דרוש דחוף שינוי משוואה

המשוואה צריכה להיות פשוטה: ישוב ישראלי שתושביו אינם יכולים לחיות בו בבטחה, שווה ערך לעשרה יישובים לבנונים כל חדירה אווירית דרך הגבול היבשתי או הימי, פירושה תשתית לבנונית שתפגע

ארי בוסל יומני בלוגרים מלחמת התקומה תגובות
28 חיילי צה"ל פצועים ביום ראשון מיד לאחר יום כיפור. גם קרה באותו יום: ארבעה טירוני גולני נהרגו ו-58 נפצעו, בהם שבעה קשה, עת היו בחדר אוכל. ודאי השתנו הדברים, אך אני זוכר הקצבה של בדיוק שבע דקות לאכול. ראו איזו הצלחה כבירה: כלי טייס בלתי מאויש חדר לישראל, נעלם מהמסכים ("אבד הקשר למרות מעקב של מסוקים ומטוסים") והצליח להגיע סמוך לבנימינה - מרחק של כ-60 ק"מ מהגבול - לבסיס צה"ל ולתקוף ללא התרעה. לא רק זאת, כי אם לעשות זאת בצורה אפקטיבית ביותר, על חיילים המקובצים במקום אחד מהלך שבע דקות בדיוק.

אויבינו יודעים להפעיל כטב"מים למטרות ריגול ותקיפה. מסתבר שהם מסוגלים להגיע לכל מקום. תגובת צה"ל: "נלמד ונתחקר את האירוע. אנחנו מתמודדים עם האיום. אנו נדרשים להביא הגנה טובה יותר." מסתבר שדובר צה"ל שכח שניצחון לא מושג באמצעות מגננה, ופעם נוספת הדרג המדיני קפוא, כבול ומשותק: את ביירות כבר לא תוקפים מזה שלוש יממות (קרי לפני יום כיפור), לפי דרישת הנשיא ג'ו ביידן.

נאמר לנו שחיזבאללה התבסס משך עשרים שנה, כך שגם אם יכולותיו נפגעו בצורה משמעותית, הוא עדיין מסוגל לפגוע בנו קשות. חיזבאללה מאיים שאזור חיפה או הקריות על הכוונת למתקפה בימים הקרובים. מהלך יום כיפור עצמו, חדירות כטב"מים ורקטות מהלך כל הלילה והיום. יום אחר יום, כבר למעלה משנה. מדינת ישראל לא תוכל להמשיך להתמודד עם מספרים כאלו של פגיעות ונפגעים.

עוד יאמר "דרג מדיני" שתמורת אי-הפצצות ביירות אנחנו מקבלים מאה חיילים אמריקנים שיוצבו בישראל עם מערכת הגנה נגד טילים בליסטיים, מהמשוכללות ביותר הקיימות, ובסדר העדיפות נראה שזה משתלם וחשוב יותר מאשר משפחות של למעלה משישים בני 18 שחייהן השתנו לעד (מלשון "הודעה נמסרה למשפחותיהם" או "יהא זכרם ברוך").

כל הסוגדים לביידן ולממשל הנוכחי פשוט לא מבינים שעזרתו בעוכריה של ישראל. נפנה לדקה לגזרה הדרומית: השבויים עדיין ביד חמאס-דאעש בדיוק הודות לנשיא ביידן. "עזרה הומניטרית" היא צינור החמצן לעזה, דרכו מוכנסים דלק, מים, חשמל, סחורות עוברות לסוחר, סיגריות ועוד ועוד. החיים בעזה ממשיכים לפי "נורמל חדש" והם לא שונים מבעבר: חמאס-דאעש הוא השליט שנבחר באופן דמוקרטי, הוא שדואג לא רק לאנשיו כי אם לאומה הפלשתינית כולה כמו גם לאומה האיסלאמית.

הוא המגן על אל-קודס, הוא הנלחם בכובש, הוא המקריב את אנשיו לתהילת עולם, והוא זה בפניו משתחווים בישראל - אלפים עד עשרות אלפים היוצאים מדי שבוע להפגין מול הקריה בתל אביב, המסיתים נגד ראש הממשלה, הפועלים להפיל את המדינה מבית. יחיא סינאוור ועושי דברו בעזה ובתל אביב. לעזאזל נתניהו, תחי פלשתין לעד - מהנהר לים - ארץ נקייה מהיהוד הארור, הכובש הנאצי, החלאה האנושית. חמאס-דאעש הוא היוצא לנקות כל פינה ופינה, העושה את העבודה נאמנה, המקרצף ומטהר ומשמיד את היהוד כולו - ממש נקיון רמדאן של המוסלמים.

