News1 גאים להציג
מבקרים ייחודיים (Unique Visitors):
אתר - 535,547  סלולר - 821,898
   |   15:07:40
דלג
בלוגרים / בעלי טורים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
נזקי הקורונה ילוו אותנו שנים רבות ולכן צריך להתחיל לתכנן את ההבראה    החיסון למגיפה יהיה מבצע לוגיסטי ורפואי מורכב ביותר, המחייב היערכות מדוקדקת    תחזית קודרת ליום שאחרי הבחירות באר...
עו"ד צבי שוב, עו"ד ספיר זילבר
עו"ד צבי שוב, עו"ד ספיר זילבר
התוכנית המתגבשת להחלפת תמ"א 38 נראית ככזו שתפגע משמעותית בכדאיות של הפרויקטים מבחינת הדיירים, וגם אינה נותנת ליזמים תמריץ לפעול בפריפריה ובאיזורים המועדים לרעידות אדמה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
טוויטר / יואב יצחק YoavNews1
ברחבי הרשת / פרסומת
מועדון+ / תגיות
אישים | פירמות | מגשרים
מוסדות | אתרים | מושגים
רועי בלכר [צילום: תמר מצפי, גלובס]
עורך דין
רועי בלכר, (נולד: 1970) עורך דין ישראלי. שותף מייסד במשרד עורכי הדין KRB.
גורי אלפי [צילום: רונן אקרמן]
קומיקאי, שחקן
גורי אלפי (נולד: 18 בספטמבר 1976), ישראל. קומיקאי, שחקן, זמר, במאי ויוצר טלוויזיה ישראלי.
מגי אזרזר [צילום: איציק בירן, יח"צ]
שחקנית
מגי אזרזר (נולדה: 10 בספטמבר 1986), שחקנית ישראלית. שמה המלא: מרגלית אזרזר סבג.
לכל הערכים במועדון+
אם לשומן היו מילים, מה הוא היה אומר?
פסק זמן רגשי [צילום: פלאש 90-אילוסטרציה]

שינויים הקשורים לאכילה רגשית והשמנה צריכים את הקצב שלהם ולכל אחד יש את הקצב שלו או שלה והם מבטאים אינטגרציה בין מדעי הרוח, החברה והאמנות לבין מדעים מדויקים דרך ה"אכילה הרגשית" מציעה לראות את ההשמנה "אחרת" וכל יציאה שלנו מחוץ לקופסה היא תחילתו של מסע לעבר העומקים בבסיס החיבורים הישנים בין אוכל ורגשות

▪  ▪  ▪
בשנים האחרונות המושג "אכילה רגשית" תופס יותר ויותר מקום, הן בקרב הקהל הרחב שהתייאש מניסיונות מהירים של ירידה במשקל והן בקרב מטפלים ממגוון רחב של אסכולות שמעוניינים להציע למטופליהם המתמודדים עם מורכבויות וקשיים סביב נושא האוכל והאכילה כיווני חקירה, התבוננות ואפשרויות חדשות לשינוי אמיתי וארוך טווח לאחר שנים של תקיעות, כישלונות ואכזבה.

הסטטיסטיקה סביב נושא ההרזיה נשארת בעיניה זה 50 שנה - רק שלושה אנשים מתוך 100 מצליחים להרזות, להגיע למשקלם האופטימלי ולהישאר במשקל זה לאורך שנים רבות. בראייתי, העיסוק, המחקר, והרצון שלנו לטפל בחיבור הייחודי בין האוכל והאכילה לבין הרגשות שלנו, יכול ומצליח להבהיר נקודות חשוכות, נוגע מטענים רגישים ומשיל בהדרגה ובעדינות שכבות של מעטפות הגנה בדמות ההשמנה והשומן.

הנושא בו אנו עוסקים הוא רחב ביותר, אולם אם נוכל לבודד את עצם התהליך הבסיסי של ה"אכילה רגשית" ניתן לראות בה תהליך מהיר ואוטומטי המורכב מכמה שלבים המתרחשים ב"מהירות האור":

  • אירוע המתרחש בתוכנו או בסביבתנו המפעיל אצלנו שינויים רגשיים (למשל מפגש עם אדם קרוב);

  • שינוי בעוצמת רגש מסוים (למשל כעס / שמחה "קפצו" למשל מעוצמה של 2/10 לעוצמה של 8/10);

  • החיבור בין אירוע לשינוי הרגשי יכול לגרום למספר תהליכים שנעים בין תגובה אוטמית (Reaction) של דחייה למשל של החיבור שנוצר ועד להכלה מלאה של החוויה כתהליך המאפיין יכולת של מתן מענה (Response). שני הקצוות הללו משאירים מקום באמצע לאין ספור צורות של תגובות ומענים כאשר אחד מהם הינו הדחקת החוויה (חווית החיבור בין אירוע לשינוי בעוצמת הרגש) אל עבר ה"לא מודע";

  • החוויה המודחקת "תדווח" / "תציג" את עצמה בצורת וויסות רגשי באמצעות אכילה רגשית והתנהגות זו גם תאפשר לחוויה המודחקת להישאר במרחק מסוים שמחד לא תסכן את הנפש ומאידך לא תתרחק רחוק מדי לעבר מחוזות בהם לנפש לא תהיה קשר לחוויה.

