בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
|
פוטין מבקר במפקדה הצבאית באזור קורסק [צילום: שירות העיתונות הנשיאותית של רוסיה/AP]
|
|
|
פוטין בביקור במחוז קורסק: מסר ברור לקייב ולוושינגטון
|
העיתוי של הביקור איננו מקרי כמובן - בזמן של מומנטום רוסי ונסיגה של הכוחות האוקראינים, שהולכים ונסוגים מרוב רובו של השטח שכבשו החל מאוגוסט שעבר, שבשיא הפעילות הגיע ל 1,200 קמ"ר, וכעת עומד כנראה על פחות מ 200.ייתכן שיש פה רצון להעביר מסר ברור לקייב ולוושינגטון, רגע לפני שפוטין יקבל את שליחו של הנשיא טראמפ ויטקוף
|
בפעם הראשונה מאז שהחלה מתקפת הפתע האוקראינית במחוז קורסק באוגוסט שעבר, הגיע לשם מוקדם יותר אתמול הנשיא פוטין במדי צבא, ונפגש עם הרמטכ"ל הרוסי וולרי גרסימוב והמפקדים הבכירים של הגיזרה. הוא קיבל מהם סקירה על התקדמות הכוחות, והרמטכ"ל גרסימוב דיווח לו שבמהלך חמשת הימים האחרונים שחררו כוחות רוסים 259 קמ"ר ו 24 יישובים מידי הכוחות האוקראינים. גרסימוב ציין, ע"פ התקשורת הרוסית, שהצבא הרוסי כבר שחרר "יותר מ 86% מהשטח שנכבש ע"י האוקראינים". הנתונים הללו עומדים בקנה אחד עם הדיווחים שלפיהם הצבא האוקראיני מסיג מקורסק חלק מהכוחות חזרה לאוקראינה.
הנשיא פוטין ציין בדבריו שמחוז קורסק "חייב להיות משוחרר לחלוטין ועלינו לחשוב על יצירת אזור ביטחון לאורך גבול המדינה". הוא גם אמר שרוסיה תתייחס לחיילים אוקראינים שנשבו כאל טרוריסטים, שכן שכירי חרב זרים אינם מכוסים ע"י אמנת ז'נבה. העיתוי של הביקור איננו מקרי כמובן - בזמן של מומנטום רוסי ונסיגה של הכוחות האוקראינים, שהולכים ונסוגים מרוב רובו של השטח שכבשו החל מאוגוסט שעבר, שבשיא הפעילות הגיע ל 1,200 קמ"ר, וכעת עומד כנראה על פחות מ 200. אבל מעבר לכך - פוטין לובש מדי צבא, דבר נדיר למדי אצלו, ועושה זאת יממה לאחר השיחות בג׳דה והדיבורים על הפסקת אש אפשרית מיידית של חודש ימים. ייתכן שיש פה רצון להעביר מסר ברור לקייב ולוושינגטון, רגע לפני שפוטין יקבל בקרמלין את שליחו של הנשיא טראמפ ויטקוף, שיגיע לשוחח איתו על תוצאות השיחות בין צוותי ממשל טראמפ לאוקראינים בסעודיה.
ובינתיים גם הרמטכ"ל האוקראיני אולקסנדר סירסקי עדכן לגבי הלחימה במחוז קורסק ואמר בין השאר: "קרבות עזים נמשכים בפרברי סודז'ה ובאזורים הסמוכים לאזור המבצעי "קורסק". העדיפות העליונה שלי היא לשמור על חייהם של חיילים אוקראינים. במידת הצורך, הכוחות שלנו מתמרנים לעמדות מועילות יותר. למרות לחץ מוגבר מצד הכוחות הרוסיים והצפון קוריאנים, נחזיק את הקו בקורסק כל עוד יהיה צורך. האויב פורס כוחות מוטסים ומיוחדים כדי לפרוץ את ההגנות, לדחוק את הכוחות המזוינים האוקראינים מקורסק ולהתקדם לעבר סומי וחארקוב".