שנה מלאה למלחמת שבעה באוקטובר (הסיבה ששמחת תורה השנה עוד לפנינו היא ששנת התשפ"ד הייתה שנה מעוברת), ו-101 שבויים עדיין ביד חמאס-דאעש. [מי זוכר את הדאגה שבחורות שנאנסו פעם אחר פעם ועדיין בחיים כנראה היו בהריון? עכשיו, כבר שלושה חודשים אחרי סיום אותם הריונות, איש כבר לא מדבר על כך.] נראה שהצורר נאחז והתבסס מחדש באזורים מהם צה"ל התפנה, גייס אלפי לוחמים חדשים, נלהבים, מדורבני מטרה, וישראל מאפשרת מעבר מאות משאיות מדי יום ביומו.

נחזור לגזרה הצפונית: כשל הכטב"מים נעוץ בכך שהדבר לא היה בסדר העדיפות, כי הגנה נגד טילים הייתה חשובה יותר. כך התעלמו מאיום שיתכן שיחליף את קודמיו (מנהרות תופת / מוות; עפיפונים מדליקים - קרי את השדות; חדירה דרך הגבול למטרות חטיפה - גולדווסר/רגב ושליט; רקטות ופצמ"רים; וטילים מדויקים). סדר עדיפות כושל? אני דווקא זוכר לפחות חברה אחת שעסקה בפיתוחים הקשורים לכטב"מים (שעזרו, לדוגמה, לזן כמעט נכחד של ציפורי טרף בארץ להאכיל גוזלים שנשארו בלי אימם) והתארגנות של אנשים פרטיים להלחם בזרם כטב"מים מעזה. קרי, אי-אפשר להגיד שלא ידענו. ידענו גם ידענו - חדשות מהמלחמה באוקראינה מזכירות לנו זאת מדי יום ביומו.

חיזבאללה רוצה מלחמת התשה, ובעזרת ביידן ויונפיל הם יזכו בכך. משך שנה שלמה, מדי יום ביומו, הם הפגיזו את הצפון. עשרות אלפי משפחות נאלצו לעזוב, לברוח, להפוך לפליטים בתוך ארצם. כל זה היה מקובל על העולם, כי דם יהודי ונזק לרכוש בארץ היינו הך הם. ועכשיו, מתקפות כטב"מים, ובקרוב גם טילים מדויקים, ארוכי טווח, עם קיבולות פגיעה עצומות. כל זאת קורה כי לבנון לא מרגישה את העלות. ברגע שלבנון תתחיל להרגיש שכל טיל, רקטה או כטב"ם שחוצה את הגבול פרושו עונש מיידי ויקר, אולי, רק אולי, תשתנה המשוואה. רק שביידן ניצב איתן (בין נמנום לשינה למנוחה על החוף ולליקוק גלידה) ומונע זאת מישראל. אל תעזו לפגוע בלבנון, הוא מאיים: DON’T!

המשוואה צריכה להיות פשוטה: ישוב ישראלי שתושביו אינם יכולים לחיות בו בבטחה, שווה ערך לעשרה יישובים לבנונים. כל חדירה אווירית דרך הגבול היבשתי או הימי, פירושה תשתית לבנונית שתפגע. פינוי מול פינוי והרס מול הרס הם בנוסף ומעבר למלחמה הנמשכת נגד חיזבאללה. העלות צריכה להיות ללבנון. מדוע? כי חיזבאללה מציג עצמו כמגן לבנון - האומה והאנשים - ושותף מלא בהנהגת המדינה. מעשיו צריכים להיות קשורים אחד לאחד לנזק ללבנון. לחמאס-דאעש זרוע מדינית וזרוע צבאית, ובלבנון יש את הממשלה ואת חיזבאללה. לכאורה כל דבר נפרד, למעשה שתי ידיים של אותו הגוף בדיוק, של אותה המפלצת.

משוואה חדשה ללבנון ובצורה דומה - כיוון שישראל ממשיכה את המשחק בעזה ומקריבה את טובי בניה, הגיע הזמן לשנות את כללי אותו משחק-זוועה. כל שבוי שלא ישוחרר או יוחזר מיד לישראל יהיה שווה לא לעשרות או מאות מחבלים שהם דורשים שישוחררו, כי אם לישוב חדש שיוקם על אדמת עזה. שבוי = ישוב יהודי חדש בגבולות עזה. את זה הם לא יוכלו לסבול (כמובן שגם העולם איתם ישתגע). קיימת אופציה נוספת, אך מזו ישראל נמנעת מזה למעלה משנה: האיום צריך להיות כלפי אירן (ואוסיף גם את קטר): שחרור מיידי של כל השבויים (או החזרת הגופות) ואם לא, מתקפה של ישראל. לנו כואב, גם להם צריך לכאוב, ולכאוב הרבה יותר.

