חזקת החפות במדינת ליליפוט

מבט בעין בלתי-מזוינת על ערוות תאוות ההרשעות כיצד מגיעים שופטים לשפל הכרעתי, הגורם בסופו של דבר, בצדק, לזילות בית המשפט בעיני הציבור?
עידן סובול מאמרים תגובות
כדאי מאוד לכל אחד ואחת מן הציבור הרחב לזכור שישנן לא מעט הכרעות-דין מלומדות ופסקי-דין חלוטים בעניינים חמורים ביותר, אשר זמן רב לאחר חליטתם והרחק מעבר לעיקרון המקודש של סופיות הדיון, חשפה ידו הארוכה של הצדק הפואטי כי מדובר בהכרעות מעוותות ומסוכנות, החייבות לעורר בקרב כל שוחר אמת ורודף צדק, בוז לאלה שהוציאו אותן מתחת ידיהם ושאט נפש מכך שעוד זכו ברבות הימים לקידום בתוך המערכת המשפטית או מערכות שלטון אחרות.

כיצד מגיעים שופטים לשפל הכרעתי, הגורם בסופו של דבר, בצדק, לזילות בית המשפט בעיני הציבור?

ובכן, הדברים פשוטים וברורים ואמורים לעורר סלידה אצל כל מי שמנסה להאמין או רגיל להאמין במערכת המשפט: פרקליטים רבים שנבחרו, מסיבה זו או אחרת, לשמש כשופטים בסוגים השונים ובערכאות השונות של בתי המשפט – מרגע שעכוזיהם נגעו בכס המיוחל, מתחילים לייחס לעצמם סגולות על-אנושיות המקנות להם את הזכות לקבוע מהימנות של עדים, מעל ומעבר לכל ספק, גם בהיעדר ראיות-מספיקות לאמת ולתמוך בעדויות, ולעתים אף בהיעדר ראיות לחלוטין, מעבר לעדויות עצמן, או חמור מכך: גם כשהעדויות סותרות את עצמן, והופכות, ככל שהן מתרחבות, ליותר ויותר מפוקפקות, עד כי לא רק שאין בהן די להרשיע את הנאשם – הן אמורות מעצם טבען להותיר את חזקת החפות על-כנה ולחייב את זיכויו.

כושלים, מכשילים ומעוותי-דין

כך, לא אחת, טיפוסים שיוחס להם צביר תכונות טרומיות, המכונה בלשון משפטנית "מזג שיפוטי", מתגלים במהלך כהונתם כאטומים מטומטמי-שררה, וכתוצאה מכך, לא פעם אפילו במקרים פשוטים ביותר - ככושלים, מכשילים ומעוותי-דין.

מי ששם לב לעובדה שמוצאו של הרוב המכריע מבין השופטים הוא מפרקליטות המדינה או מהפרקליטויות המחוזיות או מהפרקליטות הצבאית (מה שאומר שהם בעלי "מזג-תביעתי נרכש") ושרק מיעוט שבמיעוט מוצאו מהסנגוריה הציבורית או מקרב עורכי הדין שלא היו ואינם עובדי המדינה – לא אמור לתמוה על כך שאחוז ההרשעות בבתי המשפט בישראל מגרד ומורט בלהט-טריכוטילומני1 את המאה, ומותיר על אשכי המשפט, במקרה הטוב, שערת-זיכוי אחת עבור כל מאה נאשמים.
מהבנת הנשמע להבנת הנכתב
1. ע"ע: TRICHOTILLOMANIA
תאריך: 14/11/2011 | עודכן: 15/11/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חזקת החפות במדינת ליליפוט
תגובות  [ 11 ] מוצגות   [ 11 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
הבנתי
15/11/11 22:38
 
עידןסובול
15/11/12 03:33
2
יוד יוד
17/11/11 00:04
 
סובול עידן
8/12/11 19:19
3
סובול עידן
22/11/11 17:13
 
הנ"ל
7/12/11 10:53
 
הנ"ל
3/09/13 13:53
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ההנחות שסנקציות חמורות יותר ימנעו מאירן יכולות גרעיניות, יגבילו את יכולות אירן רק למטרות שלום, או יביאו להפלת משטר האייתולות, מתעלמות מהמציאות. הנחות אלו וההשערות שהרתעה-הדדית תאפשר דו-קיום עם אירן גרעינית ושמחיר פעולת-מנע צבאית הוא מופקע, מקרינים נחישות ללמוד מההיסטוריה על-ידי חזרה על - ולא הימנעות מ-שגיאות גורליות; ניצחון האשליות על המציאות.

לראשונה מאז שלהי מאי 1948 ניצבת מדינת ישראל לפני איום קיומי. הנהגת אירן מכריזה בגלוי השכם והערב על מטרתה האסטרטגית: מחיקת היישות הציונית ממפת העולם. להלן כמה ציטוטים מחכימים. ראשון מפי הנשיא לשעבר "המתון" אייתולה עלי אכבר רפסנג'ני: "הטלת פצצה גרעינית בישראל תמחק הכל מעל פני האדמה, בעוד שלעולם האיסלאמי ייגרם נזק חלקי בלבד" (2002) . ציטוט שני מפי "המנהיג העליון" אייתולה עלי ח'אמנאי: "הציונים סופם להיעלם מן העולם". ויש עוד עשרות מפי הנשיא הנוכחי אחמדינג'אד כמו "היישות הציונית היא גידול ממאיר מביש - שיש למחותו מן המפה". המילים החוזרות הן: מחיקה, השמדה, חיסול. והם מתכוונים לבצע את המשימה הקדושה.

במסגרת חגיגות עשור לחוק הקולנוע הישראלי, מזמינים בימים אלה משרד התרבות והספורט ומועצת הקולנוע את הקהל הרחב ליהנות מסרטים ישראלים שיוקרנו במהלך החודשים נובמבר-דצמבר בסינמטקים ברחבי הארץ ללא תשלום.
14/11/2011 | אלי אלון | מאמרים

רבותיי העיתונאים, אתם באמת אנשים מופלאים. אתם מפרשים, מדווחים, מעריכים, מנבאים, מתארים, מראיינים, חוקרים וחושפים. אתם שופטים וגוזרים, מעלים ומורידים, מרוממים ומשפילים, אך לעולם לא טועים, כי אתם מגזע עליונים, עם מבט מעננים, כשלמטה ההמונים.
14/11/2011 | מתי דוד | מאמרים

היום התבשרנו כי המידע הכה-אלמנטרי, של הקניית מידע לנוסעים בתחבורה ציבורית, על מהלך מסלולי האוטובוסים הנעים ברחובות ערי ישראל, לא הושלם לפי התוכנית (בהתאם לחוק חדש). אי לכך, הנוסעים המשתמשים באוטובוסים או המעוניינים בשימוש בתחבורה הציבורית יגששו, כרגיל, באפלה וישאלו שוב זה את זה בתחנות ואת נהגי האוטובוס: "תגיד, אתה מגיע ליפו?".
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il