|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
חלונות אלומיניום מומלצים לבית
קבוצת ירדן
איך הגל הזה כבש את הישראלים?
ציפייה חברתית [צילום: פלאש 90]

להתאבל בשקט

ההתמודדות הכפולה של האחים שנשארו מאחור אך כאשר חייל אינו מצליח להתמודד עם הלחצים ומוצא את עצמו בקצה היכולת הנפשית, יש לכך השלכות עמוקות לא רק עליו אלא גם על משפחתו
13/01/2025  |   גל קוסובר   |   יומני בלוגרים   |   מלחמת חרבות ברזל   |   תגובות

נושא האחים השכולים, במיוחד כאשר מדובר באובדן של אח שהתאבד, הוא נושא טעון ומורכב שמעט מדי מדובר במרחב הציבורי. עבור אותם אחים, ההתמודדות היא כפולה ולעיתים בלתי נסבלת - מצד אחד הכאב על האבידה האישית ומצד שני תחושות של בושה, אשמה ולעיתים אף בידוד חברתי.

בישראל, שבה השירות הצבאי הוא חלק אינטגרלי מחיי רבים, ישנה ציפייה חברתית לעמוד באתגרים פיזיים ונפשיים כאחד. אך כאשר חייל אינו מצליח להתמודד עם הלחצים ומוצא את עצמו בקצה היכולת הנפשית, יש לכך השלכות עמוקות לא רק עליו אלא גם על משפחתו.

האבידה עצמה מלווה בשאלות בלתי פוסקות: "האם הייתי יכול לעשות יותר?" "למה לא ראיתי את הסימנים?" תחושות אלו מעורבות לא פעם עם בושה הקשורה בסטיגמה חברתית סביב התאבדות. רבים חווים קושי לשתף אחרים בסיבת המוות מתוך פחד משיפוטיות או מתגובות שליליות, וכך מוצאים את עצמם מתמודדים לבד עם כאבם. קיימת נטייה להדחיק או להשתיק את הנושא וההשתקה הזו גורמת לנזק נוסף עבור המשפחות השכולות והחברה כולה.

"את הסיפור של מתן לא תשמעו ביום הזיכרון, אך הסיפור שלו ממלא את בתי הקברות הצבאיים."

רינת "אחותי" מעולם השכול, ביחד עם הודיה אחותה האמיתית, שיתפו בערב שירה של עמותת האחים שלנו את הסיפור של מתן. סיפור על אח קטן ושובב שגדל להיות רגיש וביישן. כשבגר הפך להיות חייל מלא מוטיבציה אשר הצטיין לאורך כל שירותו הצבאי.

"...מתן, יחד עם מפקדיו ופקודיו, לחם במבצע צוק איתן בתוך רצועת עזה. כחלק מהעקשנות שלו הוא החליט להיכנס ללחימה אחרי ניתוח להסרת זיהום שעשה רק יום לפני. ממבצע צוק איתן מתן חזר שקט מתמיד, השקט שלו בתחילה היה נראה כמו משהו שתואם את מידותיו אך אט אט התברר שהשקט הזה היה יוצא דופן בעוצמתו.

אחרי שלושה שבועות בהם הבנו שמתן לא במיטבו, ואחרי ניסיונות לסייע ולעזור ממקומנו באזרחות לחייל בתפקיד מאסיבי שכמעט לא נמצא בבית ולא מוכן להודות בקושי שהוא חווה, בעיצומו של ראש השנה, מתן שם קץ לחייו בבסיס כיסופים. מבחינתנו מתן שלנו נפצע אנושות בנפשו ולא הצליח להתגבר על פציעתו.

דווקא השנה, שאנו נמצאים בשנה של מלחמה, שנה בה רבים חווים פוסט טראומה, רבים נפצעו בנפשם אם בקרבות ואם באירועי ה-7.10 ואחריהם, חשוב מאוד שניתן את המקום גם לסיפורים כמו של מתן. שנדע לזהות את המצוקה, להיות שם למען מי שאנחנו אוהבים, שנכיר בכך שלא את כל הפציעות רואים, אבל הן קיימות ויכולות להיות קטלניות. שאם אנחנו מרגישים מצוקה, נדע ונסכים לבקש את העזרה לפני שיהיה מאוחר מידי, כי יש מה לעשות.