מי יישב את אותם ישובים ארעיים עד הפיכתם לישובי קבע? ודאי שלא מפגיני קפלן. להם לא נוח. הם לא ירחיקו לכת ממרכז תל אביב, מרחק הליכה מהבית, מהמסעדות באבן-גבירול, מהגלידריות בכיכר המדינה, מחוף הים. הם יפחדו. הם יסרבו להקריב את חייהם עבור השבויים. הם חכמים רק בדיבורים, בצעקות, בהפגנות. מי כן אם כך? מפוני גוש-קטיף. מתנחלים. משיחיים. יהודים מאמינים. הדם שלהם זול. הם גם אלו המעזים לנסות למנוע הכנסת שיירות הספקה לחמאס-דאעש. הם מוכנים להאסר, כי הם פועלים למען השבויים, בניגוד לאלו היוצאים להבעיר צמיגים ולנאום נאומים ולקרוא קריאות גנאי נגד ראש הממשלה.

צריך להיות מחיר ברור גם בעזה וגם בלבנון, משוואה פשוטה שתחליף את זו הקיימת. כרגע המסר הוא כניעה מוחלטת ומתמשכת של מדינת ישראל. לא עוד. כי מסתבר שהשיטה עד כה לא עובדת, השבויים עדיין ביד המפלצות האכזריות מכל והמפונים לא יכולים לחזור, גם אם הם רוצים. עד שנשנה כל זאת, בשפה שהם מבינים: כשניקח מהם משהו קריטי עבורם, דבר שישגע אותם, יוציאם מדעתם ויכריחם לשנות את עמדותיהם, נתחיל להרגיש שינוי של ממש. עד אז, הם צודקים: דרכם היא הנכונה, וראו הנה ההוכחה - הם מנצחים.

כשמספר המתקפות המוצלחות מדי יום יגרום לפצועים והרוגים בכל רחבי המדינה, נבין שאין ברירה, שאכן צריך לשנות את המשוואה. כי בנקודה מסוימת פשוט לא נוכל לעמוד במספרים. זו תהיה נקודת מפנה, והיא לא יכולה להגיע מהר מספיק.


חזק חזק ונתחזק
עם ישראל חי
נצח ישראל לא ישקר
תאריך: 14/10/2024 | עודכן: 14/10/2024
+ארה"ב דורשת מישראל הבהרות לגבי התקרית בדיר אל-בלח 00:30 15/10/24 | עידן יוסף
הממשל האמריקני ביקש הבהרות מישראל בעקבות התמונות שהגיעו ביממה האחרונה מדיר-אל בלח, בחצר בית חולים. הפלשתינים טוענים כי יש מספר הרוגים, וברשת רצו מספר סרטונים שבה נראו אנשים נשרפים חיים, שהובילו לבקשה לקבל הבהרות.
+נתניהו הבטיח לביידן: ישראל תתקוף את אירן - אך לא את מתקני הגרעין 00:24 15/10/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
לפי דיווח בוושינגטון פוסט, ראש הממשלה הבהיר לנשיא ארה"ב כי ישראל תתמקד במתקנים צבאיים ולא במתקני גרעין או נפט, בניסיון להימנע מהסלמה שעלולה להוביל למעורבות אמריקנית במזרח התיכון ▪ צה"ל החל בשיבושי GPS סמוך לקריה
נתניהו. לא יתקוף בתקופת הבחירות? [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]
+דיון מצומצם אצל רה"מ נתניהו בקריה בת"א 21:27 14/10/24 | עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים דיון ביטחוני מצומצם בקריה. הדיון נמשך כארבע שעות וחצי.
+800 מטרים מתחת לאדמה: חטיבת הזקן חשפה את מפקדת כוח רדואן 20:08 14/10/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
לוחמי חטיבת "הזקן" בפיקוד אוגדה 91 ממשיכים במבצע הקרקעי בדרום לבנון, מחסלים מחבלים ומאתרים תשתיות טרור ▪ בין היתר, חשפו לוחמי החטיבה מתחם תת-קרקעי ששימש כמפקדת "כוח רדואן" של חיזבאללה, הכולל אמצעי לחימה ותשתיות שהותאמו ליום פקודה
כוחותינו במנהרה ההתקפית [צילום: דובר צה''ל]
כוחותינו במנהרה ההתקפית [צילום: דובר צה''ל]
+נתניהו: נמשיך להכות בחיזבאללה ללא רחם - גם בביירות 19:14 14/10/24 | עידן יוסף
ראש הממשלה נתניהו ביקר (ב') בבסיס בא"ח גולני, שספג אמש פגיעת כטב"ם של ארגון הטרור חיזבאללה. במהלך הביקור, ראש הממשלה סייר בחדר האוכל שנפגע במתקפה ונפגש עם מפקדי וחיילי היחידה. הוא שיבח את הלוחמים על תושייתם, ואת החובשים שטיפלו בנפגעים. נתניהו שלח תנחומים למשפחות הנופלים וייחל להחלמת הפצועים.

