[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
אילה חסון מתמכרת לגזענות ולשנאה
|
ההכללה המבישה של אילה חסון כלפי הנשים הבדואיות בנגב מתעלמת ממהפכת ההשכלה והשתלבותן בשוק העבודה, ומחייבת התנצלות על דה-לגיטימציה גזענית לקולן בקלפי |
אשת התקשורת, הכוכבת של ערוץ 11, אילה חסון, בראיון שנתנה ל"גלי ישראל" ב-30 באוקטובר, תיארה את כל הנשים הבדואיות בנגב עם רעלות, נשים מוכות, שאינן יודעות קרוא וכתוב, ובהמוניהן רצו לקלפי לשים פתקים שאמרו להן לשלשל. אילה חסון בזה לאותן נשים, שתרמו לנציגות גדולה של הציבור הערבי בכנסת. אל מול הגזענות המבחילה של אילה חסון, אני רוצה לְיַדֵּעַ שכיום לומדות באוניברסיטת באר שבע 3,349 סטודנטיות בדואיות. רובן הולכות כל בוקר מספר קילומטרים מבתים מרוחקים עד לתחנת אוטובוס זמינה, וכך גם בשעות הערב בתום יום לימודים. למעלה מ-30% מהנשים הבדואיות בנגב יוצאות לשוק העבודה.
אילה חסון, אם תבואי לבאר שבע תמצאי אותן קופאיות בסופרים, רוקחות בבתי מרקחת, אחיות בבית חולים, ועובדות סיעוד עם קשישים נכים יהודים - עבודה שמספר הנשים היהודיות בה הוא אפסי. הנושאים בעול הסיעוד הם עובדים זרים, ובתוכם גם לא מעט נשים בדואיות, וגם רבות הן שעובדות בניקיון. אילה חסון, ההכללה המבחילה שלך היא העתק להכללה הפוגענית שעשו כלפי יהודים במשך שנים רבות וגם בימים אלו. מצער שאינך ערה לתהליכים שעוברת החברה הבדואית. יש ביניהן היום רוקחות עם רעלות על פניהן בבתי המרקחת, בסופרים, בסיעוד, בניקיון ומורות בבתי הספר.
אילה חסון, את חייבת להתנצל בפני האימא של הדוקטורנטית מרוות אבו הדובה-פריח. האימא עוטה רעלה, החיים הכתיבו לה מציאות חיים קשה ועבודה קשה כרועת צאן, אך היא זו שדחפה את בתה ללמוד, ללמוד וללמוד. קשה לקבל שאשת תקשורת בישראל עושה דה-לגיטימציה לקול של הנשים הבדואיות.
|
|
+ודם
07:51 05/11/26 | אפרים הלפרין | לרשימה המלאה
ככה לא בונים חומה [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
היום במקרה ראיתי שהאותיות בקלפי של הרשימה המשותפת הן "ודם", אחד המרכיבים המרכזיים של "ברוח ודם נפדה את אל-אקצה"
ככה לא בונים חומה [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| אילה חסון מתמכרת לגזענות ולשנאה |
| תגובות [ 0 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| ברחבי הרשת / פרסומת |

