|
הריבוליטה של מסעדת "נובה ג'ויה" [יח"צ]
|
|
|
|
הביורק של מסעדת "שרה" [יח"צ]
|
|
|
|
הפסטה של מסעדת "איל פאסטיו" [יח"צ]
|
|
|
|
בשרים במסעדת "פריים-גריל" [יח"צ]
|
|
|
|
|
בא לכם על חומוס-אסלי, על מרק משובח, על בשר שלא מהעולם הזה ועל קינוח מהסרטים? מאחר שאת כל אלה לא תמצאו תמיד במסעדה אחת, החלטנו לחרוג הפעם משגרת הביקורת הקולינרית שלנו ולחשוף בפניכם היכן יעלה בידכם ליהנות מן התבשיל או המעדן הייחודי והמובחר, שאין לו מתחרה במסעדה אחרת.
את החומוס המוביל בארץ תמצאו, ללא עוררין, במסעדת "אבו גוש" הוותיקה, בכפר הערבי שבפאתי-ירושלים. ניסיונו רב-השנים של צוות המטבח המקומי הקנה לו את הבכורה באיכותו של המעדן הזה, כשבד בבד הוא זכה כבר להיבחר לשיאן של גינס על שהצליח להכין את החומוס המוביל בגודלו.
מי שנכסף למרק ייחודי ימצא אותו במסעדת "נובה ג'ויה", שבאזור התעשיה של הרצליה. המדובר בנזיד הריבוליטה - מרק-איכרים טוסקני, סמיך ובעל טעמים דומיננטיים של שעועית, סלרי, כרוב שחור, ירקות ושמן-זית - כל הטוב והבריא שבעולם.
פלפל ממולא, שאין שני לו, מצוי במסעדת "שרה", שברחוב יהודה הימית 2 ביפו. תבשיל הביורק הבולגרי אפוי בה בתנור וממולא בגבינה לבנה רכה, שכל ניסיון לחקות אותו במסעדה אחרת - פשוט לא יצלח.
מובחר שבמובחר
מי שמשוגע לפסטה ימצא את המובחרת שבה ב"איל פאסטיו", שברחוב אבן גבירול 27 בתל אביב. מנת הדגל של המסעדה האיטלקית הם הקנלוני הממולאים, אבל גם הרביולי, הניוקי והטאגליאטלה אינם נופלים ממנה. משפחה יהודית-איטלקית, המופקדת על המטבח, יוצרת פסטה עצמית שלא תמצאו בשום מסעדה אחרת.
את הבשר המובחר ביותר תוכלו למצוא דווקא במסעדה כשרה: "פריים-גריל", שברחוב הרברט סמואל 60 בתל אביב, בזכות השף הארגנטינאי שלה, הבא מארץ הבשר המובילה בעולם. כל נתח מן הקצביה שלו הוא מעדן בפני עצמו, כשאנטרקוט, או שקדי-עגל נוסח מוג'חאס על האש, הם ספינת הדגל שלו.
מי ש"מת" על דגים ופירות-ים ימצא את התשובה ההולמת ביותר ב"רוקח 73", שבשדרות רוקח בתל אביב, אם יטעם מקדירת הקזואלה הלוהטת, היישר מן התנור, של פירות-ים בעגבניות, פלפלים וחלב-קוקוס, כשהסרטנים הם הדומיננטיים שבהם.
ועכשיו מגיע תור הקינוחים המושלמים. את הבאקלאווה מספר אחת תמצאו לא במסעדה מזרחית, אלא דווקא אצל "חיים נלו" - מסעדה רומנית לכל דבר, על גבול תל אביב-יפו (רחוב אילת 11). טעמו של המעדן הזה, נוטף הדבש ורווי האגוזים, שפתיים ישק, רק שכדי לפצח אותו דרושה סכין של קצבים.
את הטירמיסו המוביל מצאנו במסעדת "מל ומישל", שברחוב בן-יהודה 155 בתל אביב. המעדן השמיימי הזה מוקצף בגבינת-מסקרפונה עשירה, כשבתחתיתו מבחר בישקוטים, והוא טובל כולו בליקר משכר. ויש גם סלט-פירות חלומי, ללא תחרות, במסעדת "הרברט סמואל", שברחוב קויפמן 6 בתל אביב, המכיל את כל פירות העונה, פירות טרופיים וגלידה משגעת.