בהצהרה שנשא בבסיס, אמר: "אנחנו נלחמים במערכה קשה נגד ציר הרשע של אירן וחיזבאללה, הם לא יצליחו להשמידנו. נמשיך להכות בהם ללא רחם גם בביירות, על-פי שיקולים מבצעיים". נתניהו הוסיף כי ישראל תמשיך להילחם על נצח ישראל עם לוחמים שמפגינים רוח איתנה.
+שר החוץ כ"ץ: "ישראל תגיב למתקפה האירנית" 19:07 14/10/24 | עידן יוסף
שר החוץ ישראל כ"ץ שוחח עם שר החוץ הסיני וואנג יי. "אירן היא הגורם העיקרי לערעור היציבות במזה"ת - ישראל תגיב למתקפה האירנית", הבהיר שר החוץ בשיחה עם עמיתו.

מטעמו של שר החוץ נמסר: "‏אנחנו מצפים כי סין תביע עמדה מאוזנת והוגנת ביחס למלחמה שנכפתה על ישראל, שמשקפת בצורה נאמנה מי הם גורמי הטרור באזורנו ומי המדינה שמגנה על עצמה מפני מתקפות של אותם גורמי טרור".
+לוחם בחטיבת כפיר נפל בקרב בדרום הרצועה 18:54 14/10/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
סמל קורן ביתן (19) מראש העין נהרג במהלך היתקלות עם מחבלי חמאס בציר פילדלפי ▪ מתחילת התמרון הקרקעי ברצועת עזה הותרו לפרסום שמותיהם של 353 חללי צה"ל
קורן ביתן. הועלה לאחר מותו לדרגת סמל
+בג"ץ: לקיים הידברות על ביקורת המלחמה בגופי הביטחון 18:16 14/10/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
הורה לאנגלמן, צה"ל והשב"כ "להידבר במישרין כדי להגיע להבנות, אמות מידה ונושאים להמשך הביקורת, בהתחשב בצורך לקיים ביקורת, בד בבד עם אילוצי המלחמה"
אנגלמן. הציג דוחות הממתינים להשלמה [צילום: לשכת עורכי הדין]
+1,200 כטב"מים שוגרו מתחילת המלחמה, 80% מהם יורטו 18:03 14/10/24 | עידן יוסף
נתוני צה"ל על מתקפות הכטב"מים: מתחילת המלחמה שוגרו 1,200 כטב"מים לשטח ישראל, מכל הגזרות. 212 נפלו בשטח המדינה, ושיעור היירוט עומד על כ-80%.
+המטח הנרחב בעקבות יירוט שלושה טילי קרקע-קרקע 17:57 14/10/24 | עידן יוסף
שלושה טילי קרקע קרקע שוגרו לעבר מרכז הארץ וגרמו להפעלת אזעקות ב-182 ישובים. כלל השיגורים יורטו והמשגר ממנו נורו הטילים הושמד.
+אזעקות בשרון ובמרכז בעקבות שיגורים מלבנון; אין מפגעים 17:35 14/10/24 | עידן יוסף
בשעה 17:37 נשמעו אזעקות בנתניה, כפר יונה, בית סוהר השרון, תנובות, אבן יהודה, קדימה צורן, צור משה, טירה ויישובים נוספים באזור השרון. בשעה 17:36 הופעלו אזעקות בחדרה וביישובי הסביבה, כולל נעורים, כפר ויתקין ואליכין. בשעה 17:35 נשמעו אזעקות גם באזור תל אביב-יפו, רמת גן, גבעתיים, יהוד מונוסון, אור יהודה, לוד וקריית אונו. ממד"א נמסר כי אין נפגעים.
+רקטה נורתה לעבר יישובי חוף הכרמל ועכו 17:20 14/10/24 | עידן יוסף
בשעה 17:16 נשמעו אזעקות בעתלית, מגדים, כפר גלים, טירת כרמל והחותרים. בשעה 17:15 נשמעה אזעקה באזור התעשיה בעכו, ובשעה 17:14 בתלמי אלעזר ובנווה ים. זוהה שיגור אחד שחצה משטח לבנון ונפל בשטח פתוח, אין נפגעים. בשלב זה לא דווח על נפגעים או נזק.
+לקח הכטב"ם בבא"ח גולני: יותר התרעות בכל אירוע דומה 17:10 14/10/24 | עידן יוסף
תחקיר ראשוני לפגיעת הכטב"ם בבא"ח גולני חושף שחיזבאללה שיגר מתווה התקפי משולב של כטב"מים, רקטות ושלושה טילים מדויקים לכיוון חיפה באותו פרק זמן. הקשר עם אחד הכטב"מים אבד, ככל הנראה עקב טיסה נמוכה, והוא התרסק בבסיס. למרות מספר ניסיונות ליירט את הכטב"ם, כולם כשלו. הלקח המיידי מהאירוע: מעתה יופעלו יותר התרעות בכל אירוע דומה.
+כטב"ם הנפץ: האם חיזבאללה הסתייע בסרטון של צה"ל 16:34 14/10/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
סרטון שצולם בבסיס בא"ח גולני והועלה לערוץ היוטיוב הרשמי של צה"ל לפני מספר שנים, נחשף כעת כמקור אפשרי של חיזבאללה לתכנון תקיפה נגד הבסיס ▪ הסרטון הכיל מידע רגיש, כולל פריסת מתקנים ומיקומו של חדר האוכל שנפגע, מה שמעלה שאלות חמורות לגבי עמידה בהוראות פקודת מטכ"ל לאבטחת מתקנים צבאיים
חדר האוכל שהיה יעד לתקיפה [צילום: דובר צה''ל]
+ראש השב"כ נפגש עם ראש המודיעין המצרי: קושי בקידום עסקת שחרור חטופים
15:33 14/10/24 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
בפגישה שנערכה בקהיר בין ראש השב”כ רונן בר לראש המודיעין המצרי עבאס כאמל, הובהר כי יש קושי להתקדם לקראת עסקה לשחרור החטופים. השב”כ ביקש ממצרים להעביר מסר לאירן, שכלל אזהרה מפני תגובה ישראלית במקרה של מעורבות אירנית
רונן בר. קושי בקידום עסקה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+המטח לכרמיאל: זוהו 15 שיגורים; רכב נפגע ועלה באש. אין נפגעים 14:45 14/10/24 | מירב ארד
בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרחבים מרכז הגליל וגליל עליון, זוהו כ-15 שיגורים שחצו לשטח הארץ מלבנון. מרבית השיגורים יורטו, זוהו מספר נפילות במרחב כרמיאל. רכב נפגע בכרמיאל ועלה באש. אין נפגעים בתקרית