העבודה שלי כמטפל בתחום האכילה הרגשית מבוססת על שלושה עקרונות מרכזיים:


  • אכילה רגשית איננה בעיה שצריך לפתור או מחלה שיש צורך להירפא ממנה. אכילה רגשית היא דרך תקשורת ייחודית וחשובה לבטא חוויה עמוקה וככל הנראה לא הצליחה להתבטא בדרך אחרת;

  • לעיתים, עצם הביטוי של החוויה דרך אכילה רגשית, יצמצם את האפשרות לביטוי חוויתי בדרכים אחרות שחלקן יכולות להוות סכנה גדולה יותר באותו רגע (למשל ביטוי סומטי "טהור" של חוויה "נפשית", כלומר התקף חרדה "שיחליף" התקף אכילה);

  • האתגר הטיפולי המרכזי הוא למצוא איזון בין דרכי ביטוי החוויה השונות, כך שאכילה רגשית היא לא מחד הדרך המרכזית ולא מאידך "משהו" להימנע ולפחד "ממנו", אלא אחת מהדרכים לצד דרכים אחרות חלקן "פרימטיביות" יותר וחלקן "מתקדמות" יותר.

בהשקפתי, הרגע של ה"אכילה הרגשית" מהווה רגע של מפתח, רגע של הזדמנות נדירה. באותו רגע שאנו קולטים שמתרחשת (גם רגע לפני או רגע אחרי) אכילה שאיננה מרעב פיזי וקונקרטי ברור ומוחשי. ישנה הזדמנות אמיתית לבדוק איזה מפגש ביני לבין עצמי. אני מפספס, ונפתחת הזדמנות לחזור להיות בחיבור עם עצמנו. לכן, ההתייחסות שלי איננה מגיעה מרצון להכחיד את האכילה הרגשית, אלא להשתמש בה כשער לאותנטיות שלי.

מעבר לזה, תחום מרכזי בטיפול באכילה רגשית, עוסק בתפקיד השומן. בעבודה שלי עם מבוגרים וילדים, נוכחתי כי לשומן אותו אנשים עוד בילדותם המוקדמת עוטים, יש תפקידים הישרדותיים חשובים רבים היוצרים שפה באמצעותה האדם מעוניין להשפיע על סביבתו למשל:

  • האדם ירצה ליצור חייץ בינו לבין אדם קרוב וזאת באמצעות השומן על-מנת לא להיבלע בתוך אדם זה (מטופלות שהבינו לאחר שנים שעצם היותן עם עודף משקל מסייע להן להימנע מיחסי מין עם בעליהם);

  • האדם למשל ירצה "להוכיח" שהוא דואג לעצמו במקרים שהוא מרגיש הזנחה, והשומן יבטא אכילה מדאגה לעצמו (מטופלים שנפגעו מיחס משפיל מאדם קרוב "יארגנו" עודף משקל שיבטא סימן לסביבה שאדם זה איננו צריך הזנה מבחוץ והוא מספיק מוזן מבפנים);

  • השומן יבטא מרד של הילד כאשר הוא פוגש פאסדה משפחתית "מושלמת", כאשר בתחושתו הדברים אינם כפי שהם נראים כלפי חוץ וכי הוא עצמו אינו יכול להשתתף ב"הצגה" זו (כלומר הילד יציג את ההשמנה שלו כ"תיאטרון גוף" שמטרתו הצגת קונפליקט פנים-משפחתי שנושאו קשור למקצב בו המשפחה מתנועעת, כאשר ישנם ילדים שקצב מהיר (יסודיות, חריצות, מושלמות, דיוק) אינו מתאים להם ואין להם דרך אחרת להאט את המקצב, אלא בדרך של השמנה).

