומרגש, כובש ומהנה. המחזמר בכיכובה של מיה דגן ובהשתתפות להקת שחקנים מובחרת הוא קולח ושזורים בו שירים ידועים וקליטים ובמקביל הוא מחזה מרגש ודרמטי, המצליח ללחלח את העיניים.
02/11/2011 | חיים נוי | כתבות

רובנו תופסים את הכאב כדבר שלילי, אך הכאב בעצם מסמל את מנגנון ההגנה הבריא השומר עלינו, על גופנו. לכל אדם תחושת כאב שונה, הכאב משתנה מאדם לאדם, אינו יכול להימדד וכל אחד חווה את הכאב בעוצמה שונה.
02/11/2011 | טל ישראל | כתבות

השבוע נחווה כולנו את יציאתו מהנסיגה של הכוכב נפטון ששהה ברטרו מחודש יוני האחרון ועד היום. עובדה זו גרמה לכך שבחודשים האחרונים היו פעמים רבות מצבים של חוסר ודאות וכל אחד חווה זאת, בהתאם להשפעה הכוכבית על המפה האישית שלו. בעיקרון, כוכב נפטון הוא איל הים המקושר עם כל נושאי ההתאהבות, יצירה, רוחניות ונתינה ללא גבולות בהשפעתו החיובית ואילו בהשפעתו השלילית מוכר ככוכב מבלבל, יוצר מצבים של חוסר ודאות, חוסר יכולת לראות את המציאות בצורה אובייקטיבית ובלבול חושים...

ונפתח באזהרת מסע. העלייה על רכבת ההרים ששמה לאה שנירר אינה מומלצת לנשים בהריון, לחולי לב ולילדים קטנים. לאלה שכן מחליטים לקחת סיכון ולהצטרף להרפתקה, מומלץ להצטייד בקרם הגנה מספר 45 ומעלה.
01/11/2011 | זיו יצחקי | כתבות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il