+חוסל מפקד מערך הנ"ט של יחידת רדואן בארגון חיזבאללה 14:21 14/10/24 | מירב ארד | לרשימה המלאה
המחבל מחמד כאמל נעים היה אחראי על תכנון והוצאה לפועל של מתווי טרור רבים, בהם ירי נ"ט לעבר העורף ישראלי
פגיעת נ"ט בקריית שמונה [צילום: אייל מרגולין/פלאש 90]
+שני כטב"מים מסוריה יורטו על-ידי חיל האוויר 13:45 14/10/24 | מירב ארד
חיל האוויר יירט לפני זמן קצר שני כלי טיס בלתי מאוישים שעשו את דרכם לשטח הארץ מסוריה. כלי הטיס יורטו בטרם חצו לשטח מדינת ישראל.
+החל מהיום: מבצע החיסונים השני נגד נגיף הפוליו עבור ילדים ברצועת עזה 13:26 14/10/24 | מירב ארד
מבצע החיסונים השני נגד נגיף הפוליו עבור ילדים ברחבי רצועת עזה ייחל היום בשיתוף קציני היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים וארגוני הסיוע הבינלאומיים. המבצע שיימשך 12 יום יתקיים בשלושה מוקדים ברצועה. מבצע החיסונים של הקהילה הבינלאומית ברצועת עזה ייעשה בתיאום עם צה״ל באמצעות המתפ״ש ופיקוד הדרום, במסגרתו יתאפשר לאוכלוסייה להגיע בבטחה למרכזים הרפואיים שבהם יינתנו החיסונים. מתחילת המלחמה, נכנסו לרצועת דרך מעבר כרם שלום בתיאום מתפ״ש 341,826 בקבוקוני חיסון נגד פוליו, עבור 4,703,260 חיסונים. ברביעי האחרון הוכנסו 16,350 בקבוקנים המיועדים ל-163,500 מנות. על-פי ארגון הבריאות העולמי (WHO), כ-90% מהאוכלוסיה ברצועה מחוסנים לפוליו ברבעון הראשון של 2024.

+THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) 13:16 14/10/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה

מערכת ההגנה האווירית האמריקנית THAAD
+דובר צה"ל בערבית הזהיר 25 כפרים בדרום לבנון וקרא לתושבים להתפנות 13:15 14/10/24 | מירב ארד
דובר צה"ל בערבית מזהיר כ-25 כפרים בדרום לבנון: "פעילות חיזבאללה מאלצת את צה"ל לפעול נגדו. למען ביטחונכם, עליכם לפנות את בתיכם מיד ולהתפנות צפונית לנהר אל-אוולי. אין לנוע דרומה, כל תנועה לשם עלולה לסכן את חייכם. אנחנו נעדכן על הזמן שבו בטוח לשוב לבתיכם"
+אסון הכטב"ם: 28 פצועים עדיין מאושפזים בבי"ח הלל יפה 12:48 14/10/24 | מירב ארד
המרכז הרפואי הלל יפה עדכן (יום ב') כי 28 פצועים עדיין מאושפזים בבית החולים. בין הפצועים - שניים שמצבם קשה ואחד שמצבו בינוני והשאר קל.
+חיזבאללה קיבל אחריות לירי הנרחב לעבר אזור השרון 12:44 14/10/24 | מירב ארד
חיזבאללה קיבל אחריות לירי לעבר אזור השרון: "שיגרנו מטח רקטות לעבר בסיס בית ליד. ההתנגדות מוכנה להגן על ארצנו ועל עמנו, ולא תהסס למלא את חובתה בהרתעת האויב".
+המשימה אחרי 20 בינואר: למנוע הסלמה במזרח התיכון 11:50 14/10/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
תחזית אקונומיסט למדיניות במזרח התיכון: האריס תמשיך במידה רבה בזו של ביידן, טראמפ עשוי לתת לישראל צ'ק פתוח - אבל שניהם לא ימהרו לתקוף במישרין את אירן ולא בטוח שיסייעו למתקפה ישראלית
כיכר פלשתין, טהרן, בשבוע שעבר [צילום: וחיד סאלמי, AP]
+שנת ההתפכחות 11:46 14/10/24 | יוסי אחימאיר | לרשימה המלאה
עודד ורעייתו יוכבד, קשישים באמצע שנות ה-80 לחייהם, נחטפו באלימות קשה מביתם בניר-עוז ▪ יוכבד שוחררה בינתיים, תוך הושטת יד ל"שלום" למחבל ▪ עודד עודנו בשבי הנורא
יוכבד ליפשיץ [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חיל-האוויר השמיד כ-220 תשתיות טרור בדרום לבנון 11:33 14/10/24 | מירב ארד
במסגרת הפעולה הקרקעית כנגד ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון, כוחות צה"ל חיסלו עשרות מחבלים בקרבות פנים אל פנים ובתקיפות מהאוויר. חיל-האוויר השמיד כ-200 מטרות טרור, בהן משגרים, עמדות שיגור נ"ט, מבנים צבאיים, מטרות טרור נוספות ומחסני אמצעי לחימה בהם משגרים, טילי נ"ט, משגרי RPG, תחמושת ועוד.

כוחות אוגדה 162, אוגדת עזה ואוגדה 252 ממשיכים לפעול ברחבי רצועת עזה וחיסלו ביממה האחרונה מחבלים בהיתקלויות פנים מול פנים ובתקיפות אוויריות. הכוחות ממשיכים להשמיד תשתיות טרור, לאתר אמצעי לחימה, לאתר פירים ולנטרלם

באחת התקיפות של אוגדת עזה, הכוחות סגרו מעגל על חוליית המחבלים אשר ירו טיל נ"ט לעבר הכוחות, כלי טיס של חיל-האוויר חיסל את המחבלים
+התרעות על ירי רקטות ליישובים רבים באזור המרכז והשרון; לא ידוע על נפגעים 11:27 14/10/24 | מירב ארד
התרעות על ירי רקטות ליישובים רבים באזור המרכז וגזרת השרון: ואדי ערה והמועצה האזורית מנשה. ניצני עוז, נתניה (מערב ומזרח), אבן יהודה, כפר יונה, פרדסיה, קדימה צורן, קלנסווה, גבעת שפירא, כפר ויתקין, חופית, אחיטוב, להבות חביבה, חבצלת השרון, ועוד. מד"א על האזעקות בשרון: בשלב זה לא ידוע על נפגעים.


+אישום: בני זוג ביצעו פעולות בשליחות אירן 11:18 14/10/24 | איתמר לוין, מירב ארד | לרשימה המלאה
המדינה: ולדיסלב ויקטורסון ואנה ברנשטיין ריססו גרפיטי נגד נתניהו והציתו מכוניות; ויקטורסון גם התבקש לבצע התנקשות ממניעי טרור ▪ אומרת שהשניים הודו במעשיהם, אף טענו שלא התכוונו לפגוע בביטחון המדינה
כלי רכב שלטענת המדינה שרפו הזוג שגויס ע"י האירנים [צילום: דוברות המשטרה]
+הממשלה רוקדת על הדם 10:38 14/10/24 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
יצחק הרצוג לא עשה את המזער הנדרש, לומר לנתניהו כי שום ממשלה אינה מארגנת מדי שנה שני טקסי יום עצמאות ואין צורך בשני טקסים לרגל כישלונה המחפיר
רגב. אינה עוצרת [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+שר הביטחון בבסיס האימונים של חטיבת גולני: מדובר באירוע קשה עם תוצאות כואבות 10:36 14/10/24 | מירב ארד
שר הביטחון יואב גלנט הגיע הבוקר (יום ב') לבסיס האימונים של חטיבת גולני, סייר בזירת פגיעת הכטב"ם ושמע מהמפקדים שנכחו במקום פרטים ראשוניים על האירוע הקשה. גלנט: "מדובר באירוע קשה עם תוצאות כואבות עלינו לתחקרו, ללמוד את הפרטים ולהטמיע את הלקחים בצורה מהירה ומקצועית. מול איום הכטבמ"ים אנו מרכזים מאמץ לאומי ועוסקים בפיתוח פתרונות שיסייעו להתמודד עם האיום. חטיבת גולני הוכיחה כבר יותר מפעם אחת, גם במלחמה הנוכחית, שהמפקדים והלוחמים שלה יודעים לקום מהאירועים הקשים ביותר ולהמשיך להלחם, אני בטוח כי גם הפעם נראה זאת".
+ראש הממשלה נתניהו קיבל את המלצות הביניים של "ועדת נגל" 10:17 14/10/24 | מירב ארד | לרשימה המלאה
המלצות הביניים כוללות הרחבת הרכש של סוגי חימושים, הצטיידות נרחבת בטילי יירוט לשימוש מערכות ההגנה האוויריות, יציבה יבשתית לתמרון, עליונות ימית ▪ ההמלצות לא כוללות המלצות תקציביות
הדיון בוועדת נגל [צילום: דוברות ראש הממשלה]
+ח"כ רוטמן על אסון הכטב"ם: ארבעה לוחמים שנפלו בדרך אכזרית בידי אויב צמא דם 09:57 14/10/24 | מירב ארד
יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן: ״בוקר קשה בו עם ישראל כולו כואב את נפילתם של ארבעת הלוחמים סמל עומרי תמרי, סמל יוסף הייב, סמל יואב אגמון, סמל אלון אמיתי הי״ד אמש.