חשוב לדעת, שהאדם שמת מהתאבדות לא בוחר לסיים את חייו. זוהי לא בחירה חופשית אלא בחירה שמגיעה מחוסר ברירה אחרת מבחינתו כשנראה לו שהכל שחור ואין אופציה אחרת.

יש ביכולתנו ליצור מרחב תומך ומכיל, בואו נשבור את מעגל השתיקה. שיח פתוח על התאבדויות, על הגורמים להן ועל ההתמודדות של המשפחות, הוא קריטי. השיח יכול לעזור להפחית את הסטיגמה החברתית סביב התאבדות. נלמד מהניסיון הכואב ונפעל למנוע מקרים דומים בעתיד. הפתיחות והלמידה לא רק יעניקו מקום לכאב, אלא גם יוכלו להציל חיים.

תאריך:  13/01/2025   |   עודכן:  13/01/2025
גל קוסובר
+חמאס דורש את החזרת גופתו של סינוואר; גורם מדיני: "לא יקרה, נקודה"
22:41 13/01/25  |  עידן יוסף
דיווח סעודי: בחמאס דורשים את החזרת גופתו של יחיא סינוואר בשלב הראשון לעסקה וישראל דורשת בתמורה את גופתו של חלל צה"ל הדר גולדין.

גורם מדיני: "ישראל לא תעביר לחמאס את גופת הארכי-טרוריסט סינוואר במסגרת העסקה. זה לא יקרה, נקודה".
חיילים נושאים את גופתו של רב המחבלים
+ביידן: "אנחנו על סף עסקה בין ישראל לחמאס"
22:34 13/01/25  |  
נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אמר הערב (ב') בנאום על סיכום מדיניות החוץ שלו כי "אנחנו על סף עסקה בין ישראל לחמאס" המתבססת על הנוסח שהוצג לפני מספר חודשים. דבריו מגיעים על-רקע דיווחים אופטימיים מגורם מדיני, לפיהם חמאס מנהל הפעם "משא-ומתן רציני".

ביידן התייחס גם למצבה של אירן שנה לאחר אירועי שבעה באוקטובר, וציין כי "אירן חלשה יותר ממה שהייתה מזה עשרות שנים". לדבריו, ישראל הסבה נזק רב לאירן ולחיזבאללה, והודות לקואליציה בהובלת ארה"ב, אירן נכשלה בשתי מתקפות טילים בליסטיים לעבר ישראל.
+רוטמן בישיבת סיעת הציונות הדתית: "צריך לפרוש מהממשלה בגלל עסקת החטופים"
21:33 13/01/25  |  עידן יוסף
בישיבת סיעת הציונות הדתית, מתח ח"כ שמחה רוטמן ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו בשל עסקת החטופים המתגבשת. רוטמן ציין כי העסקה אינה עולה בקנה אחד עם ערכי המפלגה וקרא לפרוש מהממשלה אם העסקה תצא לפועל. במהלך הישיבה, שנסגרה לתקשורת, הביעו חברי הסיעה דעות שונות על העסקה (ישראל היום).
[צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+היערכות בממשלה: דיון אפשרי לאישור ההסכם כבר מחר
21:23 13/01/25  |  עידן יוסף
בממשלה החלו בהיערכות לכינוס אפשרי כבר מחר, כפוף להתפתחויות הלילה, לצורך אישור ההסכם המתגבש.

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב פעם נוספת עם השר איתמר בן-גביר בניסיון למנוע את פרישתו מהקואליציה. בן-גביר יצא מהפגישה להתייעצות עם הרב דוב ליאור, שלאחריה תתקיים ישיבת סיעת עוצמה יהודית להמשך דיון בעמדת המפלגה.

ראש הממשלה זימן את משפחות החטופים לפגישה מחר.
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חמאס: דנו עם טורקיה וקטר על הפסקת האש בעזה
21:17 13/01/25  |  עידן יוסף
בהצהרה רשמית, הודיעה הנהגת חמאס כי קיימה דיונים עם ראש המודיעין הטורקי איבראהים קאלין בנושא התפתחויות המשא-ומתן להפסקת האש בעזה, הנמשך בדוחה, בירת קטר.

