701 ימים מאוקטובר - רק הציבור יכול

700 ימים חלפו מאז פרוץ המלחמה סרטון חדש של חמאס חשף לראשונה את אלון אהל וגיא גלבוע דלאל רוב הציבור בישראל דורש שחרור החטופים וסיום הלחימה

רינו צרור יומני בלוגרים מלחמת התקומה תגובות
0629 / המניין לא נגמר - 701 ימים מאוקטובר, החודש הארוך בתולדות ישראל. ולכבוד היום ה-700 נמצאו לא מעט הפקות מיוחדות בכלי התקשורת. המילה "מדהים" ואחריה "לא יאומן" הובילו את היתר. אתמול פורסם סרטון חמאס ובו נראה אלון אהל לרגע קצרצר - פעם ראשונה זה 700 יום - ולרגע קצת ארוך יותר נראה גיא גלבוע דלאל. שניהם חיים. שניהם בסכנת מוות מידית, גם בשל מצבם הפיזי וגם בשל חידוש המלחמה בעזה. החטופים בעזה והמלחמה בעזה - המפגש עלול להיות נורא.

רוב הציבור בישראל רוצה בסיום המלחמה ובשחרור כל החטופים. כל מערכת הביטחון חושבת כך - צה"ל, מוסד, שב"כ, מל"ל - ויש רוב בכל המפלגות למהלך הזה, כולל הליכוד, דגל התורה וש"ס. יוצאת דופן היא הציונות הדתית בראשות סמוטריץ', שם רק 23 אחוזים תומכים בשחרור כל החטופים ובסיום המלחמה.

הדרך קשה. ההפקרה של האחים והאחיות מול עינינו והאסטרטגיה החלולה מובילים: קודם "החמאס כנכס", אחר כך "הומניטרי עלינו", עכשיו "זמן המשיח והניצחון המוחלט". זה הזוג המנצח - המשיח והמוחלט - המתכון הקלאסי שסלל את כל הדרך לביתר ולמצדה. יוצא שהמערכה על שחרור החטופים וסיום המלחמה בעזה היא גם על נשמת אפה של ישראל. ורוב הציבור כבר יודע שדרך המלך הפוכה מדרכם של נתניהו וסמוטריץ'. ולכן ברור - רק הציבור.
Author
עיתונאי, עורך ואיש טלוויזיה | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
עזרא גבריאל רינו צרור (יליד 25.08.53) הוא עיתונאי, עורך ואיש טלוויזיה ישראלי.
תאריך: 06/09/2025 | עודכן: 06/09/2025
+חוסל מחמוד עפאנה, מחבל חמאס שהתרברב בפני הוריו כי רצח עשרה ישראלים ב-7.10 20:46 06/09/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מחמוד מהדי עפאנה, פעיל חמאס, התקשר ביום הטבח בקיבוץ מפלסים להוריו והתפאר כי רצח עשרה ישראלים במו ידיו ▪ אמר: "אני מדבר איתך מטלפון של יהודייה, הרגתי אותה ואת בעלה" ▪ לפי דיווחים מרצועת עזה - המחבל נהרג בתקיפה אווירית בדיר אל־בלח ▪ בישראל טרם נמסר אישור רשמי
עפאנה. פני הרוע
+קטר תוקפת: "מדיניות הענישה של ישראל לא תגרש את הפלשתינים" 20:14 06/09/25 | עידן יוסף
משרד החוץ הקטרי גינה (שבת) בחריפות את הצהרות ראש הממשלה בנימין נתניהו על רצונו לגרש פלשתינים, והגדיר אותן כמדיניות ענישה קולקטיבית שנועדה לשווא לכפות עליהם לעזוב את אדמותיהם. בהודעה נקראה הקהילה הבינלאומית לעמוד מול מה שכינתה "מדיניות קיצונית של הכיבוש".

לדברי דוחה, "הערובה היחידה להשגת שלום במזרח התיכון היא הקמת מדינת פלשתין בגבולות 1967 עם בירתה מזרח ירושלים".