‏ארבעה לוחמים גיבורים שרק התחילו את דרכם הצבאית במטרה לשמור ולהגן על מדינת ישראל ואזרחיה ונפלו בדרך אכזרית בידי אויב צמא דם. עלינו להמשיך בכל הכוח במשימה להשמיד את כל יכולותיו של האויב לפגוע בנו, זוהי משימת דורנו.

‏ אני שולח את תנחומיי לבני משפחותיהם ולחבריהם של הנופלים ומאחל החלמה מהירה לכל הפצועים מהאירוע״.

+לפיד על אסון הכטב"ם: אירוע שמרסק לנו את הלב. עלינו לפעול ביד קשה מאוד מול חיזבאללה 09:56 14/10/24 | מירב ארד
יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד בתגובה אסון הכטב"ם: "אסון קשה מאוד ובלתי נתפס אמש בבסיס גולני. ארבעה לוחמים בהכשרת לוחמי חי״ר בגולני נהרגו כתוצאה מנפילת כטב״ם ועשרות נפצעו. אירוע שמרסק לנו את הלב. שולח את תנחומיי העמוקים למשפחות הנופלים, ומאחל החלמה מהירה לכלל הפצועים. עלינו לפעול ביד קשה מאוד מול ארגון הטרור חיזבאללה."
+גנץ על אסון הכטב"ם: מותם שובר את הלב. צעירים כל כך, שמייצגים את כל מה שיפה בדור הזה 09:54 14/10/24 | מירב ארד
יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ על נפילת החיילים באסון הכטב"ם: "יוסף, עומרי, אמיתי ויואב - עוד לא בני 20, וכבר אינם. הם בחרו להתגייס לגולני ולהילחם למען המדינה, בשעתה הקשה ביותר. מותם שובר את הלב. צעירים כל כך, שמייצגים את כל מה שיפה בדור הזה. יהי זכרם ברוך. תנחומיי למשפחות בשעתן הכואבת, ואיחולי החלמה מהירה ומלאה לפצועים."
+בהמשך לאזעקות בגזרת חיפה: זוהו 10 שיגורים; לא ידוע על נפגעים 09:35 14/10/24 | מירב ארד
בהמשך לאזעקות שנשמעו בדקות האחרונות בגזרת חיפה, זוהו כעשרה שיגורים שחצו משטח לבנון, רובם יורטו, זוהתה נפילה בשטח פתוח. צוותי מד"א יצאו לסרוק בזירות בהן התקבלו דיווחים. בשלב זה לא ידוע על נפגעים.
+הותר לפרסום: עומרי תמרי, יוסף הייב, יואב אגמון ואלון אמיתי נהרגו באסון נפילת הכטב"ם 09:00 14/10/24 | מירב ארד | לרשימה המלאה
באירוע נפילת הכטב"ם בבא"ח גולני נפצעו 58 חיילים בהם שמונה באורח קשה ▪ בנוסף שני לוחמים נפצעו קשה אתמול בלחימה בדרום לבנון ובעזה ▪ הרמטכ"ל בבא"ח גולני: "תקיפה של בסיס אימונים בעורף היא קשה והתוצאות כואבות"
[צילום: דובר צה"ל]
+לניאדו: 4 פצועים אושפזו לאחר שנפגעו מנפילת הכטב"ם 08:47 14/10/24 | מירב ארד
בית החולים לניאדו: 4 פצועים אושפזו לאחר שנפגעו מנפילת הכטב"ם אמש בבא"ח גולני. כולם במצב קל ובמהלך היום צפויים להשתחרר לביתם.
+השר כהן: יוניפי״ל הוא כוח חסר תועלת שלא הצליח לאכוף את החלטה 1701 08:41 14/10/24 | מירב ארד
שר האנרגיה אלי כהן: האו״ם הוא ארגון כושל ויוניפי״ל הוא כוח חסר תועלת שלא הצליח לאכוף את החלטה 1701, לא הצליח למנוע את התבססות חיזבאללה בדרום לבנון ולא נקט אצבע נגד הפגיעה של חיזבאללה באזרחי ישראל במשך כמעט שנה. מדינת ישראל תעשה הכל להבטיח את ביטחון אזרחיה, ואם האו״ם לא יכול לסייע לפחות שלא יפריע, ויזיז את אנשיו מאזורי הלחימה
+בדיקת צופרים של פיקוד העורף תתקיים היום בקיבוץ אילות 08:28 14/10/24 | מירב ארד
בדיקות צופרים של פיקוד העורף יתקיימו היום (ב') בשעה 10:05 בקיבוץ אילות.
