הישג עיתונאי ראוי בהחלט רשמה לזכותה תוכנית המקור של
רביב דרוקר ועופר שלח. בתוכנית ששודרה ב-16 במרס 2011 חשפה התוכנית חשדות חמורים לכאורה לשחיתות במשרד התיירות, בראשו עומד השר סטס מיסז'ניקוב. דרוקר טען, בכתבת התחקיר שהכין, כי עשוי להיות "קשר בין מיליון השקלים שהעביר משרד התיירות לפסטיבל סטודנטים באילת ליחסים האינטימיים בין השר לאחת ממפיקות האירוע”, ששמה יולי רוט.
ההתייחסות למערכת היחסים האינטימית בין השר למפיקה תוארה ע"י דרוקר כדלהלן:
"יתכן שהפתרון לכל השאלות הללו טמון באישה הזאת. שמה יולי רוט, היא השתתפה באותו דיון במשרד התיירות כאחת הנציגות של חברת "פ.ל.ס.”, החברה הכלכלית של המכללה למנהל שמפיקה את הפסטיבל. יש לה עוד קשר חשוב במשרד התיירות. רוט נמצאת בקשרים אינטימיים עם שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב.”
"בדרך כלל, אנחנו לא נוהגים לעסוק בחייהם האישיים של השרים שלנו. המקרה הזה הוא חריג בגלל הרלוונטיות שלו לתקציב משרד התיירות. מיסז'ניקוב ורוט מנהלים מערכת יחסים אינטימית זה זמן."
"הנה, למשל, רכבו של שר התיירות מגיע באחד מלילות רביעי ב-22:54 לביתה של רוט ביפו. שר התיירות יוצא מהאוטו ועולה לבית כמו שהוא עושה לא פעם, והנה הוא יוצא מהבית, בבוקר, 08:17. שר התיירות ורוט גם בילו בחופשה משותפת."
דרוקר מציין, כי תוכנית המקור חרגה במקרה דנן ממדיניותה הקבועה הנמנעת מלעסוק ביחסים אינטימיים של שרים (ואישי ציבור אחרים) משום הרלוונטיות לטענות נגד השר. הווה אומר: קיימת אפשרות שמערכת היחסים האינטימית בין השר למפיקה הייתה רלוונטית להחלטת השר להעביר סכום של כמיליון שקל עבור פרויקט שקידמה המפיקה.
השינוי במדיניות של תוכנית המקור בעניין זה בולט בהשוואה לטיפול של אותה תוכנית בפרשת
אורלי אינס.
יואב יצחק, המו"ל של אתר News1 פרסם חשדות ל"מערכת יחסים אינטימית" או "קשר אישי" שקיימה אינס עם
שר החינוך גדעון סער,
ראש עיריית אילת מאיר יצחק-הלוי, סגן מפכ"ל המשטרה
ניצב אילן פרנקו ו
חגי פלג, שכיהן כמנכ"ל המשרד לביטחון פנים.
בכתבת תחקיר בנושא טען יואב יצחק, כי קיים קשר בין קשריה ה"מיוחדים" של אינס עם בכירים במשטרה ובמשרד לביטחון פנים (אז עדיין לא התפרסם המידע על "הקשר האישי" שלה לשר החינוך ולראש עיריית אילת שאף הפ היו קשורים לתוכנית "עיר ללא אלימות") לבין הגדרתה כספק יחיד לצורך התקשרות עימה בהיקף של כשני מיליון ש"ח.
וכך כתב בעניין זה יואב יצחק:
"המשרד לביטחון פנים פרסם בנובמבר 2009 "מכרז תפור" כדי לשכור את שירותיה של ד"ר אורלי אינס-קניג כ"ספק יחיד" לתפקיד ראש המטה המקצועי לתוכנית "עיר ללא אלימות".
"מכוח אותו מכרז שנתפר עבור אינס-קניג היא נשכרה לתקופה של ארבע שנים. היקף התקשרות הכולל (כמסגרת) הינו 1.926 מיליון ש"ח לתקופה של ארבע שנים על-בסיס 223 ש"ח לשעה, כולל מע"מ, ובהיקף של עד 180 שעות יעוץ לחודש. בתקופה האחרונה נבחנה האפשרות בהנהלת המשרד שלא להמשיך את ההתקשרות עימה.
"ל-News1 נודע, כי כבר באותה תקופה יצרה אינס-קניג קשרים מיוחדים עם בכירי במשרד לביטחון פנים ועם גורמים בצמרת המשטרה. קשרים אלה הם שהביאו את בכירי המשרד, בין היתר, להעדיף את שכירתה על-פני קיום מכרז רציני שיאפשר בחינת מועמדים כדבעי. אינס-קניג הציגה קודם לכן רקורד עשיר בתחום האמור, ובין היתר את עבודתה עבור משרד העבודה והרווחה."
תוכנית המקור של דרוקר ושלח נקטה באותה עת בקו מסתייג בנוגע לשרבוב "עניינים אינטימיים" לפרשה והשפעה אפשרית שלהם על קבלת ההחלטות במשרד לביטחון פנים. בסיומה של כתבת תחקיר של התוכנית, החושפת את גרסת חברותיה של אינס להטרדות המיניות לכאורה שביצע ניצב אורי בר-לב,
אמר רביב דרוקר מספר הערות שחלקן מובא להלן:
"הקרבן האמיתי הכי גדול בפרשה זה ניצב פרנקו זה דבר בעיניי אבסורדי מקומם ומטורף יכול להיות שהוא ראוי להיות מפכ"ל יכול להיות שלא אבל זה שהוא נשלל מהמועמדות כי היה לו איזו מערכת יחסים עם אורלי אינס ידידות כזאת או אחרת נשמע לי מאוד מאוד מוזר."
"והדבר השלישי הוא שבכל פעם שיש קרבן או מתלוננת על הטרדה מינית פתאום התקשורת מתחילה יחד עם הצד השני להציג אותה כסוג של שרלילה ולצערי אנחנו משתפים עם זה פעולה. עצוב".
בסיכומו של דבר, נראה כי תוכנית המקור אכן שינתה את מדיניותה בנוגע לחשיפת מערכות היחסים האינטימיות שמקיימים בכירים בשירות הציבורי, כאשר עולה אפשרות להשפעה אפשרית שלהן על קבלת החלטות, אשר לכאורה עומדות בניגוד למנהל התקין ועולה מהן חדש לשחיתות. החלטה זו עשויה לדרבן כלי תקשורת אחרים לנקוט במדיניות דומה על-מנת שלא לפגר במאבק על הרייטינג. אם אכן כך יקרה, מצלמות המעקב אחר שרים המקיימים מערכות יחסים מחוץ לנישואין עשויות להאפיל על תוכנית הריאליטי הקיימות.