בהצהרה נמסר כי יו"ר מועצת השורא מוחמד דרוויש ומנהיג חמאס בעזה ח'ליל אל-חיה שוחחו בשתי שיחות נפרדות על ההתקדמות במשא-ומתן העקיף, שמתקיים בתיווך קטרי-מצרי. הנהגת חמאס הדגישה את מחויבותה לקידום הסכם להפסקת המלחמה ברצועת עזה.
+גורמים ישראלים הביעו תקווה להכרזה רשמית על הסכם כבר מחר
21:12 13/01/25  |  עידן יוסף
סבב שיחות נוסף מתוכנן להתקיים מחר (שלישי) בבוקר בדוחה, קטר, במטרה לסיים את הפרטים האחרונים של העסקה לסיום מלחמת עזה. לפי דיווחים, בין המשתתפים יהיו ראש המוסד, שליחו של טראמפ, ג'ייסון ויטקוף, ברט מקגורק וראש ממשלת קטר.

ערוץ "אל-ערבי" הקטרי דיווח שקטר תשמש כזירה לדיונים בנוגע למנגנוני יישום הסכם הפסקת האש. גורמים ישראלים הביעו תקווה להכרזה רשמית על הסכם כבר מחר.
+הביטוח הלאומי הקפיא חובות משרתי המילואים העצמאיים בסך 65 מיליון ש"ח
21:10 13/01/25  |  עידן יוסף
בעקבות החובות שנצברו למשרתי המילואים העצמאיים בעקבות המלחמה ושינויי ההכנסות, הביטוח הלאומי החליט להקפיא חובות בסך 65 מיליון ש"ח עד להשלמת חקיקה מתאימה.

מחר (ג') תתקיים ישיבת ועדת העבודה והרווחה לדון בהצעת חוק המילואים, הכוללת הארכת התגמול המינימלי למשרתי המילואים וביטול החובות לעצמאיים. החוק המוצע יעניק פתרון למפרע למי שכבר שילם חובות עבור שנת 2023, וכן הסדרה לשנת 2024. החוק עבר קריאה ראשונה ונמצא בתהליך קידום להשלמת החקיקה.
+הפגנות נגד העסקה: מאות מפגינים חוסמים את הכניסה לירושלים
20:58 13/01/25  |  עידן יוסף
מאות מפגינים מתאספים כעת בגשר המיתרים בכניסה לירושלים במחאה נגד העסקה המתגבשת לשחרור החטופים. הם מזהירים כי ישראלים רבים ישלמו בדמם בעקבות שחרור המחבלים.

השרה אורית סטרוק, שהגיעה להפגנה, אמרה: "העסקה המסתמנת היא חוסר אחריות לאומית. המחיר של העסקה יהיה מופקע, אסור להסכים לשלם אותו. וצריך לדבר גם על החטופים שיישארו מאחור. אני קוראת לחבריי לממשלה לא לתמוך בעסקה".

[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+גן ילדים במודיעין נסגר ל-60 יום בעקבות חשד להתעללות בפעוטות
20:46 13/01/25  |  עידן יוסף
שוטרי מחוז מרכז הוציאו היום צו מנהלי לסגירת גן ילדים פרטי במודיעין למשך 60 יום, זאת בעקבות מעצרן של גננת וסייעת בחשד להתעללות בפעוטות.