מניסיון אישי, ככל שאני עוסק בשאלה של תפקיד השומן, אני מוצא עוד ועוד תשובות שמצליחות להבהיר את מורכבות הדברים. באחד הדיאלוגים שאלתי אותו המון שאלות, כמו מתי הוא נולד, באיזה נסיבות ועוד. ואז שאלתי אותו מה תפקידו והוא אמר לי שהוא התרמוסטט שלי, שהוא מווסת את ההתקדמות שלי בקצב הנכון והמדויק לי. השומן אמר לי שהוא מטפורה ליכולת שלי להשתנות. מצד אחד אני יוצר שינוי, מתקדם, מתפתח (אנרגיית העשייה שלי) ומצד שני אני עושה עבודה של "הכנת הכלי" להכיל את תוצאות השינוי (אנרגיית הנוכחות שלי).

השומן שלי סיפר לי, כי כאשר אין איזון בין שתי האנרגיות, הוא מגיע על-מנת לסמן לי לחזור שוב לאמצע. תמצית הדיאלוג כפי שאני מביא אותה פה, אפשרה לי להיות בחמלה יותר גדולה ואף בהבנה מתוך חיבור גוף-נפש, כי ה"דבר הזה" (למשל שומן או מחלה) אותו אנו רוצים לסלק מאיתנו, להיפטר ממנו מה שיותר מהר, הוא הוא המדריך הגדול שלנו לדייק ועד שלא נכיר אותו לעומקו הוא יתעקש לא לוותר עלינו ולהמשיך להעביר לנו מסרים שהינם חיוניים לחיינו.

אנשים רבים שואלים אותי: "בסדר, אבל מה עושים עם כל המידע הזה שמתקבל, איך מארגנים, נרפאים, נרגעים?". מעבר לקושי שלי להסביר במילים את המשמעות של קשר טיפולי פסיכותרפיסטי מאסכולה כזו או אחרת במהלכו אנשים עוברים שינויים משמעותיים בחייהם, ארצה להציע לקוראים תרגול (יש לי קושי עם המונח "כלי") העוסק במודעות ומחבר חלקים רגשיים לחלקים התנהגותיים, תרגול אותו אני מכנה "פסק זמן רגשי".

כאשר אני מזהה שאינני בטוח אם אני רעב או לא, או שאינני בטוח ברצון שלי ב"תוספת / מנה שנייה", אני יכול לקחת לעצמי דקה מול שעון (ולהכין לכם שעון באזור האכילה) ולאפשר לכם בדקה הזו להיות עם כל הרגשות, מחשבות, תחושות גוף, זכרונות, אסוציאציות, אנרגיות, חוויות שעולות. לאחר דקה בידקו: אם אתם רעבים - תאכלו, אם לא - אל תאכלו. אם אתם עדיין לא יודעים - קחו לכם עוד דקה של "פסק זמן רגשי" וכך הלאה.

אין לי אשליות. שינויים הקשורים לאכילה רגשית והשמנה צריכים את הקצב שלהם ולכל אחד יש את הקצב שלו או שלה והם מבטאים אינטגרציה בין מדעי הרוח, החברה והאמנות לבין מדעים מדויקים. דרך ה"אכילה הרגשית" מציעה לראות את ההשמנה "אחרת" וכל יציאה שלנו מחוץ לקופסה היא תחילתו של מסע לעבר העומקים בבסיס החיבורים הישנים בין אוכל ורגשות.

