|
נלסון 33. תפריט ידידותי לסועד [צילום: באדיבות "נלסון 33"]
|
|
|
|
|
ברל כצנלסון, שהיה מנהיג-פועלים מיתולוגי ומייסדו של יומון ההסתדרות "דבר", עליו השלום, היה בוודאי מתהפך בקברו לו גילה שתמונתו היא זו שמתנוססת על כרטיס הביקור של מסעדה תל אביבית ועוד במעוז הבורגנות שלה - רמת-אביב.
יחד עם זה צריך להודות ש"נלסון 33" (רחוב אופנהיימר 11) בהחלט מתאימה את עצמה לרמתו הקולינרית של פועל מן השורה. כך או אחרת, התפריט המוצע בה ידידותי ביותר ואינו קורע את כיס הסועד. באווירה של הידוק-חגורה זה בוודאי דבר שאין לזלזל בו.
"נלסון 22" היא מסעדה שוקקת-חיים במרבית שעות היום. היא משתרעת על שטח גדול, עם חצר רחבת-ידיים, ובאחרונה אף תפחו ממדיה פי שניים. הצצה בתפריט מגלה מגוון מטעמים ומאחר שהמנות המובטחות בו נדיבות ביותר - יש בהחלט מקום להסתפק במנה עיקרית.
לא תאמינו
היינו בשניים לעת צהריים ובחרנו במנת-נודלסון, על שם המקום. היו אלה רצועות של חזה-עוף עם ירקות, בתוספת אטריות-ביצים מוקפצות במעטה של בוטנים. מנה בהחלט עשירה ומשביעה למדי. החיסרון היחידי שלה היה בכך שהיא שחתה כולה ברוטב של סויה, שהשליט עליה את טעמו, וחבל.
המנה השנייה הייתה מוצלחת יותר: כבדי-עוף מוקפצים, עם בצלי-שאלוט ברוטב סילאן וקארי, על מצע של מחית תפוחי-אדמה. שתי המנות לוו בסלט מגוון ובמשקה מרענן מפירות מוקפאים, בטעם פיקנטי של - לא תאמינו - פסטו; שילוב מקורי ומעניין למדי.
החשבון לשניים הסתכם, בסך-הכל, ב-106 שקל - מחיר זול, הראוי בהחלט לדוגמה וחיקוי הוספנו עליו תשר של 20% לשירות מכל הלב של מלצרית אדיבה וקשובה. לא נותר לנו אלא לזכות את "נלסון 33" ב-8 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.