מעצרן של החשודות, שבוצע אתמול על-ידי שוטרי תחנת מודיעין, הוארך היום בבית המשפט עד יום רביעי. בהתאם לממצאי החקירה, פעלה המשטרה בשיתוף עם פיקוח הגנים והמעונות להוציא את הצו לסגירת הגן מיד.
[צילום: דוברות המשטרה]
+דיווח סעודי: ברגותי לא נכלל ברשימת האסירים שישוחררו במסגרת העסקה
19:36 13/01/25  |  עידן יוסף
רשת אל-חדת׳ מדווחת כי ישראל העבירה לחמאס את רשימת האסירים שישוחררו במסגרת העסקה, בהם גם אסירים המרצים מאסר עולם. עם זאת, המחבל מרוואן ברגותי לא נכלל ברשימה. לפי הדיווח, הכרזה רשמית על העסקה עשויה להתקיים הלילה או מחר בבוקר, וקיימת אפשרות שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ יגיע לישראל לרגל שחרור החטופים.
[צילום: ברנט אמנגו/AP]
+נשיא לבנון עאון הטיל על נוואף סלאם את מלאכת הרכבת הממשלה
19:30 13/01/25  |  עידן יוסף
נשיא לבנון, ג'וזף עאון, הטיל רשמית על נוואף סלאם, נשיא בית הדין הבינלאומי בהאג (ICJ), את הרכבת הממשלה החדשה בלבנון. סלאם זכה לתמיכת 84 חברי פרלמנט מתוך 128, בעוד שחיזבאללה ותנועת אמל ("הצמד השיעי") נמנעו מהכרזה על מועמד.

כעת עומד בפני סלאם האתגר להרכיב ממשלה שתזכה באמון הפרלמנט הלבנוני, תהליך הכרוך במשא-ומתן מורכב ובשיתופי פעולה פוליטיים. במקביל, עליו להתפטר מתפקידו כנשיא בית הדין בהאג, בהתאם לדרישות התפקיד החדש.
+ביידן שוחח בטלפון עם אמיר קטר בעניין המו"מ בדוחה
19:15 13/01/25  |  עידן יוסף
משלחת חמאס נכנסה לפגישה עם אמיר קטר על-מנת לדון על המגעים להפסקת האש בעזה. האמיר עומד בקשר גם עם שליחו של טראמפ למזרח התיכון.
חאמד אל-ת'אני [צילום: AP]
+הוגשה בקשה למעצר מיידי של אלוף בצה"ל השוהה באיטליה
19:13 13/01/25  |  עידן יוסף
הארגון הפלשתיני "הינד רג'ב" הודיע כי הגיש בקשה למעצרו של אלוף רסאן עליאן, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, השוהה באיטליה. הבקשה הוגשה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג ולרשויות האיטלקיות, בטענה כי עליאן פיקח על המצור בעזה וביצע פעולות העשויות להיחשב כפשעי מלחמה.



[צילום: דו"צ]
+5 לוחמים נהרגו ו-11 נפצעו כתוצאה מפיצוץ מבנה בבית חאנון
19:04 13/01/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ההרוגים: יאיר יעקב שושן (23) ממעלות, יהב הדר (20) מכפר תבור, גיא כרמיאל (20) מגדרה, יואב פפר (19) מהרצליה ואביאל וויסמן (20) מפוריה עילית  ▪  בתקרית נפצעו שמונה לוחמים קשה ושלושה בינוני
חמשת החללים
+מגבירים לחץ: חיל-האוויר תוקף בעזה
18:56 13/01/25  |  עידן יוסף
צה"ל מגביר את הלחץ לקראת עסקה אפשרית וחיל-האוויר תוקף ברצועת עזה.
[צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
+אזעקות הופעלו בעקבות שיגור טיל בליסטי מתימן לעבר שטח ישראל
18:38 13/01/25  |  עידן יוסף
אזעקות הופעלו בצפון מזרח הארץ ובבקעת הירדן בעקבות שיגור מתימן. בין היישובים בהם הופעלה התרעה: אזור תעשיה מבואות הגלבוע, יישובי עמק יזרעאל, ישובי הבקעה, וחלק מיישובי השומרון.

מדובר צה"ל נמסר כי חיל-האוויר יירט טיל בליסטי אחד ששוגר מתימן. הטיל יורט בטרם חצה לשטח הארץ, ההתרעות הופעלו על-פי מדיניות.
+על סף סגירה: שחרור כל החטופים - ביום ה-16 להסכם
18:35 13/01/25  |  עידן יוסף
ההסכם המתגבש, המבוסס במידה רבה על המתווה שפורסם במאי, מתקרב לחתימה. השלב הראשון כולל שחרור רשימת החטופים, שהצטמצמה מ-34 ל-33, כאשר תושבי צפון הרצועה יורשו לשוב לבתיהם תחת תנאי בידוק.

