|   15:07:40
  חיים רמון  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
האם הגיע הזמן לקרוא למומחי הסנפלינג לגובה?
קבוצת ירדן
5 טיפים לבחירת חברת ניקיון שתעשה את ההבדל
אינטרס לאומי [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]

החלטה קשה

עסקה מול החמאס, במקרה הטוב ביותר, תביא לשחרור כל החטופים החיים והמתים בשלב אחד ותוך זמן קצר, אבל בתמורה ישראל תאלץ לסיים את המלחמה, לסגת מכל רצועת עזה בבת אחת או בהדרגה, ולשחרר מאות רוצחים וארכי-רוצחים
05/12/2024  |   חיים רמון   |   יומני בלוגרים   |   מלחמת חרבות ברזל   |   תגובות

הפרסומים היום על מה שאירע לששת החטופים בח'אן יונס מדגישים את הצורך להתחיל ולנהל דיון ציבורי כן וגלוי בסוגיית החטופים והחטופות.

בתגובה לפרסום על כך שששת החטופים נרצחו על-ידי שוביהם בסמיכות להתקפה של צה"ל באזור, הרמטכ"ל החליט להקשות עוד יותר על פעולות באזורים בהם יש חשד להימצאות חטופים. משמעות הדבר היא שהצבא לא יוכל לנהל פעילות התקפית ברוב חלקי הרצועה. בנוסף, צה"ל שב והודיע שהוא לא יכול לשחרר חטופים במבצעים צבאיים. לאור זאת, יש לשוב ולדון ברצינות ובגילוי לב בביצוע עסקת חטופים.

עסקה מול החמאס, במקרה הטוב ביותר, תביא לשחרור כל החטופים החיים והמתים בשלב אחד ותוך זמן קצר, אבל בתמורה ישראל תאלץ לסיים את המלחמה, לסגת מכל רצועת עזה בבת אחת או בהדרגה, ולשחרר מאות רוצחים וארכי-רוצחים (יש לדחות מכל וכל עסקה של שחרור חטופים במספר שלבים כי בפועל היא תביא לכך שרוב החטופים לא יוחזרו). המשמעות של עסקה בשלב אחד היא שחמאס ימשיך לשלוט ברצועה ויוכל לשקם את כוחו.

למרות שאני מודע למחיר הקשה מנשוא של עסקה כזו, אני נאלץ לתמוך בה בלב כבד. והסיבה מדוע אני נאלץ לתמוך בעסקה נוראה כזו היא שהצבא באישור הדרג המדיני בחר בתוכנית אסטרטגית שלא הכריעה את כוחות חמאס ולא מוטטה את שלטונו האזרחי, ולמרות שהכתה את חמאס מכות קשות, בפועל היא הובילה אותנו לסיפה של תבוסה אסטרטגית. בעת הנוכחית כנראה כבר לא נוכל לכבוש את כל הרצועה אז ספק אם המשך המלחמה באסטרטגיה הנוכחית יביא להכרעת חמאס. מצד שני, אם החטופים לא יוחזרו יהיו לכך השלכות הרסניות על החברה הישראלית ועל יכולתה להמשיך ולפעול יחד, וזה יישאר פצע פעור בליבנו לשנים רבות קדימה. לפיכך, החזרת כל החטופים בעסקה היא אינטרס לאומי וחברתי ראשון במעלה והיא תאפשר לנו לעמוד יחד מאוחדים בלב שלם ולהתמודד עם האתגרים הביטחוניים והמדיניים הקשים שעוד נכונו לנו.

עם זאת, אלו שתומכים בעסקה כזאת, כולל אני, צריכים לכבד את עמדתם של אלו שמתנגדים לה ובראשם את רה"מ. מדובר בעסקה עם השלכות מדיניות וביטחוניות נוראיות ויש נימוקים כבדי משקל מדוע אין לקבלה. הרי עסקה זו תעניק הישג צבאי ומדיני עצום לחמאס ולמעשה, בראייה אסטרטגית, תבטיח לו את הניצחון במלחמה. אז איך אפשר לא לכבד את נימוקי המתנגדים ועוד להאשים את רה"מ שהוא מפקיר את החטופים ושלא אכפת לו מגורלם? (ואתם יודעים מה דעתי על נתניהו ועל אחריותו למגה-מחדל של שבעה באוקטובר ולניהול הכושל של המלחמה).

