סילמן. פריים טיים [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
| בשולי הכותרות |
הכל שקלי |
אין ספק שגם אם פרישתם האמיצה מסיעת ימינה של עמיחי שיקלי ושל עידית סילמן, הייתה על-רקע אידיאולוגי, היא אינה חפה מאינטרסים אישיים ומרווחים פוליטיים משמעותיים ● פירסמת -עשית! |
רווחים פוליטיים
אני רוצה להאמין לעידית סילמן כח"כית דתית שנושא החמץ בפסח בבתי חולים הוא עניין עקרוני עבורה בחינת בל יעבור, בל ייראה ובל יימצא.
אבל אי-אפשר להתעלם מהרווחים הפוליטיים שמניבה החזרה לחיק הימין של יו"ר הקואליציה. בראש ובראשונה הצעד הפוליטי שלה מוגדר כצעד אמיץ, וכפצצה פוליטית דרמטית, קול מכריע שעלול להפיל את הממשלה. ובכך מתחזק מאוד מעמדה הפוליטי של מי שידעה לא מעט מורדות ושפל בתפקידה כראשונה בקואליציה. השיא כמובן היה בפרשת התקיפה שלא הייתה במוסך. הפרישה הדרמטית מימינה, בדרך להפלת הממשלה, לפחות תדמיתית מתקנת את קלקלותיה.
סילמן, בדומה לשיקלי בשעתו, הפכה לאישה המדוברת והמתוקשרת ביותר, הפותחת מהדורות חדשות וזוכה ליחסי ציבור ממדרגה ראשונה חינם אין כסף. אין לשכוח גם את התמורה הפוליטית שקיבלה- שיריוּן לליכוד וההבטחה שתהיה שרת הבריאות. זאת בשעה שלא היה לה סיכוי למצוא בית פוליטי אחר.
סילמן גם הכריזה על פרישתה בפריים טיים, דקות אחדות לפני פתיחת מהדורות החדשות ברדיו ובטלוויזיה של 7:00 בבוקר, המהדורות המואזנות ביותר שזוכות לרייטינג גבוה. כמו-כן ידעה לשמור בתבונה רבה על חשאיות גמורה של פרישתה, ועל אלמנט ההפתעה, עד להכרזה הדרמטית בכלי התקשורת, מבלי ששיתפה בסוד אף את הבוס ראש הממשלה. ובעידן ההדלפות התקשורתיות היא ראויה לשֶבח על כך.
-רווח פוליטי(2): שיקלי
עמיחי שיקלי, זוכרים? איך לא. החלוץ הפורש מסיעת ימינה. טרם פרישתו שיקלי היה דמות אנונימית יחסית וח"כ בלתי ידוע. כמו סילמן (שבניגוד לשיקלי עלתה לכותרות לא אחת גם כיו"ר הקואליציה, בגין שערוריות שנקשרו בשמה) גם שיקלי בזכות הפרישה ההפגנתית והדרמטית הפך באחת לח"כ המדובר והמתוקשר ביותר, שמייצר כותרות בלי הרף.
השבחים הרבים בימין בגין צעדו האמיץ ופורץ הדרך (תרתי משמע) ויחסי הציבור הבלתי נדלים שזכה להם, גם אם בניגוד לסילמן לא הפיל ממשלה, הפכו אותו לדמות פוליטית מבוקשת בימין, שביתו הפוליטי מובטח ללא עוררין. לכן גם אם שיקלי הכריז על פרישה אידיאולוגית, אין ספק שזו לא הייתה חפה מאינטרסים אישיים ופוליטיים כבדי משקל, שרווחים פרסומיים ותקשורתיים בצידם, ומהרצון להתפרסם ולתפוס כותרות. שהרי כבר אמר המשורר: "לא פירסמת -לא עשית". וכל זאת חינם אין כסף. הכל שיקלי כבר אמרנו?
בקטנה - הכל קורונה
נראה שבעידן הקורונה אסור לחלות בהצטננות או בשפעת. מה לעשות, המטוש לא מבחין ביניהן. ואתה, נידון, איך לא, לבידוד. ראו הוזהרתם!
|
|
+מחשב מסלול מחדש: בנט שוקל להפסיק לפנות למרכז
23:17 10/04/22 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
בנט. יחזור לימין? [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
אביר קארה מנסה למנוע מימינה להכריז על ח״כ שיקלי כפורש ▪ קארה אמר למקורביו: ״אני אהיה הנפגע המרכזי אם שיקלי יופרש מהמפלגה״ ▪ סלימן הודיעה כי אין בכוונתה לחזור בה מהפרישה מהאופוזיציה, למרות נסיונות הפיוס מצד הורוביץ
בנט. יחזור לימין? [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+הציונות הדתית: "זו לא גדר-ביטחון, זו חומת-גבול"
22:47 10/04/22 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
"בנט משלים עם גנץ את אוסלו" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
הציונות הדתית מגיבה להחלטת הקבינט ואומרת כי ממשלת ישראל החליטה להקים חומת גבול ביהודה ושומרון ▪ "בנט צועד בדרכם של רבין, פרס ושרון ומחלק את הארץ דה-פקטו"
"בנט משלים עם גנץ את אוסלו" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+הקבינט אישר 360 מיליון ש"ח לבניית 40 ק"מ נוספים של מכשול התפר
21:28 10/04/22 | עידן יוסף
ראש הממשלה, נפתלי בנט, כינס (א') את ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני). חברי הקבינט אישרו פה אחד את התוכנית שהציג שר הביטחון, בני גנץ, בהיקף של 360 מיליון ש"ח לבניית 40 ק"מ נוספים של מכשול התפר.