במהלך היום ה-16 לכניסת ההסכם לתוקף, ייפתח דיון על השלב הבא, שבמסגרתו ישוחררו כל החטופים החיים ותוכרז הפסקת אש קבועה. השחרור מתוכנן להתחיל שבעה ימים לאחר אישור ההסכם, וייתכן כי יתבצע במקביל להשבעת דונלד טראמפ כנשיא (חדשות 12).
+מנהלת החטופים במשרד ראש הממשלה: "ערוכים לכל תרחיש"
18:09 13/01/25  |  עידן יוסף
מנהלת החטופים, השבים והנעדרים במשרד ראש הממשלה מסרה כי היא ערוכה באופן מלא לקראת כל עסקה אפשרית. בשבועות האחרונים נערכו מספר תרגילי היערכות בשיתוף משרדי ממשלה וגופים מקצועיים, על-מנת להבטיח מענה מיטבי לשבים ולבני משפחותיהם.

מנהלת החטופים הדגישה כי היא שומרת על קשר רציף עם משפחות החטופים ומבקשת מכלי התקשורת והציבור לכבד את פרטיות המשפחות בשעה מורכבת זו. "אנו פועלים בתקווה ובתפילה שכולם ישובו הביתה במהרה", נמסר.
+מתקרבים לעסקה: שעות קריטיות להכרעה על הפסקת אש ושחרור חטופים
17:37 13/01/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
חמאס הצהיר על התקרבות להסכם עם ישראל, אך בירושלים מדגישים כי טרם התקבלה תשובה סופית  ▪  ארה"ב לוחצת, והממשלה נערכת לקליטת חטופים. העסקה צפויה לכלול שחרור נשים, ילדים וגברים מבוגרים בלבד
שחרור מוגבל של חטופים [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+סיעת הציונות הדתית: מתייצבים מאחורי סמוטריץ' ודורשים השבת כלל החטופים
17:09 13/01/25  |  עידן יוסף
בסיום ישיבת סיעת "הציונות הדתית" הודיעו חברי הסיעה כי החליטו פה אחד לעמוד לצד עמדותיו של יו"ר המפלגה, שר האוצר בצלאל סמוטריץ'.

הסיעה הביעה תמיכה ב"עמדתו הנחושה", כלשונה, של סמוטריץ' להמשיך במלחמה עד להשגת ניצחון מוחלט והשמדת ארגון חמאס. כמו-כן, הודגש התנגדות מוחלטת לשחרור מחבלים או לפעולות שעלולות לפגוע בהישגי המלחמה. הסיעה התעקשה על החזרת כלל החטופים ודחתה כל הצעה לעסקה חלקית שתותיר חטופים מאחור.
+הגרעון התקציבי ב-2024 היה נמוך יחסית מהצפוי: 6.9% תוצר
13:18 13/01/25  |  איתמר לוין, איציק וולף   |   לרשימה המלאה
התחזית המעודכנת של האוצר הייתה לגרעון של 7.7%, אך הקדמת רכישות לחודש דצמבר - לפני עליות המיסים בינואר - הקטינה אותו  ▪  זינוק של 72% בהוצאות המשרדים הביטחוניים ועלייה של 8% בהוצאות המשרדים האזרחיים
[צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+גנץ: המחנה הממלכתי תתן גיבוי פוליטי מלא למתווה להשבתם
12:32 13/01/25  |  מירב ארד
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ תומך בעסקת חטופים: ‏"הגעה למתווה להשבת חטופינו היא ערך עליון וצורך אסטרטגי - אי השבתם והפקרתם היא קטסטרופה לאומית. המחנה הממלכתי תתן גיבוי פוליטי מלא למתווה להשבתם."