|
תאריך:
|
13/03/2025
|
|
|
עודכן:
|
13/03/2025
|
|
יאיר נבות
|
+דברים זזים? ויטקוף צפוי להיפגש עם הנשיא פוטין
|
12:48 13/03/25 | יאיר נבות | לרשימה המלאה |
השליח של טראמפ ידון עמו בתוצאות פגישת המו"מ בין ארה"ב לאוקראינה בג׳דה, סעודיה, ולפרט בפניו את תוכנית הפסקת האש לחודש ימים ▪ טמש שוחח יועצו של הנשיא פוטין למדיניות חוץ והיועץ לביטחון לאומי מייקל וולץ
|
|
|
|
טראמפ עם ויטקוף [צילום: איוון ווצ'י/AP]
|
|
|
|
+לפוטין יש התלבטות קשה מול ההצעה להפסקת אש
|
10:06 13/03/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה |
רוסיה לא השיגה אף אחת ממטרותיה באוקראינה, אך סירוב יעורר עליו את זעמו של טראמפ - מסביר אקונומיסט ▪ ארה"ב צריכה גם למנוע ממנו למשוך זמן במסווה של "בקשת הבהרות"
|
|
|
|
פוטין אתמול במחוז קורסק [צילום: AP]
|
|
|
|
פוטין בביקור במחוז קורסק: מסר ברור לקייב ולוושינגטון
|
|
|
כותרת התגובה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
חשדנית
|
17/03/25 18:40
|
|
לאחר יומיים של ירידות חדות, הסתיים המסחר בבורסות ניו-יורק במגמה מעורבת (12.3.25). מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.2%, בעוד מדד סטנדרד אנד פור'ס עלה ב-0.5%, ואילו מדד נאסד"ק עלה ב-1.2%.
|
|
|
קשה עד מאוד לתמחר מלחמה ושלום, וקשה עוד יותר להתעלם מהם. הפלישה הרוסית לאוקראינה טלטלה את השווקים הפיננסיים, הזניקה את מחירי הסחורות, חנקה את אספקת הגז והעלתה את האינפלציה. כאשר העימות נמשך, הגל שכך. כעת, כאשר ארה"ב מנסה לכפות הסדר, המשקיעים מנסים לנתח את ההשלכות.
|
|
|
בשדה הקרב נגד רוסיה הצליחה אוקראינה לא פעם להפוך אסון להצלחה חלקית. ייתכן שעשתה זאת אתמול (11.3.25) גם במישור הדיפלומטי, כאשר הסכימה להפסקת אש מיידית של חודש – כפוף להסכמה רוסית – ובתמורה חידשה ארה"ב מיד את אספקת הנשק והמודיעין. הקערה התהפכה על פיה מבחינת רוסיה, מנתח אקונומיסט. כעת הלחץ הוא עליה.
|
|
|
ארה"ב תחדש מיידית את הסיוע הצבאי לאוקראינה, לאחר שזו הסכימה להפסקת אש מיידית בת חודש במלחמה עם רוסיה - מסרו שתי המדינות (11.3.25), לאחר פגישת שרי החוץ שלהן בעיר ג'דה שבסעודיה. הסיוע, ובמרכזו שיתוף במידע מודיעיני, הופסק בשבוע שעבר כלחץ על אוקראינה להיכנס למו"מ על סיום המלחמה.
|
|
|
מתקפת כטב"מים אוקראינית נרחבת הלילה בשטח רוסיה - הנרחבת ביותר בתוך שטח רוסיה מאז הרחבת הפלישה הרוסית. מאות כטב"מים תקפו במחוזות שונים ברוסיה, כולל בבירה מוסקבה ובמחוז מוסקבה, וישנם הרוגים ופצועים. התקיפה הזו מתרחשת שעות לפני מפגש צוותי המו"מ של אוקראינה וארה"ב בסעודיה.
|
|
|
|