כל אחד ואחד מאיתנו, מראש הממשלה עד אחרון האזרחים, רוצה בכל ליבו שהחטופים יחזרו ושעינויי הגיהינום שעוברות משפחות החטופים ייפסקו. אבל ממשלה צריכה להסתכל על האינטרס של כלל אזרחי ישראל ולפעמים זה מחייב החלטות קשות מנשוא. יש מחלוקת אמיתית בין הרצון להשיב את החטופים הביתה לבין הוודאות שתהיינה השלכות קשות לעסקת חטופים, וכל אחת משתי העמדות ביחס לעסקה היא עמדה ראויה וכמובן גם לגיטימית. רצוי אפוא שננהל את הוויכוח הקשה מאוד בנושא על בסיס נימוקים עניינים וכך אולי נוכל להגיע להסכמות, אבל גם אם לא נגיע, לפחות נכבד איש את עמדת רעהו.

פורסם בדף ה-X של חיים רמון
תאריך:  05/12/2024   |   עודכן:  05/12/2024
חיים רמון
+מזכ"ל חיזבאללה: ישראל הפרה עשרות פעמים את הפסקת האש
21:10 05/12/24  |  עידן יוסף
מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, האשים (ה') את ישראל בהפרת תנאי הסכם הפסקת האש שנחתם לאחרונה בלבנון. בנאום ממקום מסתורו טען כי "ישראל הפרה את ההסכם יותר מ-60 פעמים". קאסם ציין כי חיזבאללה מאפשר למדינה הלבנונית לטפל בהפרות וקרא לכינוס ועדת הפיקוח על ההסכם.

בהמשך דבריו הדגיש כי חיזבאללה עוקב אחר ההתפתחויות ומפיק לקחים מהמלחמה. קאסם הודיע על מענק כספי של 400-300 דולר לכ-233,500 משפחות בלבנון, בשיתוף פעולה עם אירן.
+חיל-האוויר חיסל בכיר חמאס שהיה מעורב בדיכוי זכויות אדם ברצועת עזה
18:57 05/12/24  |  עידן יוסף
מטוסי קרב תקפו (ד'), בהכוונה מודיעינית של אמ”ן, שב"כ ופיקוד הדרום, וחיסלו מספר מחבלים במרחב ההומניטרי בח'אן יונס. בין המחבלים שחוסלו היה אסאמה ע׳נים, בכיר בביטחון הפנים של חמאס, שהיה מעורב בפעילות לדיכוי תושבי עזה, רדיפת מתנגדים, ופגיעה קשה בזכויות אדם, כולל רדיפת להט"בים ברצועה.
+כוחות צה"ל ומשטרת ישראל תפסו שלושה חשודים בגבול ירדן
18:45 05/12/24  |  עידן יוסף
כוחות צה"ל ומשטרת ישראל תפסו לפני זמן קצר במרחב נחל צין את שלושת החשודים בפעילות בגבול ירדן, שאירעה מוקדם יותר היום. החשודים הועברו לחקירת כוחות הביטחון. האירוע הסתיים.
+סטרוק בקיבוץ שנפגע מהמתקפה: "הופתעתי שתמכתי בעסקה אך אני גאה בכך"
18:12 05/12/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות הגיעה לקיבוץ ניר עוז ושוחחה עם הנהגת הקהילה ותושבי הקיבוץ, שהתרסק בעקבות מתקפת חמאס  ▪  במהלך הביקור הצהירה כי הקמתו מחדש של הקיבוץ לא תיעשה באמצעות "אנשים אחרים"  ▪  אנשי הקיבוץ הביעו חשש ואכזבה מטיפול המדינה במצוקת החטופים
סטרוק. "יודעת כמה קשה עבורכם לקבל את ההחלטה להיפגש איתי"
+מקור ראשון: הרמטכ"ל יפרוש בחודשים הקרובים ויוחלף בידי איל זמיר
17:50 05/12/24  |  עידן יוסף
הרמטכ"ל הרצי הלוי יסיים את תפקידו בחודשים הקרובים. בפגישה של הלוי עם השר ישראל כ"ץ סוכם כי יפרוש בתחילת 2025. על-פי דיווח במקור ראשון, נתניהו וכ"ץ נערכים למנות את מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') איל זמיר כרמטכ"ל ה-24 של צה"ל.