+נתניהו - העלילה והשערורייה
12:13 13/01/25  |  רון בריימן   |   לרשימה המלאה
כל הישראלים רוצים שהחטופים ישוחררו ואין להעליל על מי מהם שאינם רוצים בכך, גם לא על ראש הממשלה  ▪  יש חילוקי דעות לגבי הדרך המתאימה לכך
כץ. חוטא לתפקידו [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+אם בערוץ 12 נפלה שלהבת
11:52 13/01/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
כשעורכי אולפן ששי שבויים בהנחה, שחייבים להמשיך ולהעמיק את הלחימה גם אם מדובר בסבלם של החטופים, מפסיקים להזמין כבר קרוב לשנה את הקול המתנגד נחרצות למלחמה
ערד ניר [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+מתקרבים לעסקה: טיוטה סופית של העסקה הועברה לאישור חמאס וישראל
11:23 13/01/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
סוכנות הידיות רויטרס מדווחת כי הושגה פריצת דרך אחרי חצות בעקבות שיחות שקיימו שליחו של טראמפ וראש ממשלת קטר עם הצדדים.
רגעים דרמטיים לקראת עסקה [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+בכיר באמ"ן על 7 באוקטובר במטכ"ל: "ראיתי אנשים על סף קריסה, תחושת חוסר אונים מוחלטת"
10:32 13/01/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
עמית סער, לשעבר ראש חטיבת המחקר באמ"ן, שובר שתיקה בראיון ראשון מאז מחדל 7 באוקטובר  ▪  בין אחריותו לתפקידו הקריטי לבין מחלה סופנית המאיימת על חייו, הוא מתמודד עם טעויות אישיות ומערכתיות, ומספק הצצה נדירה לתהליכים שהובילו לאירועים הדרמטיים
סער. הכתובת הייתה על הקיר, אבל איש לא ידע לקרוא [צילום: מן הטלוויזיה]
+הולכת שולל
09:12 13/01/25  |  חיים רמון   |   לרשימה המלאה
הטענה המובלעת של נדב איל שחזרת רש"פ לרצועה בכלל הייתה אופציה ריאלית באיזשהו שלב של המלחמה היא מופרכת מעיקרה  ▪  בשום שלב של המלחמה לא ניתן היה להכניס שום גורם שלטוני חיצוני או פנימי, לפני שצה"ל מבסס שליטה ביטחונית ברצועה ומשתלט על חלוקת הלחם והמים
סיוע הומניטרי [צילום: אורן כהן/פלאש 90]
+ישראל דורשת אזור חיץ של קילומטר וחצי בגבול הרצועה
07:41 13/01/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
המשלחת הישראלית למשא ומתן המתנהל עם חמאס בקטאר הגישה את התוכנית הישראלית לנוכחות צבאית הכוללת יצירת אזור חיץ ברוחב של כקילומטר וחצי לאורך גבולותיה של רצועת עזה - בשליטה ישראלית מלאה
במקום אזור חיץ מפורז של 300 מטר [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+להתאחד סביב חקירת הפיגוע האסטרטגי
06:54 13/01/25  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
דווקא מי שניסו להכתים בכתם נוראי בל ימחה את דגל צבא ההגנה לישראל, ראויים להוקעה תוך תביעה וגביית מחיר על הפצת עלילת הדם הנוראית
עלילת דם [צילום: אורן בן-חקון/פלאש 90]
+להפסיק את המלחמה
06:54 13/01/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
אני כואב את מותם של מאות חיילינו, שנהרגים יום יום במלחמה, שנכפתה עלינו אחרי הטבח האימתני של מאות יהודים על-ידי פלשתינים ב-7 באוקטובר 2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מלחמת חרבות ברזל