בדיון הוצגה תמונת המצב המבצעית בגזרות השונות נוכח פיגועי העת האחרונה, וכן המאמצים המתבצעים ע"י גופי הביטחון, בכלל ההבטים, למיגור הטרור.
בדיון הוצגה תמונת המצב המבצעית בגזרות השונות נוכח פיגועי העת האחרונה, וכן המאמצים המתבצעים ע"י גופי הביטחון, בכלל ההבטים, למיגור הטרור.
+הממשלה אישרה לבחון שלילת קצבאות לאזרחים אשר לקחו חלק בטרור
15:07 10/04/22 | מירב ארד
הממשלה אישרה (יום א׳) את הצעת ראש הממשלה נפתלי בנט, שר הרווחה והביטחון החברתי מאיר כהן ושר החוץ יאיר לפיד, להקים צוות שיגבש מדיניות באשר לשלילת זכאויות של משפחות ערבים תושבי ואזרחי ישראל אשר ביצעו מעשי איבה ועבירות ביטחון, לגמלאות, קצבאות ויתר ההטבות מגופי המדינה.
הצוות יורכב ממנכ"ל משרד ראש הממשלה, מנכ"לית משרד רה"מ החליפי, מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, מנכ"ל משרד המשפטים, מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי ונציגי משרד הביטחון, משרד המודיעין, הייעוץ המשפטי לממשלה והמטה לביטחון לאומי (מל"ל). בתוך 60 ימים מהקמתו, יגבש הצוות המלצות ויציגן לממשלה בסוגיות הנוגעות לעניין, לרבות המלצות בדבר תיקוני חקיקה נדרשים.
הצוות יורכב ממנכ"ל משרד ראש הממשלה, מנכ"לית משרד רה"מ החליפי, מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, מנכ"ל משרד המשפטים, מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי ונציגי משרד הביטחון, משרד המודיעין, הייעוץ המשפטי לממשלה והמטה לביטחון לאומי (מל"ל). בתוך 60 ימים מהקמתו, יגבש הצוות המלצות ויציגן לממשלה בסוגיות הנוגעות לעניין, לרבות המלצות בדבר תיקוני חקיקה נדרשים.
+אושרה תוכנית לקליטת חירום של זכאי חוק השבות מרוסיה
15:05 10/04/22 | מירב ארד | לרשימה המלאה
אוקראינים בדרכם לישראל [צילום: יוסי זליגר, פלאש 90]
יינתן סיוע בשכר דירה לכלל עולי מבצע ״עולים הביתה״ באופן אוטומטי ▪ מענקים אלו יעמדו על 2,300 שקל לחודש ליחידים, 2,900 שקל לזוגות שלהם עד שני ילדים ו-3,400 שקל למשפחות בעלות שלושה ילדים ומעלה
אוקראינים בדרכם לישראל [צילום: יוסי זליגר, פלאש 90]
+ח"כ סילמן: ההחלטה על סיום דרכי באופוזיציה היא ערכית וסופית
15:01 10/04/22 | מירב ארד
ח"כ עידית סילמן [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
ח"כ עידית סילמן: "ההחלטה על סיום דרכי באופוזיציה היא ערכית וסופית, אפשר להקים ממשלה לאומית בכנסת הנוכחית"
ח"כ עידית סילמן [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+הממשלה אישרה את ההצעה לפיתוח העיר חריש
12:57 10/04/22 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ביקור בנט ושקד בחריש [צילום: קובי גדעון/ לע"מ]
בפיתוח חריש יושקעו למעלה מחצי מיליארד שקלים ▪ במסגרת התוכנית, העיר חריש צפויה להכפיל עצמה עד 2026-2025.
ביקור בנט ושקד בחריש [צילום: קובי גדעון/ לע"מ]
+בנט: "מדינת ישראל עלתה להתקפה"
12:26 10/04/22 | מירב ארד | לרשימה המלאה
רה"מ בנט. "אין מגבלות במלחמה נגד הטרור" [צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ]
הבהיר: "כוחות צה"ל, שב"כ ומשטרה פועלים מסביב לשעון כדי להשיב את הביטחון" ▪ על השחתת קבר יוסף אמר: "לא נשלים עם פגיעה כזאת במקום קדוש לנו, ערב פסח, ונגיע לפורעים. נדאג לבנות מחדש את מה שהם החריבו
רה"מ בנט. "אין מגבלות במלחמה נגד הטרור" [צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ]
+חבריא, אלה השותפים שלכם
09:03 10/04/22 | אפרים הלפרין | לרשימה המלאה
איחוד כל המפלגות הציוניות [צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש 90]
09:03 10/04/22 | אפרים הלפרין | לרשימה המלאה
ח"כ ממפלגת מרצ מצדיקה בעקיפין את הטרור, גינויים מקיר לקיר, היא מתחרטת, חוזרת בה, הכל קרקס, הכל קרקס
איחוד כל המפלגות הציוניות [צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש 90]
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| הכל שקלי |
| תגובות [ 0 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| ברחבי הרשת / פרסומת |

