"הפורשים" החדשים

חזרו "הפורשים", ועכשיו תחת שם חדש - "נוער הגבעות". כמה אירוני המחזה שממשלת הליכוד, יורשת "הפורשים", רודפת כעת את הנוער הזה ומה שהיה "סזון" - היום הוא יס"מ, פגיעות גופניות, הוצאה תינוקות ממיטותיהם בלילות בקור מקפיא, הרס בתים ורכוש וטרור משפטי בצורת "צווי הרחקה"
אליקים העצני מאמרים תגובות
האמריקנים במקום הבריטים
במקום הבריטים, מפעילים עלינו היום האמריקנים לחץ דומה נגד עלייה והתנחלות של יהודים. במקום "הספר הלבן" הם מצטטים מאמנת ג'נבה, האוסרת להעביר אוכלוסיית כובש לשטח כבוש, כאילו "כובשים" אנחנו בתוך ביתנו

מפלגת-השלטון "הליכוד" יצאה מ"תנועת החרות", בתו של "הארגון הצבאי הלאומי" (אצ"ל), שבמלחמתו בבריטים סרב לקבל את מרות הרוב, הלא הוא "היישוב המאורגן" וזרועו החמושה - "ההגנה". לחבריו קראו "פורשים" והם נודו, הוכו, הוסגרו לבריטים וגם הרוגים היו.

המחלוקת הייתה על השיטה: כיצד מאלצים את הבריטים להסיר את האיסור על יהודים לעלות לארץ ולהתיישב בה? "המוסדות הלאומיים" דגלו באיפוק. קיימו עצרות והפגנות, התיישבו בתחום המצומצם ש"הספר הלבן" הותיר להם, ארגנו עלייה בלתי לגאלית של רבבות וגם הכינו את היישוב למלחמה הצפויה, מלחמת שדה, נגד הערבים. לעומת זאת, התמחו האצ"ל והלח"י בלוחמה זעירה, עירונית, בעיקר נגד הבריטים ונרדפו גם על ידם וגם ע'י "היישוב המאורגן" (גילוי נאות: כותב שורות אלה היה חבר "ההגנה").

באספקלריה היסטורית, הדרמה של האונייה "יציאת אירופה ("אקסודוס"), למשל, אכן זעזעה את דעת הקהל בעולם, ועם זאת הבריטים מודים שבעיקר הלחימה בנשק של "הפורשים" שפוצצו את המפקדה הראשית שלהם ב"מלון המלך דוד", פרצו לכלא עכו, השמידו מטוסים ורכבות ואילצו אותם להחזיק כאן 100.000 חיילים, היא שדחפה אותם החוצה. סיסמת האצ"ל "רק כך" גרסה שעמים משתחררים רק בכוח הנשק, בניגוד להנהגת הרוב שחששה מהדימוי של "טרוריסטים" והטיפה לזהירות ולאחריות, פן יחריבו הבריטים את היישוב כולו.

היום ברור, שמה שנראה בשעתו כמלחמת אחים פעל במציאות באופן סינרגטי. רק שתי הגישות המנוגדות ביחד היה בכוחן להביא את התוצאה המיוחלת. במקום הבריטים, מפעילים עלינו היום האמריקנים לחץ דומה נגד עלייה והתנחלות של יהודים, הפעם בירושלים ההיסטורית וביהודה ושומרון. במקום "הספר הלבן" הם מצטטים מאמנת ג'נבה, האוסרת להעביר אוכלוסיית כובש לשטח כבוש, כאילו "כובשים" אנחנו בתוך ביתנו ומסתמכים על "מפת הדרכים" ששרון נאלץ לחתום עליה. ושוב התפלג העם: הממסד הממשלתי חושש מבידוד בינלאומי ומתחבא מאחורי הטיעון הביטחוני ולעומתו "המתנחלים" מבטאים הלכה למעשה את ה"אני מאמין" הלאומי ודוחים כל תכתיב זר הסוגר שוב בפני יהודים חבלים מא"י.


היה זה שרון, שקרא "לרוץ ולתפוס את הגבעות", ו"לתפוס" פירושו - ללא הליכים חוקיים שהפכו להיות בלתי אפשריים וללא אישורים וחתימות שלא יכלו עוד להינתן. בקיצור: להפר את ה"הספר הלבן" החדש ועימו את צווי הממשל הצבאי שבאו ליישמו.