+משפחתו של אלון אהל הפיצה תמונה מתוך סרטון שפרסם חמאס 18:29 06/09/25 | יואב יצחק
משפחת אהל הסכימה לפרסם אך ורק את התמונה של אלון אהל - מתוך הסרטון, שאותו מסרה לתקשורת. אלון נראה כשהוא פגוע בעינו ומצבו הרפואי מוגדר קשה. הוא זקוק לטיפול רפואי מיידי. המשפחה ממשיכה לבקש מהציבור ומכלי התקשורת שלא לקחת חלק בטרור הפסיכולוגי של חמאס, הפוגע בראש ובראשונה במשפחה ובחברים, ולא לשדר או לשתף את הסרטון.
אלון אהל, מצבו הרפואי קשה [צילום: מתוך סרטון שהפיץ חמאס]
+צה"ל תקף רב-קומות נוסף בעזה: התרעה מוקדמת, תשתית תת-קרקעית ועמדות תצפית של חמאס 14:40 06/09/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
בצה"ל מאשרים כי מחבלים התקינו בבניין מערכות איסוף מודיעין והטמינו בסביבתו מטעני חבלה ▪ כשעה וחצי לפני התקיפה פורסמה התרעת פינוי בערבית לתושבים ▪ דובר צה"ל: "טרם התקיפה ננקטו צעדים לצמצום פגיעה באזרחים"
צה"ל הפציץ והפיל בניין גבוה נוסף בעיר עזה
+אמו של מתן אנגרסט: "הודיעו לי בטלפון שבני בסכנת חיים מיידית"
12:57 06/09/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ענת אנגרסט תקפה את ראש הממשלה וקראה לו לפעול לשחרור החטופים לפני שהטרגדיה תחריף ▪ מזהירה: "הערב אני אגיע אליך עד לפתח הבית יחד עם רבבות מאזרחיות ואזרחי ישראל"
ענת אנגרסט. ציוץ חריף נגד נתניהו [צילום: פאולינה פטימר]
+צה"ל קרא לתושבי העיר עזה להתפנות למרחב ההומניטרי בח'אן יונס 09:34 06/09/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
המרחב ההומניטרי יכלול בתי חולים שדה ותשתיות מים ▪ צה"ל ימשיך לספק מזון, אוהלים, תרופות וציוד רפואי ▪ התיאום יתבצע עם מתפ"ש, האו"ם וארגונים בינלאומיים
מרחב הומניטרי בח'אן יונס [צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90]
+ישראל מצפה שמדינות המפרץ יממנו את שיקום עזה; הן לא ממהרות 08:57 06/09/25 | יואל גוז'נסקי, עופר גוטרמן, אסטבן קלור | לרשימה המלאה
לסעודיה, איחוד האמירויות וקטר יש אינטרסים משלהן – לעיתים משלימים ולעיתים סותרים ▪ ישראל צריכה לעגן כבר כעת את השתתפותן ב"יום שאחרי", כחלק ממנגנון לסיום המלחמה
עזה השבוע. עשרות מיליארדי דולרים [צילום: עלי חסן, פלאש 90]
+רמון נגד נתניהו: "החטא הקדמון - היעדר משטר צבאי בעזה אחרי 7/10" 08:55 06/09/25 | אורי מילשטיין | לרשימה המלאה
שיחת עומק עם חיים רמון - לשעבר שר המשפטים וממנהיגי השמאל בעבר, עו"ד ואיש עסקים - על המלחמה הנמשכת בעזה, על מצבה הבינלאומי האיום של ישראל ועל המצב הפוליטי והחברתי המתרסק
[צילום: אביר סולטן/AP]
+אלביט מערכות סגרה את המתקן בבריסטול בעקבות מחאות פלשתיניות 08:27 06/09/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
האתר בבריסטול, שהיה יעד למחאות חוזרות של Palestine Action, נסגר במפתיע ▪ ההחלטה התקבלה זמן קצר לאחר שהממשל הבריטי הוציא את הארגון מחוץ לחוק ▪ אלביט מערכות בריטניה סבלה מהפסדים תפעוליים ומהוצאות ביטחוניות גוברות ▪ החברה עוסקת, בין היתר, בייצור מלט"ים לצה"ל ולצבאות אחרים
מפגינה מול שערי המפעל בבריסטול [צילום: מפגינים פלשתיניים]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
מתקן של אלביט מערכות בבריסטול, אנגליה, נסגר (06.09.25) במפתיע - כך נחשף בגארדיאן. מדובר באתר בפארק התעשייתי Aztec West, שהיה מוקד למחאות ועימותים מתמשכים בהובלת ארגון Palestine Action. רק ימים אחדים קודם לכן נאסר הארגון בבריטניה במסגרת חוק הטרור.
06/09/2025 | יואב יצחק | חדשות

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס (06.09.25) למשא-ומתן לשחרור החטופים המוחזקים בעזה, ואמר כי "אנחנו במו"מ עמוק עם חמאס". טראמפ הוסיף: "שמעתי שכמה חטופים מתו לאחרונה", אם כי הבהיר שמדובר במידע לא מאומת.
06/09/2025 | יואב יצחק | חדשות

הממשלה הלבנונית אישרה (05.09.25) את תוכנית צבא לבנון לפירוק ארגון חיזבאללה מנשקו. את המהלך הוביל נשיא לבנון, ג'וזף עאון, שהציב את ההכרעה כסוגיה מרכזית בסדר היום הלאומי. שר ההסברה, פול מורקוס, מסר במסיבת עיתונאים כי הממשלה "מקבלת בברכה את התוכנית של צבא לבנון בעניין ריכוז הנשק" והוסיף כי הוחלט לשמור את הדיונים בנושא תחת חיסיון מלא.
05/09/2025 | יואב יצחק | חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח (05.09.25) עם הוריהם של החטופים גיא גלבוע דלאל ואלון אהל, וחיזק אותם לנוכח סרטון התעמולה שפרסם חמאס. זמן קצר לאחר מכן פרסמה לשכת ראש הממשלה הודעה, שבה חזר נתניהו על מדיניותו להשבת החטופים.
05/09/2025 | יואב יצחק | חדשות

משרד החוץ המצרי גינה (05.09.25) את דבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהתייחס בראיון לערוץ הטלגרם "אבו עלי אקספרס" לאפשרות לאפשר לפלשתינים לעזוב את רצועת עזה דרך מעבר רפיח. בהודעת המשרד נאמר כי מדובר ב"ניסיון להאריך את ההסלמה ולהתחמק מהשלכות ההפרות הישראליות בעזה".
05/09/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il