נתניהו בורח מהקונגרס של יהדות צ' אמריקה

בכל הכינוסים השנתיים של יהודי צפון אמריקה לא היו לבנימין נתניהו אילוצים של לוח זמנים, שחייבו אותו להודיע על ביטול הופעתו ברגע האחרון, ואילו בימים אלו אילוצי לוח הזמנים נשלפו רגע לפני שעת האפס שנקבעה להופעתו בכינוס

איתן קלינסקי יומני בלוגרים סערת הרפורמה במשפט תגובות
הכינוס השנתי של מנהיגי יהדות צפון אמריקה זו הזדמנות נאה של בנימין נתניהו כראש ממשלת ישראל לנאום בפני הנאספים. זו הזדמנות שבכל שנות כהונותיו הוא לא החמיץ אף לא פעם אחת. הפעם הראשונה הגיעה בימים אלו. במפתיע (?). ראש הממשלה שלנו, בנימין נתניהו, מחליט לבטל פעם ראשונה את הופעתו בעצרת הכללית של הפדרציות היהודיות של צפון אפריקה.

בנימין נתניהו מחליט לבטל הופעה בפני שלושת אלפי מנהיגים. הוא למעשה פוחד להופיע בפני קהל, שרובו עלול להביע סלידה ממדיניות שהוא מוביל. הבעת הסלידה זה מעמד מאוד לא נעים.

בכל הכינוסים השנתיים של יהודי צפון אמריקה לא היו לבנימין נתניהו אילוצים של לוח זמנים, שחייבו אותו להודיע על ביטול הופעתו ברגע האחרון, ואילו בימים אלו אילוצי לוח הזמנים נשלפו רגע לפני שעת האפס שנקבעה להופעתו בכינוס.

אילוצי לוח הזמנים, ששלף בנימין נתניהו, נראים יותר ממגוחכים. בלוח הזמנים "הצפוף" שלו היה לו פנאי לשפע רב של ראיונות לתקשורת בארצות הברית, שנפרסו על פני שעות לא מעטות. העיתונות, הטלוויזיה, הרדיו והרשתות החברתיות בארצות הברית זכו לשעות של ראיונות בלשון אנגלית רהוטה ובוטחת, אך בנימין נתניהו לא מצא שעה אחת פנויה להופיע בפני שלושת אלפי נציגים של יהדות צפון אמריקה בכינוסם השנתי, המתקיים בעיר תל אביב לציון 75 ליסוד מדינת ישראל.

"אילוצי לוח הזמנים הדחוס של ראש הממשלה" זו אמתלה מגוחכת, כשלמעשה התאריך להופעתו בקונגרס נקבע כבר לפני זמן רב. יותר ממגוחך הוא התירוץ של "נושאים בוערים ודחופים" המחייבים טיפול, "ולכן נמנע ממנו להופיע בקונגרס". התירוץ של "לוח זמנים דחוס" נועד למנוע מבנימין נתניהו מעמד של השפלה בינלאומית מול קהל, שינוע בין אדישות להופעתו ובין התפרצויות זעם של רוב הצירים נגד מדיניותו של ראש ממשלת ישראל.

בנימין נתניהו - הרגיל לכבוש ולסנוור את הקהל בכישוריו הרטוריים באנגלית רהוטה ובוטחת - הבין שהפעם הכינוס בתל אביב יהיה מעמד משפיל ויהיה כרוך בעימות עם קהל גדול, ובעימות מצפה לו תבוסה מוחלטת. מצער, שיש לנו ראש ממשלה, שהסבריו על לוח הזמנים שלו אינם מעוגנים בנדבכי חיים, שהאמת היא שמנווטת אותם, ולמעשה השקר מזדקר לו בכל כיעורו.
תאריך: 25/04/2023 | עודכן: 25/04/2023
+אלפים ממתנגדי הממשלה מקיימים חגיגה אלטרנטיבית ברחוב קפלן 21:27 25/04/23 |
ברחוב קפלן בתל אביב מקיימים כמה אלפים ממתנגדי הממשלה חגיגה אלטרנטיבית. בירושלים הפגינו קומץ פעילים נגד נתניהו וממשלתו. הם לא הורשו להיכנס ולשבש את הטקס בהר-הרצל.
מחאה מחוץ לטקס [צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו בורח מהקונגרס של יהדות צ' אמריקה
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אסור לדבר אמת
25/04/23 08:26
2
בני..
25/04/23 09:03
3
בני..
25/04/23 09:18
4
מאיר כהן.
25/04/23 16:20
5
ירמיהו נ.
27/04/23 14:51
6
מאחל שבוע טוב ושק
30/04/23 16:24
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / סערת הרפורמה במשפט
במוצ"ש ניצבתי בקהל רב עטור בדגלי כחול-לבן בכיכר קפלן להאזין בהפגנת המחאה לדבריה של שילה כץ, שהגיעה לכנס הפדרציות היהודיות באמריקה הנערך בארץ. דיווחתי בפוסט על ההפגנה הייחודית. כץ דיברה במשפטים קצובים. הופתעתי באהדה. בדרך כלל הפדרציות הן ענף מרכזי עליו נשענת ישראל בכל פעם שנדרשת התערבות לטובתה בבית הלבן ועל גבעת הקפיטול המאכלסת את הסנאט ובית הנבחרים. הנה, דווקא משם הגיעה נציגה להסתייג מן המגמות הדיקטטוריות של הממשלה שבראשה בנימין נתניהו. עוד רגע וביבי יכריז עליה שהיא אנרכיסטית.

יאיר לפיד ברוגז, צ'ילבה, הוא לא יבוא לטקס הדלקת המשואות, והוא בישר לשרה רגב כי הכיסא שלו יישאר ריק. לא נורא, נישט געפערלאך, אתם יודעים מה, אם הוא לא היה מספר לנו לא היינו יודעים, כי גם אם היה מגיע, והיה יושב על כיסאו, הכיסא שלו היה נותר ריק. הכיסא של לפיד בכנסת ריק, הכיסא שלו באופוזיציה, ברכב, בסלון ביתו, ריק, הכיסא שלו כאשר היה חבר הממשלה היה ריק, הכיסא של לפיד תמיד ריק, כי לפיד הוא ריקה אחד גדול.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לאנשיו לפעול להצלחת הפגנת התמיכה בחקיקה המשפטית. בחדשות 12 פורסם כי נתניהו תופס את ההפגנה, שבימין מכנים "עצרת המיליון", כהזדמנות לקבל רוח גבית מהציבור בימים של היחלשות בסקרים וזאת אף שלמעשה הוא מפגין נגד החלטתו שלו להשהות את החקיקה.
23/04/2023 | עידן יוסף | חדשות

כבר 16 שבתות שבצומת הרחובות קפלן ודרך בגין, תל אביב, נולדה וגדלה מנהיגה. זה כה בולט לעין ומובן מאליו, שבאורח אישי הריני גאה כי שיחתנו הראשונה התנהלה בעת שהניפה את הדגלים השחורים בתחילת המאבק להגנת הדמוקרטיה.

אם באחד מטקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל תתפתח הפרת סדר רבת משתתפים שתהווה איום על האישיות הבכירה שתשתתף בטקס - הונחו אנשי משרד הביטחון לעצור את הטקס, להורות על הוצאת הקהל מבית העלמין ולקיום טקס מצומצם עם סיום הפרת הסדר. כך עולה ממסמך שהופץ היום (יום א', 23.4.23) לקראת יום הזיכרון שיחול מחרתיים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il