הרל"ביסטים ושופרות התעמולה המפיצים את דבריהם אינם חדלים מלטפטף את העלילה השקרית כאילו יש ישראלים שאינם רוצים שהחטופים והשבויים יחזרו למשפחותיהם ולבתיהם. שוב ושוב הם יורים את חיצי התעמולה והעלילה בעיקר נגד ראש הממשלה. כל הישראלים, לרבות ראש הממשלה, רוצים את החזרת החטופים. יש חילוקי דעות לגבי הדרך המתאימה לכך.
13/01/2025  |  רון בריימן  |   יומני בלוגרים
אם בערוץ 12 נפלה שלהבת מה יעשו אזובי הקיר מערוץ 14 ומשורה של כלי תקשורת ימניים. קרה מקרה מצער בערוץ 12. ערד ניר, עורך חדשות חוץ של חדשות 12, כבר אינו מוזמן לתוכנית "אולפן ששי" קורב לשנה. כל חטאו של העיתונאי ערד ניר הייתה התבטאותו ביום המאה למלחמה, הקוראת להפסקת המלחמה.
קטר העבירה טיוטה סופית של ההסכם לשחרור החטופים לאישור ישראל וחמאס. כך מדווחת (יום ב', 13.1.25) סוכנות הידיעות רויטרס. הסוכנות מצטטת גורם שבקיא במשא-ומתן המתקיים בדוחאף ולפיו הושגה פריצת דרך הושגה לאחר חצות, בעקבות שיחות בין הצוות הישראלי, שליח טראמפ סטיב ויטקוף וראש ממשלת קטר מוחמד א-תאני. עוד דווח כי א-תאני נפגש עם נציגי חמאס, בעוד ויטקוף נפגש עם המשלחת הישראלית במטרה לדחוף את הצדדים לקראת עסקה.
13/01/2025  |  מירב ארד  |   חדשות
בפברואר 2023, שמונה חודשים לפני מתקפת הטרור, כתב תת-אלוף עמית סער מכתב לראש הממשלה ולשר הביטחון. "רציתי להיות מאוד ברור ולזעוק שהסכנה קרובה", הוא מספר. עם זאת, המסמך "חומת יריחו", שתיאר תרחיש דומה באופן מצמרר לאירועים של 7 באוקטובר, מעולם לא הגיע לידיו. סער, שהתראיין לעמרי אסנהיים בתוכנית "יהיה טוב" בכאן11, מודה בכאב: "יש אלפי מסמכים, ולא הכל יכול להגיע אליי. אבל מדובר במסמך קריטי, ואני עדיין בוחן איך הוא לא הובא לתשומת לבי בזמן".
13/01/2025  |  עידן יוסף  |   חדשות
רצונו של נדב איל להגן על הרמטכ"ל הרצי הלוי (ועל שר הביטחון הקודם יואב גלנט) בכל מחיר ולהאשים רק את נתניהו בכל המחדלים הצבאיים, מביא אותו להוליך שולל את הציבור.
13/01/2025  |  חיים רמון  |   יומני בלוגרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלון קוחלני
אלון קוחלני
השקעה בטכנולוגיות בינה מלאכותית מביאה עמה יתרונות משמעותיים, אך גם מציבה אתגרים מיוחדים בתחום הציות ואיסור הלבנת הון
איתמר לוין
איתמר לוין
בית הנבחרים אישר יד קשה כלפי מסתננים המבצעים גניבות ופריצות, והסנאט צפוי לאשר אותו גם הוא    וושינגטון פוסט במאמר המערכת: כך צריכה להיראות גם מדיניות ההגירה של טראמפ
יהונתן דחוח הלוי
יהונתן דחוח הלוי
אנו מכריזים על תחילתה של פעולת מבול אל-אקצה    המוג'אהדין הצדיקים שלנו, זה יומכם לגרום לאויב הפושע הזה להבין שזמנו הסתיים. והירגו אותם בכל מקום שתמצאו אותם, וגרשו אותם מהמקום שגירשו...
איתן קלינסקי
איתן קלינסקי
במוצאי שבת בהפגנה בדרך בגין בתל אביב העדיפה משטרת ישראל להפעיל את שוטרי היחידה המובחרת של משמר הגבול שיועד להם התפקיד לטפל באירועי טרור ונגד גילויי הפשיעה החמורה כנגד המפגינים הרבי...
שלמה קרעי
שלמה קרעי
מועצת התאגיד נותרה עם 5 חברים בלבד ומשכך אינה קיימת על-פי החוק, ועל כן אין בסמכותי למנות מ"מ ליו"ר המועצה ולא אמנה. אני כפוף לשלטון החוק - וגם אתם שופטים נכבדים!
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: ד"ר אליהו כהן 1 פתח תקוה 4976012 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il