מטעם משרד שר הביטחון ודובר צה"ל נמסר: "בניגוד לפרסומים, אין כל סיכום בין הרמטכ"ל לשר הביטחון על פרישת הרמטכ"ל. מדובר בטענות חסרות שחר".
+בג"ץ מרחיב את האפשרות להחזיק גופות מחבלים לצורכי מיקוח
15:52 05/12/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
קובע: ניתן להחיל מטרה זו גם על החלטות קבינט שהתקבלו לפני 7 באוקטובר, וגם אם צריך לשם כך למתוח בצורה ניכרת את משמעותן הלשונית
עדנאן. גופתו לא תוחזר [צילום: ויסאם השלמון, פלאש 90]
+רשות המסים: עסקים בקריית שמואל ובקריית חיים יהיו זכאים לפיצויים בספטמבר-אוקטובר 2024
15:38 05/12/24  |  מירב ארד
עסקים שכתובתם במע"מ בתחומן של השכונות קריית שמואל וקריית חיים שבחיפה, יהיו זכאים לפיצוי מלא בגין החודשים ספטמבר-אוקטובר 2024 במסלול מחזורים/שכר - כפי שניתן לעסקים שכתובתם במע"מ ביישובים שבאזורי ההנחיה הבאים במפת פיקוד העורף: קו עימות, גליל עליון, גולן צפון ודרום, וכן היישובים קריית ביאליק, קריית אתא, קריית ים וקריית מוצקין.