לפרטים נוספים על הכנס והסדנה ולהרשמה
בתאריכים 11-10 ביולי 2014 יתקיים כנס אוכלים בריא 6 בתיאטרון גבעתיים
הכותב הוא פסיכותרפיסט ועו"ס קליני (M.A) מטפל בקליניקה פרטית בתל אביב ובפרדס חנה, מדריך מטפלים בתחום ומלמד קורסים בנושאי אכילה רגשית למטפלים במרכז שילוב בטבעון ובמקומות נוספים וכן מנחה סדנאות ובכלל זה "ארוחה מודעת" למטפלים ולקהל הרחב. בעברו מטפל בהפרעות אכילה במרפאה הפסיכיאטרית מבוגרים בסורוקה
תאריך:  09/06/2014   |   עודכן:  09/06/2014
רוני מייזליש
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
פורומים News1
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אם לשומן היו מילים, מה הוא היה אומר?
הודעות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  תפוס כינוי יחודי      לכל ההודעות         כתוב הודעה 
תגובות בפייסבוק
רשימות קודמות
תרגום של פיוטים הוא מלאכת מחשבת, ומי שקורא את ספר התרגומים של פרופ' רפאל לווה, מתענג מפסגות אמנותיות: הן הפיוטים העבריים שחלקם נשכחו, והן לשון התרגום שידעה לשמור על הלשון המיוחדת מתוך הכרת מטבעות הלשון באנגלית, מפלסי הלשון המתאימים לפיוטים אלה. כל תרגום הוא נשיקה מבעד למטפחת, וכאן אנו חשים את המטפחת המתנפנפת, מטפחת שעוברת מדור לדור, משב רוח של שפה שכל כולה עומק ונשמה.
09/06/2014  |  הרצל חקק  |   כתבות
מלח הוא מולקולה פשוטה, שני אטומים - נתרן וכלור. הוא מצוי בטבע בשפע, במי-ים ובמרבצים בקרקע. השימוש במלח כתבלין וכחומר עזר לשימור בשר החל, ככל הנראה, בתקופת הברונזה. בעבר, המלח שימש כמטבע עובר לסוחר. גושי מלח ניתנו כשכר לחיילי ליגיונות רומא. מכאן המילה הלטינית (אחר-כך האנגלית) Salary (משכורת) הנגזרת מן המילה Salt (מלח).
08/06/2014  |  מוטי רביד  |   כתבות
אל צילומי ג'ף וול התוודעתי לראשונה בביקור בטורונטו. שם הוצגו בגלריה Ydessa ב-1986 ובמוזאון Art gallery of Ontario ב-1990. מראה צילומיו הענקיים שהם בעצם שקפים הנתונים בקופסאות אור – היה מדהים. היה זה חידוש שעד היום כמעט ואין צלמים שבחרו ללכת בנתיב זה.
08/06/2014  |  עליס בליטנטל  |   כתבות
את האמת אין עוד להסתיר: מסעדות פלצניות כבר היו לנו מזמן לזרא ואין פלא שקצנו בהן. מה לעשות, אבל בטננו עורגת יותר ויותר לאוכל ביתי, ללא שום יומרות - כמו זה שבישלו לנו פעם סבתא ואמא, זיכרונן לברכה.
08/06/2014  |  ראובן לייב  |   כתבות
חשיפה ב-News1: ועדת האתיקה של מחוז תל אביב מרכז (לשכת עורכי הדין) קובעת, בהחלטה שניתנה, כי יש מקום להעמיד לדין את עו"ד אליעד שרגא ב"פרשת מיתב" בגין עבירות שביצע לכאורה על כללי האתיקה, וזאת בכפוף להזדמנות נוספת למתן תגובה, הניתנת לו בהתאם לקבוע בסעיפים 1-2 לכללי לשכת עורכי הדין (בבתי הדין המשמעתיים), תשכ"ב-1962. משמעות הדבר: החלטה עקרונית להעמידו לדין משמעתי, בכפוף לשימוע, ובכתב. רק לאחר מכן תתקבל החלטה סופית.
07/06/2014  |  יואב יצחק  |   כתבות
סיפורים חמים(72 שעות)
איתמר לוין
סטייה מההנחיות בעדותו של מני נפתלי
עידן יוסף
סקר: חולדאי לא יצליח להחליף את השלטון
היום לפני
שחזור אסון ביילמר [צילום: יוטיוב]
התאונה שלימדה לקח [1992]
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
תכנוני מס והעלמות מס במאה ה-21
כתיבת המומחים
קפטן צ'ק חושפת מיליארדים
יום הולדת
רביד משה 8/10
מגד דב 8/10
נד"ב מיכל 8/10
באום-ניקוטרה אסתר 8/10
דרליצ'מן קורל 8/10
זילברפרב בן-ציון 9/10
אטיאס אריה 9/10
חברי מערכת News1 (דוא''ל)
   ארד מירבעיתונאית
   גדות יפעתעיתונאית
   דנון יצחקעיתונאי
   וולף איציקעיתונאי
   יוסף עידןעורך חדשות
   יצחק יואבמו"ל ועורך ראשי
   יצחק-אוגנוב גליתעיתונאית
   לוין איתמרעורך משפטי
   מגנזי שרוןעיתונאית
   פישביין איילתעיתונאית
   רויכמן ינוןעיתונאי
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1 |   |  עריסת תינוק ניידת |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר |  NEWS1 |  חדשות |  אקטואליה |  תחקירים |  משפט |  כלכלה |  בריאות |  פנאי |  ספורט |  הייטק |  תיירות |  אנשים |  נדל"ן |  ביטוח |  פרסום |  רכב |  דת  |  מסורת |  תרבות |  צרכנות |  אוכל |  אינטרנט |  מחשבים |  חינוך |  מגזין |  הודעות לעיתונות |  חדשות ברשת |  בלוגרים ברשת |  הודעות ברשת |  מועדון + |  אישים |  פירמות |  מגשרים |  מוסדות |  אתרים |  עורכי דין |  רואי חשבון |  כסף |  יועצים |  אדריכלים |  שמאים |  רופאים |  שופטים |  זירת המומחים | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il