דונלד טראמפ ניצח השבוע ניצחון מוחץ את קאמלה האריס בבחירות לנשיאות ארצות הברית. את עשן הקיטור שהשתחרר מירושלים היה אפשר לראות עד יקנעם. ממשלת ישראל ציפתה לשובו של טראמפ ואחוז גדול מאיתנו הישראלים, קיווה ציפה והתפלל לניצחון של טראמפ. עכשיו אפשר לנשום לרווחה. לנו בישראל יש אינטרס ברור ומובהק בבחירה של טראמפ לנשיאות. טראמפ היה אחד הנשיאים הכי פרו-ישראלים בתולדות ארצות הברית, ובעיני רבים בישראל הוא נחשב לאוהד נלהב של ישראל ופועל לקידום האינטרסים שלה בזירה הבינלאומית.
בעוד כחודשיים וקצת ב-20 בינואר 2025 יושבע טראמפ שוב, הפעם כנשיא ה-47 של ארה"ב וזה הזמן להזכיר מדוע ישראל צריכה את טראמפ: ראשית, התמיכה האיתנה בישראל וביטחון שלה: טראמפ הוא אחד המנהיגים האמריקנים שהביעו תמיכה חד-משמעית ובלתי מתפשרת בביטחון ישראל. במהלך כהונתו הקודמת, הוא נקט צעדים כמו העברת שגרירות ארצות הברית לירושלים, מהלך שנחשב לפריצת דרך היסטורית מבחינת ההכרה בירושלים כבירת ישראל. טראמפ גם הסיר את ארצות הברית מהסכם הגרעין עם אירן והטיל עליה סנקציות נרחבות, מה שצמצם את יכולותיה לפתח נשק גרעיני, איום שמדינת ישראל רואה בו, סכנה קיומית בפרט בימים אלו של מלחמה.
שנית, קידום נורמליזציה עם מדינות ערב: במהלך כהונתו הקודמת, טראמפ הוביל את "הסכמי אברהם", סדרת הסכמי נורמליזציה בין ישראל למדינות ערביות כמו איחוד האמירויות, בחריין, מרוקו וסודן. הסכמים אלה יצרו שותפויות חדשות ופתחו דלתות לשיתופי פעולה בתחומים רבים, ביניהם כלכלה, ביטחון, תיירות וטכנולוגיה. לפני כשנתיים וחצי במהלך ביקור רשמי במרוקו מטעם הפדרציה העולמית של יהדות מרוקו, חוויתי באופן אישי את הקשרים בין ישראל למגרב, שהם תולדה של הסכמי אברהם. כעת עם חזרתו לבית הלבן, הערכות מדברות על כך שטראמפ ימשיך לפעול לחיזוק נורמליזציה באזור ולהביא מדינות ערביות נוספות לכינון יחסים דיפלומטיים עם ישראל, ובכך לסייע בהפחתת המתחים באזור.
שלישית, הגישה הקשוחה כלפי אירן. טראמפ נקט גישה תקיפה כלפי אירן, שהובילה להטלת סנקציות כלכליות כבדות ולצמצום היכולת האירנית לממן ארגוני טרור במזרח התיכון. גישה זו הובילה להחלשות כלכלית וצבאית של אירן והשפיעה באופן ישיר על יכולת החיזבאללה והחמאס להוות איום משמעותי על ישראל. ישראל רואה באירן את אחד האיומים העיקריים על ביטחונה, וממשל טראמפ נחשב כמי שתמך בהתמודדות עם האיום הזה, באמצעות הפעלת לחץ כלכלי ומדיני שכמובן ימשיך גם בקדנציה החדשה של טראמפ.
רביעית, העמקת שיתוף הפעולה הכלכלי. במהלך כהונתו של טראמפ, ניכר שיתוף פעולה כלכלי גובר בין ארצות הברית לישראל. הוא עודד השקעות אמריקניות בישראל ויצר שיתופי פעולה בתחומים כגון טכנולוגיה, ביטחון וחדשנות רפואית. שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות יכול לסייע לחיזוק הכלכלה הישראלית וליצירת מקומות עבודה נוספים בישראל, במיוחד בענפי ההייטק והתעשיה הביטחונית. חמישית, השפעה על האו"ם וארגונים בינלאומיים. טראמפ נקט עמדה ביקורתית כלפי האו"ם ומוסדות בינלאומיים רבים שהתאפיינו פעמים רבות באווירה ביקורתית כלפי ישראל. הוא הורה לארצות הברית לפרוש ממועצת זכויות האדם של האו"ם בשל מה שכינה "הטיה אנטי-ישראלית", וצעד זה נתן לישראל
תמיכה מדינית חשובה במאבק נגד גינויים לא הוגנים במוסדות הבינלאומיים. חזרתו של טראמפ עשויה להמשיך לתרום להגנה על ישראל בזירה הדיפלומטית. ומילה לסיום: מלבד טראמפ היו עוד כמה מנצחים בבחירות הללו. ראשית אלו סוכניות הימורי הבחירות בארצות הברית, שלראשונה הפכו חוקיים ונעשו תופעה בולטת, שמייצרת התעניינות רבה אצל הציבור והתקשורת. שוק ההימורים מציע לאזרחים ולאנשים ברחבי העולם לנחש את תוצאות הבחירות בארה"ב, עם אפשרות להמר על מועמדים, מדינות מפתח, ושיעור המצביעים. חלק מההימורים מתרכזים במרוצי המדינות ה"מתנדנדות", המכריעות לעיתים קרובות את תוצאות הבחירות הכלליות.
אתרי הימורים מציעים יחס סיכויים משתנה לפי המגמות והסקרים, ולעיתים אף משקפים את הלך הרוח הציבורי טוב יותר מסקרים מסורתיים. לסוקרים בארה"ב כבר אין מספיק כובעים לכסות על האכזבה שלהם שוב מתוצאות הבחירות. זה יהיה צמוד, זה יהיה מתוח עד הסוף, האריס מנצחת במדינות המפתח, כך דאגו להנדס אותנו אבל טראמפ רשם ניצחון סוחף. ברכות גם לאילון מאסק שהימר על הסוס הנכון. הניצחון הגדול של טראמפ השבוע הוא תזכורת חשובה לברית האיתנה והאמיצה בין ישראל לארצות הברית שתחזור לימיה הגדולים. God Bless Israel. God bless America