המלכודת של איוב קרא

קרא שכח כנראה שחקירת חשוד אינה חייבת להתחיל בחדרי החקירות של המשטרה דווקא. שכן, בחקירות חשודים - במיוחד כשהמדובר באנשי ציבור - יש למשטרה כלי חקירה משובח בדמות כלי התקשורת, באמצעות עיתונאים שעם השנים רכשו מיומנות לא רעה בתחום
יוסי דר מאמרים תגובות
סגן השר איוב קרא חשוד, כך פורסם, בעבירות מין כלפי עובדת במשרד ראש הממשלה. בראיונות לתקשורת האיש מכחיש החשדות נגדו וטוען שהוא לא זומן לחקירת המשטרה. אלא שהוא שכח כנראה שחקירת חשוד אינה חייבת להתחיל בחדרי החקירות של המשטרה דווקא. שכן, בחקירות חשודים - במיוחד כשהמדובר באנשי ציבור - יש למשטרה כלי חקירה משובח בדמות כלי התקשורת, באמצעות עיתונאים (או עיתונאיות) שעם השנים רכשו מיומנות לא רעה בתחום. (בהקשר זה, די היה להאזין לחקירה שעבר איוב קרא בשידור חי אצל העיתונאית הדס שטייף כדי להתרשם מהעניין).

החקירה המקדמית הזו בתקשורת מקנה למשטרה כמה וכמה יתרונות - במיוחד כשהמדובר בחשד לעבירות מין. ראשית, אלמנט ההפתעה; ה"זימון" של סגן השר קרא לראיון הראשון בעניין (בגלי צה"ל) התבצע מהרגע להרגע ממש, כך שלא היה לו זמן לארגן כראוי את המחשבות ובוודאי שלא להתייעץ עם עורך דין.

שנית, חקירה בכלי תקשורת עוקפת כמובן את החובה להזהיר את החשוד שכל מה שיספר עלול לשמש נגדו וכו' וכו'. שלישית, חקירה בכלי תקשורת, בוודאי בשידור חי, מחייבת את איש הציבור, מטבע הדברים, להשיב לשאלות באופן מיידי מבלי יכולת לבקש רגע למחשבה. בנסיבות מלחיצות שכאלה איש הציבור מבין היטב שראיון ברדיו הוא לא המקום להתחמקויות בוטות מדיי או לשימוש בטענות נוסח "אני לא זוכר" וכיוצא באלה. כל אלה מגבירים את הסיכוי שהאיש יפלוט אמירות שונות שיספקו לחוקרי המשטרה "חומר למחשבה".

רביעית, פרסום חשדות וחקירה בכלי התקשורת מכרסמים קשות, זו המציאות, בחזקת החפות של החשוד (לפחות בעיני הציבור הרחב), מערערים את בטחונו העצמי ומחלישים באופן ניכר את עוצמתו הציבורית, וכל זאת - עוד בטרם שחוקרי המשטרה אמרו לו "בוקר טוב". במצב שכזה החשוד, איש הציבור, מגיע לחקירת המשטרה כשהוא מרוט נוצות ומטוגן היטב מכל הצדדים ונעול על גירסה ואמירות שונות שמסר לכלי התקשורת, שאותן יהיה עליו להסביר לחוקריו.

חמישית, כאשר התקשורת כך בפומבי מורטת את נוצותיו של איש הציבור, יש בכך לעודד - כבר בשלב המקדמי - מתלוננות נוספות (אם ישנן) להתייצב בתחנת המשטרה ולהגיש נגדו תלונה, וכך להפכו לחשוד סדרתי - על כל המשתמע מכך. הניתן לצפות מחוקרי המשטרה שיוותרו בנקל על כל הלוקסוס הזה? השאלה מיותרת.
תאריך: 14/09/2011 | עודכן: 14/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המלכודת של איוב קרא
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מתפרת בייניש בע"ם
14/09/11 13:08
2
סקסולוג
14/09/11 14:22
3
יצרן נקניקים
14/09/11 14:29
4
ןיצמן
15/09/11 12:19
5
אלטער קרקר
15/09/11 14:20
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
"העיקר הוא לא להכריז על מדינה, אלא לבנות מדינה" - כך צוטט ראש הממשלה הפלשתיני סלאם פיאד בדצמבר 2010. היום ברור שמילותיו של פיאד סותרות את המתרחש הן בחברה האזרחית והן בזירה המדינית, שכן ההכרזה הפלשתינית המתוכננת באו"ם מציינת סופו של עשור בסימן חד-צדדיות אנטי-ישראלית במוסדות האו"ם ובקהילת הארגונים הלא-ממשלתיים.

את השקט שלפני דוח טרכטנברג וספטמבר - באו"ם אבקש לנצל לטובת שלושה נושאים חשובים באמת, ששום מחלוקת פוליטית אינה תופסת לגביהם והם נוגעים באותה המידה לכל אדם מישראל. "על שלושה פשעי ישראל ועל ארבעה לא אשיבנו", אמר הנביא עמוס. מזלנו, שאכן מן הפשע הרביעי ניצלנו, כפי שנראה להלן.

בשנות הארבעים המאוחרות, כשבלונדון שימש קלמנט אטלי, אדם אפור ושתקן, ראש ממשלת בריטניה, היטיב סר וינסטון צ'רצ'יל, גיבור מלחמת העולם השנייה, לבטא את אישיותו של יריבו הפוליטי: "לדאונינג 10 (מקום מושבו של ראש הממשלה), הגיעה מכונית ריקה, וממנה יצא קלמנט אטלי".
14/09/2011 | מנחם רהט | מאמרים

פתגם עממי, עתיק ונכון אומר: "מרוב עצים לא רואים את היער". רוצה לומר, שמרוב הנושאים והבעיות, מקבל ההחלטה הולך לאיבוד בסבך ובמבוך, ומתקשה להבחין בין עיקר לטפל או בין חשוב לחשוב יותר.

במשפחה מכירים את ביל כאיש משפחה נאמן ומסור למופת. באיגוד הפסיכולוגים מכירים את ד"ר סיגל כפסיכולוג בכיר רב שנים. מעֵבר לפָּן המשפחתי והמקצועי, כולם בוודאי התוודעו לאנושיותו יוצאת הדופן ולליבו החם, כמו גם לחוש ההומור המפותח שלו ולבדיחות שהיה מתַּבל בכל שיחה. הם הכירו אותו כאיש חֶברה אינטליגנטי, נעים ולבבי.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il