חרף אכזבות קולינריות, שנחלנו באחרונה במספר מסעדות, החלטנו בכל זאת שלא להרים עוד ידיים. הפעם נפל הפור על "קלימרה" שבנמל יפו (מחסן 1) - מסעדה יוונית, ששמה יצא לפניה בעיקר בשל פירות הים המשובחים שלה.
"קלימרה" קיימת, אומנם, כבר שנתיים, כך שבדיעבד יכולנו רק להצטער על שגילינו אותה רק עתה. הדברים אמורים במסעדה למופת, כזו שאסור בתכלית להחמיץ. אלא שבל נקדים מאוחר למוקדם.
"קלימרה" ממוקמת בכניסה לנמל, במקום שנראה בו הכי אסטרטגי. היא נשקפת אל מול נופה המרהיב של יפו, הצופה מצידה האחד אל סמטאות העיר העתיקה ומצידה השני אל הים התיכון.
היינו בשניים, לעת צהריים, עם תפריט של עסקית משתלמת, במחיר של 79 שקל. אל השולחן הגיעה פוקצ'ה אפויה בתנור-אבן, עם שמן-זית, אורגנו ומטבל-עגבניות עסיסי כפתיח. אחריה הגיע, כמנה ראשונה, סלט שורשים, ברוטב של ליים, צ'ילי, מירין-סויה ובוטנים, שהיה מעדן, שפתיים יישק. בת הזוג, לעומת זאת, בחרה בשרימפס בטמפורה, עם רוטב-כרישה וסלט-מלפפונים ובוטנים, וגמרה אף היא את ההלל עליהם. שתי המנות היו נדיבות ולמותר לציין שגם משביעות.
מעל ומעבר
ועדיין נותר עוד מקום בחדרי הבטן שלנו למנה עיקרית. אני, שאינני נמנה עם חובבי הדגה, בחרתי ב"סוניה" - הלא הן קציצות של טלה על ירקות צלויים, עם טחינה וסומק, שהיו בלשון-המעטה - מעל ומעבר. בת הזוג הימרה על "אלנה" - צלחת גדושה פירות-ים מכל הסוגים, שכמותם לא באו אל פיה מזמן. בקיצור: הייתה זו ממש יצירה קולינרית, כשאת צימאוננו הרוו לימונדה וסודה.
לקינוח הוגש לנו גביע של מלבי אקזוטי, עם אספרסו כפול, מהביל וניחוח. החשבון הסתכם ב-235 שקל, והוספנו עליו תשר של 40 שקלים לשירות לדוגמה. לא נותר לנו אלא לזכות את "קלימרה", המומלצת שלנו, במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.