עסקים שכתובתם במע"מ בחלקים אחרים של העיר חיפה, ובעיר נשר, יהיו זכאים לפיצויים במסלול הוצאות מזכות (השתתפות בהוצאות קבועות והוצאות שכר), כפי שניתן לעסקים שכתובתם במע"מ ביישובים שבאזורי ההנחיה גליל מרכז, גליל תחתון, עמק הירדן, וחלק מיישובי העמקים ומפרץ חיפה (למעט הקריות שהוזכרו). המועד האחרון להגשת תביעה במסלול מחזורים הינו 1.4.2025 והמועד האחרון להגשת תביעה במסלול הוצאות מזכות הינו 1.3.2025
+הפעילות החשודה בגבול ירדן: נשלל החשד לחדירה לשטח הארץ
14:35 05/12/24  |  מירב ארד
דובר צה"ל מעדכן (יום ה') כי בהמשך לדיווח על פעילות חשודה בגבול ירדן שהתקבל מוקדם יותר היום, נשלל החשד לחדירה לשטח הארץ. כוחות צה"ל ומשטרה ממשיכים בסריקות אחר חשודים ובוצעו חסימות במרחב. עד כה אין זיהוי של חמושים או שמיעות ירי במרחב.
+איך להקל על מילואימניקים את החזרה למקום העבודה
14:12 05/12/24  |  יניב מזרחי   |   לרשימה המלאה
היום הראשון הוא הזדמנות להתחיל ברגל ימין  ▪  שיחה אישית עם המנהל הישיר תאפשר לעובד לשתף חוויות, להעלות חששות ולהרגיש מוערך
חוויות לא פשוטות [צילום: יוסי זמיר/פלאש 90]
+צה"ל: התקבל דיווח על פעילות חשודה בגבול ירדן, כוחות רבים הוקפצו
13:05 05/12/24  |  מירב ארד
דובר צה"ל: התקבל דיווח לפני זמן קצר על פעילות חשודה בגבול ירדן, דרומית לים המלח. כוחות רבים הוקפצו ומבצעים סריקות וחסימות במרחב אחר חשודים. נבדק החשד לחדירה.
+ההחלטה בעליון על פלדשטיין והנגד - רק בשבוע הבא
12:33 05/12/24  |  איתמר לוין
שופט בית המשפט העליון, אלכס שטיין, יפרסם רק ביום שני הבא (9.12.24) את החלטתו בערעור המדינה בנוגע לשחירורם למעצר בית של אלי פלדשטיין ונגד המודיעין המואשמים בפרשת המסמכים המסווגים. כך הבהיר שטיין (יום ה', 5.12.24) בתחילת הדיון בערעור, המתקיים בדלתיים סוגרות בהסבירו שמדובר בחומר רב שאותו עליו ללמוד. המשמעות היא שהשניים ישארו במעצר לכל הפחות עד אותו מועד.
+פרויקט 'מגן הצפון': כ-800 ממ"דים ייבנו בשלומי בעלות כ-140 מיליון ש"ח
10:05 05/12/24  |  מירב ארד
פרויקט 'מגן הצפון': משרד הביטחון, פיקוד העורף והמועצה המקומית שלומי סיכמו על בניית כ-800 ממ"דים ביישוב בעלות כוללת של כ-140 מיליון שקלים. סוכם כי העבודות ביישוב ייחלו כבר החודש, בהתאם להערכת המצב הביטחונית. עוד סוכם כי משרד הביטחון יבצע פרויקטים נוספים לחיזוק הביטחון באזור, הכוללים מיגון בתי ספר, גני ילדים ומעונות ועיבוי מרכיבי הביטחון ביישוב.
[צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון]
+כל יום מילואים בצו 8 יזכה לפיצוי לעצמאים על יום וחצי אחרי השירות
08:06 05/12/24  |  איציק וולף
משרד האוצר, צה"ל ורשות המיסים הודיעו (יום ה', 5.12.24) על הארכת מסלול מחזורים למשרתי המילואים העצמאיים שנקראו לשירות בצו 8, במסגרת מלחמת חרבות ברזל. ההארכה תאפשר את המשך מתן הפיצוי על ירידה במחזור ההכנסות לעצמאים כתוצאה משירות המילואים.

על פי מתווה ההארכה, כל יום מילואים בפועל יזכה בתקופת זכאות של יום וחצי נוספים מתום תקופת השירות. לדוגמה, משרת מילואים שביצע 30 ימי מילואים, יהיה זכאי לפיצוי במסלול מחזורים עבור 75 ימים - 30 ימים בגין שירות בפועל ועוד 45 ימים נוספים בהתאם למתווה החדש, ועד לתקרה של שלשה חודשים מתום תקופת השירות.

