בין המסעדות הרבות המציפות את הארץ, יצא לפניה שמה של "טאבולה", שבהרצליה פיתוח, כנושאת הדגל של המטבח האיטלקי. עם מסורת, רבת השנים, מקפידה ה"טרטוריה", שברחוב הנשיא, על מטבח עשיר ורבגוני, הממזג את מטעמי הצפון והדרום של ארץ המגף. כחובבי המטבח הזה אין תמה שאנו מקפידים לשמור לו אמונים ונמשכים, מפעם לפעם, ל"טאבולה", שבמרוצת 12 שנות קיומה לא איכזבה אותנו אפילו פעם אחת.
המסעדה, הטובלת בשדרת עצים ירוקה ופסטורלית, משרה על הבאים לפיתחה אווירה כפרית ומשפחתית, חמה ואינטימית, עם יוקרה של חו"ל ואוכל מעולם אחר. היא מעוצבת בטוב-טעם בידיה האמונות של דפנה ברגר, מבעלות המסעדה, כשהצבעים השליטים בה הם חום ובורדו רגועים. על כל השולחנות המרווחים פרוסות מפות לבנות-צחורות ומבעד לחלונות נשקפים שיחי התפוז הסיני, עם ניחוח ההדרים שלהם. מי שמחפש את הפינה האינטימית במסעדה, ימצא אותה בחדרון הפנימי, המיועד לאירועים משפחתיים חגיגיים. ויש גם מרפסת מקסימה, הצופה אל שדרת-עצים, שבצמרותיהם מקננות ציפורים, ולקול-ציוצן נהנים הסועדים מפסטורליה לשמה.
איטלקית לשמה
על מלאכת הקולינריה מנצח בגדול מנהל המסעדה, ליונל קרויף, המשלב עם הטעם האיטלקי שלה גם קורטוב של ניחוח צרפתי. התפריט היומי מציע מבחר עשיר של בשרים, דגים ופסטות למיניהן, ובימים א'-ו', בין השעות 12.00-17.00, ניתן לבחור במנות עסקיות, שמחיריהן נעים בין 59 ל-79 שקל, כשהתפריט כולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, או שתייה קלה.
בין המנות הראשונות חביב עלינו במיוחד פטה כבד העוף, בליווי ריבת-בצל, שאנו חוזרים ומזמינים אותו כל אימת שאנו נקלעים ל"טאבולה". בת הזוג, לעומת זאת, נעולה על מרק המיניסטרונה העשיר, הטובל כולו בירקות העונה והמוגש בסיגנון המטבח האיטלקי האמיתי. כמנה עיקרית התענגנו על כבדי העוף, ששחו ברוטב יין אדום ובצלים. בת הזוג בחרה בסטייק האנטרקוט, שהיה עשוי כהלכה, על מצע של מחית תפוחי-אדמה ובטטות. כארגנטינאית, האמונה על הבשר הטוב שבעולם, חזקה עליה שהיא יודעת מה שהיא ממליצה.
לקינוח התלקקנו, כתמיד, על ה"אלמנדרטו" - מעדן פרפה השקדים הקר והמרענן, שטבל בים של שוקולד מריר וחם, ממש איזון לשמו. בת הזוג, לעומתנו, התענגה על קרם הקרמל המסורתי, ולשני אלה התלווה
אספרסו כפול, חם ומהביל, מבית היוצר האיטלקי, ששטף באחת את הארוחה הדשנה שבאה אל קירבנו.