אם תופעל התרעת אמת, תישמע אזעקה נוספת. במקביל, תופץ התרעה גם בישומון פיקוד העורף ובאמצעי ההתרעה משלימים.
+התרעות הופעלו במרחב המפרץ; זוהה שיגור אחד שנפל בשטח פתוח 08:14 14/10/24 | מירב ארד
בהמשך להתרעות שהופעלו במרחב המפרץ, זוהה שיגור אחד שחצה משטח לבנון ונפל בשטח פתוח.
+נתניהו - האחראי העיקרי 08:11 14/10/24 | חיים רמון | לרשימה המלאה
נתניהו, ב-13 שנות הכהונה שלו כראש ממשלה לא רק תמך בהעברת הכסף הקטרי ודאג לשימורו במשך כל שנות שלטונו, אלא היה האדריכל של המנגנון הזה
נתניהו. אשם [צילום: אביר סולטן/POOL AP]
+הפרשן הצבאי של ערוץ אל-ג'זירה: "לא מאמין בזכותה של ישראל להתקיים" 08:09 14/10/24 | מירב ארד
הפרשן הצבאי הבכיר של הצבאי של ערוץ אל-ג'זירה, פאיז אל-דווארי: צריכה להיות תוכנית לשחרור פלשתין - לא תוכנית שלום. אני לא מאמין בזכותה של ישראל להתקיים"
+שדרני ערוץ 14 בזים לערכי חברה דמוקרטית
08:02 14/10/24 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
חבל שעורכי ערוץ 14 מועדים בהבנת הלקח ההיסטורי, המזהיר אותנו מהסגידה לאלוהי הכוח ואי ההכרה במגבלות של הכוח, שהביאה לחורבן הבית הלאומי
ברדוגו. מישוריות פופוליסטית [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בי"ח בני ציון: שוחררו ארבעה פצועים קל מפגיעת הכטב"ם 07:56 14/10/24 | מירב ארד
מהמרכז הרפואי בני ציון בחיפה כי במהלך הלילה שוחררו 4 הפצועים קל שטופלו במרכז הרפואי בני ציון בחיפה כתוצאה מפגיעת הכטב"ם ליד בנימינה.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
דרוש דחוף שינוי משוואה
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יואב
16/10/24 08:22
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
- החלטת ממשלת ישראל לקיים עוד טקס לרגל 7 באוקטובר מעידה על אופיה: היא רוקדת על הדם. אין ביטוי אחר. אין מהות אחרת. מירי רגב, כישלון מובהק, אינה עוצרת. היא אפילו הדירה מן הטקס את נציגי משפחות החטופים, כפי שאמר שופרה אייבי מוזס. הן לא הוזמנו כדי לא להביך את בנימין נתניהו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס אמש (א') את ועדת נגל לבחינת תקציב הביטחון ובניין הכח, אשר הציגה את המלצות הביניים, בלשכת רה"מ בירושלים. בדיון השתתפו שר הביטחון, שר האוצר, ויו"ר הוועדה וחבריה; על-מנת לדון בהמלצות הביניים. ראש הממשלה קיבל את המלצות הוועדה והנחה לקדמם בהקדם האפשרי.
14/10/2024 | מירב ארד | חדשות

הותרו לפרסום (יום ב', 14.10.24) שמותיהם של ארבעה חללי צה"ל אשר נפלו באסון הכטב"מ, שנפל על חדר האוכל במחנה צבאי בצפון:
14/10/2024 | מירב ארד | חדשות

ינון מגל הביא קטע מינואר 2019 שמראה כיצד מערכת הביטחון תמכה בהתלהבות בהעברת הכסף הקטרי לחמאס כדי להבטיח שקט:

העורכים בערוץ 14 שכחו מה זו דמוקרטיה, כשהם מסמנים את מבקרי מדיניותו של בנימין נתניהו כ"חמוצים" כ"תעשייני הדכדוך". הם שכחו את הנורמות של חברה דמוקרטית, כשהם מפליגים בהדבקת תוויות של "משרתי החיזבאללה והחמאס" לאנשים המוחים נגד מציאות, בה שנה תמימה חיים חטופים במנהרות האופל של עזה תחתית.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il