פתיחת המסלול המעודכן צפויה בשבועות הקרובים, הבקשות יוגשו דרך אתר רשות המיסים ותינתן אפשרות להגיש בקשה לפיצוי גם רטרואקטיבית.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, אמר כי הארכת מסלול המחזורים למשרתי המילואים העצמאיים היא צעד נוסף במחויבות להבטיח שמי שמגן על המדינה בחזית, יקבל גיבוי מלא גם בעורף. "מתווה המילואים הוא אבן הראשה של תקציבי המדינה. אני רואה במעטפת המילואים ומשפחותיהם חובה מוסרית וערכית ראשונה במעלה, ותקציב המדינה נבנה בידיעה שהם בראש סדר העדיפויות הלאומי", אמר.
"צעד נוסף במחויבות להבטחת גיבוי בעורף למי שמגן בחזית"
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מלחמת חרבות ברזל
אחרי נזיפת הרמטכ"ל, דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי מתנצל, מבלי לשאת באחריות ולהתפטר. בדברי החרטה שפרסם (יום ד', 4.12.24), הציג את דבריו נגד הכנסת כאילו מדובר במעידה חד-פעמית: "בהצהרה שלי הערב בתשובה לשאלה התבטאתי באופן שחרג מסמכותי כדובר צה"ל, ועל כך נזף בי הרמטכ"ל. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית וצה"ל כפוף לדרג המדיני. במאות ההצהרות והשאלות שנעניתי עליהן מאז 7 באוקטובר אני שומר על ממלכתיות. צה"ל מעביר את עמדתו לגורמים הרלוונטיים בענייני חקיקה במנגנונים המקובלים לשם כך, ולא בדרך אחרת".
04/12/2024  |  עידן יוסף  |   חדשות
סערה פוליטית בעקבות דבריו של תא"ל דניאל הגרי, דובר צה"ל, שביקר בחריפות את חוק פלדשטיין. בתדריך עיתונאים (יום ד', 4.12.24), נשאל הדובר על עמדת הצבא בנוגע לחוק המכונה חוק פלדשטיין, שעבר באותו יום בקריאה טרומית בכנסת. החוק נועד להחמיר את הענישה על הדלפת מידע ביטחוני ומודיעיני רגיש, אך שנוי במחלוקת ציבורית.
04/12/2024  |  עידן יוסף  |   חדשות
"ועדת חקירה ממלכתית היא באופן מובהק, הכלי המשפטי המתאים בחוק לחקירת אירועי 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל", אומרת היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה. "קמה חובה על הממשלה - שהיא הגורם המוסמך על-פי חוק להכריע בסוגיה - לקיים דיון בנושא במועד קרוב ולקבל החלטה סדורה, תוך התייחסות לכלל השיקולים הצריכים לעניין".
04/12/2024  |  איתמר לוין  |   חדשות
במבצע מיוחד של שב"כ וצה"ל, הוחזרה גופתו של איתי סבירסקי ז"ל, שנחטף על-ידי חמאס בשבעה באוקטובר 2023 ונרצח בשבי. איתי, בן קיבוץ בארי, נרצח בידי שוביו בינואר 2024, וגופתו הוחזקה ברצועת עזה.
04/12/2024  |  עידן יוסף  |   חדשות
"עוצמת הלחץ על חמאס גוברת - יש סיכוי שהפעם באמת נוכל לקדם עסקת חטופים. זו המטרה העליונה שניצבת מול עינינו, ואנחנו פועלים בכל דרך כדי שהדבר הזה יקרה". כך אומר (4.12.24) שר הביטחון, ישראל כ"ץ, בביקור בבסיס חיל-האוויר תל נוף.
04/12/2024  |  איתמר לוין  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
בקשות דחייה מרובות אינן מאפשרות לשופט בוריס שרמן לנהל את רוב הדיונים שנקבעו ביומנו. כאשר כן ניתן להתקדם, שרמן מפגין בקיאות רבה ומנסה לייעל אותם ככל האפשר
אלי אלון
אלי אלון
מסתבר שנהגי אוטובוס ממהרים מסיבותיהם ולא תמיד עוצרים בתחנה אם נוסע יושב בתחנה או לא מסמן להם בנפנוף או הרמת יד או בצורה אחרת
חיים רמון
חיים רמון
עסקה מול החמאס, במקרה הטוב ביותר, תביא לשחרור כל החטופים החיים והמתים בשלב אחד ותוך זמן קצר, אבל בתמורה ישראל תאלץ לסיים את המלחמה, לסגת מכל רצועת עזה בבת אחת או בהדרגה, ולשחרר מאו...
איתן קלינסקי
איתן קלינסקי
בהמשך המלחמה רצו והיו מעוניינים בהמשכה שתי דמויות - מצד אחד, ניצב הרוצח המתועב יחיא סינוואר, ששלט ביד רמה בקנאות החשוכה של החמאס    כואב ומצער שגם ראש ממשלת ישראל יש לו עניין בהמשך ...
דרור גרין
דרור גרין
בשיר 'לא יהודי' מתמודד לאונרד כהן עם אחד התארים שליוו אותו במהלך חייו    בשיר הזה הוא מבקש לכבד את האופן שבו הוא רואה את עצמו כיהודי, ולהרחיק מעצמו את חיבוק הדוב הישראלי שמבקש לשייך...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: ד"ר אליהו כהן 1 פתח תקוה 4976012 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il