התקשורת רעשה (8.10.10) בעקבות מעשה נורא שאירע בשכונת סילוואן. "מתנחל רשע" דרס במזיד שני ילדים פלשתינים. "שני ילדים בני 10 ו-11, תושבי השכונה סילוואן", כך ב
אתר וואלה!, "נפצעו בצהריים באורח בינוני לאחר שנדרסו על-ידי דוד בארי, מנכ"ל עמותת אלע"ד לייהוד שכונת סילוואן ותושב אחת ההתנחלויות באזור. השניים יידו אבנים לעבר רכבו של בארי שעבר בשכונה, והוא בתגובה דרס אותם".
מנהל "מרכז המידע" בסילוואן מצוטט בוואלה!: הילדים נדרסו "בדיוק כשיצאו מתפילת יום השישי".
ynet מרחיב את תיאורו של מנהל "מרכז המידע" ומוסיף כי לאחר שהמתפללים פנו כל אחד לביתו, "מספר ילדים בגיל 12-10 הלכו לכיוונו, ופתאום הוא האיץ ודרס שניים מהם. אחר כך הושלכו אבנים על רכבו".
מעריב nrg מוסיף משלו ומדגיש בכותרת הכתבה כי בארי טען בחקירתו כי חשש לחייו, וכי הותקף על-ידי עשרות רעולי פנים וחורץ את דעתו לגבי הטיעון הזה כ"טענה שאותה מפריכים צילומי התקרית".
בנוסף צוין כי תיעוד התקרית נעשה על-ידי צלמי אלג'זיר (שכנראה בדיוק יצאו מתפילת יום השישי) וכן פורסמה תגובה מהירה של מזכ"ל "
שלום עכשיו",
יריב אופנהיימר, כי על המשטרה "להרחיק את בארי משכונת סילוואן באופן מיידי על-ידי שימוש בצו הרחקה".
ערוץ 2 סקר את האירוע ביומן שישי, שם גם צולם הנער הפצוע בבית החולים כשהוא מספר שעבר במקום לתומו כשלפתע עט עליו המתנחל ודרס אותו ללא כל התגרות מצידו.
דוד בארי מצידו טען כי נקלע למארב של מיידי אבנים בעודו נוהג ברכבו ובנו עימו, ניסה להיחלץ משם מהר ככל האפשר כדי שלא יאלץ להתגונן באמצעות נשקו האישי, תוך שהוא משתופף כדי לא להיפגע - פגע ללא כוונת זדון בשני מיידי אבנים והתרחק מהמקום.
|
|
החומרים מהם עשויה התקרית הזאת, משתתפיה ובימויה מעוררים מחשבה. נוסע לו אדון בארי, האיש שפועל ללא לאות לייהד את שכונת סילוואן, מותקף על-ידי רעולי-פנים, ומי ממתין במקום? אולפן הטלוויזיה של אלג'זירה, שמתעד באמצעות מספר צלמים את התקרית מכל כיוון אפשרי. קשה להגיע למסקנה שונה מזו שאליה הגיע בארי. מישהו פרס מארב מתוכנן לבארי תוך סיכון וניצול ציני ובלתי אחראי של ילדים בני 10 במגמה להגיע לתוצאה הרצויה, כפי שבוטאה על-ידי מזכ"ל שלום עכשיו: "להרחיק את בארי משכונת סילוואן באופן מיידי". מובן שבעיני גורמים מסוימים המטרה מקדשת את האמצעים, וגם על כך אין לתמוה.
נראה לי, כי שוב ושוב, גורמים בתקשורת הישראלית צריכים להחליט אם הם רוצים לשמש ככלי ביד היוצר של אינטרס מסוים, או להיות גורם תקשורת מקצועי, אובייקטיבי ונאמן לאמת. מה שהם יחליטו, יקבע את יחס הציבור כלפיהם. אציין מאידך-גיסא את הגינותו של משה נוסבאום, הכתב לענייני משטרה של ערוץ 2, שאמר במפורש כי בארי נהג באופן סביר, ובסיטואציה הזאת על כל אחד מאיתנו לשאול את עצמו בכנות אם היה נוהג אחרת. לי התשובה ברורה.
כעת הכדור בידי המשטרה. יש תלונה, יש ראיות, יש תיעוד ויש חשדות, ואנו נמתין לתוצאות החקירה המעניינות; ואם יתברר שהייתה כאן פרובוקציה פוליטית, יש במקרה הזה מספיק סעיפי עבירות שאמורים להושיב את האשמים מאחורי סורג ובריח. קשירת קשר לביצוע דבר עבירה ורשלנות פושעת תוך סיכון חיי אדם - אלו הן דוגמאות לסעיפי אשמה חמורה.
|
|
|
|
ההתנצלות מתבקשת ממעריב NRG
|
|
מעיון בחומרי התיעוד המצולם של האירוע נראו בבירור העובדות הבאות: רכבו של בארי מגיע לעיקול של דרך צרה יחסית, תוקפים אותו לפחות חמישה רעולי-פנים מחזית הרכב ומשני צדדיו. בארי מתעכב, מנסה לתמרן ולבסוף פורץ קדימה תוך שהוא פוגע בשניים מרעולי-הפנים.
העובדות בשטח, כפי שתועדו על-ידי מתפללי אלג'זירה, תואמות, לצערם הרב, של מעריב NRG, שלום עכשיו, הילד התמים מבית החולים ומנהל מרכז המידע של סילוואן - לגרסתו של המתנחל הרשע ואוכל הילדים בארי.
אני, במקום עורך מעריב NRG, הייתי מפרסם התנצלות מהירה מטעמי הגינות וגם מטעמי מניעה של תביעה משפטית על קביעתם הנחרצת, שטענת בארי שהותקף על-ידי רעולי-פנים היא "טענה שאותה מפריכים צילומי התקרית". משאר המעורבים, שהשקר מהווה עבורם אמצעי לגיטימי, יומיומי ומובן מאליו, אין לי ציפיות.
|
|
| תאריך: |
09/10/2010
|
|
|
עודכן: |
10/10/2010
|
|
|