'הפורשים החדשים' הם 'נוער הגבעות' של היום

חזרו "הפורשים", ועכשיו תחת שם חדש - "נוער הגבעות". כמה אירוני המחזה שממשלת הליכוד, יורשת ה"פורשים", רודפת כעת את הנוער הזה ומה שהיה "סזון" - היום הוא יס"מ, פגיעות גופניות, הוצאה תינוקות ממיטותיהם בלילות בקור מקפיא, הרס בתים ורכוש וטרור משפטי בצורת "צווי הרחקה", אישומי שווא מתעמרים, תביעות נגד מגורשים לשלם את הוצאות "הפינוי" שלהם.

על התמיהה, כיצד "פורש" בעבר הפך לרודף פורשים בהווה, מתווספת ההסתכלות על תהפוכות העיתים: בפרספקטיבה היסטורית, ההתנגשות הקשה בין ההגנה לאצ"ל וללח"י , שלא פעם הייתה אלימה ומדממת ותמיד הייתה מלווה בגילויי שנאה ובוז הדדיים, נראית לנו היום כשני כוחות שהשלימו זה את זה כמו משחק "השוטר הטוב" ו"השוטר הרע", שפעולתם הלכאורה-מנוגדת הכרחית להצלחת החקירה. לא ירחק היום וגם ההתנחלות וחוד החנית שלה, נוער הגבעות, תתפוס את מקומה כמי שהחזירה לאומה את חבלי מורשתה, ומתוך השטח הזה הבטיחה את עורפה החשוף של מדינת השפלה והעמקים.

ההיסטוריה תקצה את המקום הראוי גם לממסד הממלכתי, שמתוך זהירות ואחריות סיפק לאקטיביסטים את המסד והבסיס להסתערותם. ובכל זאת נותרה תלויה באוויר, בלתי פתורה, השאלה-הזעקה: למה, למען השם, כל כך הרבה שנאה והרס עצמי בתוך עם אחד ובין אחים לגורל ולמטרה משותפת?
תאריך: 26/01/2012 | עודכן: 26/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"הפורשים" החדשים
תגובות  [ 13 ] מוצגות   [ 13 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בדוק. תבדקו. בדוק
26/01/12 14:33
2
אחיתופל
26/01/12 14:38
3
אברהם מערב השומרו
26/01/12 14:52
4
רעות בר
26/01/12 17:33
5
יואב בלום
26/01/12 21:02
 
רעות בר
27/01/12 07:06
6
אהוד פרלסמן
27/01/12 12:14
 
יואב בלום
27/01/12 17:46
7
רקב הבגידה ממית
27/01/12 17:49
 
בנזו
2/02/12 19:31
8
רעות בר
27/01/12 18:40
9
קלאודיה קול
27/01/12 19:58
10
פועה
27/01/12 22:31
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
במהלך מאה השנים האחרונות צעדה הפיזיקה התיאורטית צעדים כבירים בדרכה להבין את כוחות הטבע שדרכם פועל היקום. היום הגענו ל"מודל הסטנדרטי" שכולל בתוכו את שלושת הכוחות הבסיסיים שבטבע. אך עדיין חלומם של הפיזיקאים לכלול בתוכו את כח המשיכה לא התגשם. וזו נותרה שאיפתם הגדולה - לבנות מודל אחד - חוק אחד שיכלול בצורה אלגנטית את כל חוקי הטבע.

כוונתם של השופטים שדנו ל-5 מאסרי עולם את הרוצח הנתעב, מרואן ברגותי, שינמק בכלא, שאת פרצופו הנאלח לא נראה ושאת קולו המצמרר לא נשמע לעולם. והנה, לחרפתנו ולבושתנו, אתמול בבית המשפט, הסוהרים שתפקידם להרחיקו מהתקשורת מעלו בתפקידם, והתירו לו להצטלם, להתבטא חופשית למיקרופונים, להשמיע את האג'נדה שלו ואת תוכניותיו הפוליטיות.

למי שפספס, כדאי לדעת שלפני כשלושה חודשים אימצו נתניהו ואבו-מאזן מתווה ולוח זמנים להצגת עמדותיהם לקביעת גבולות וסידורי ביטחון. קביעת הגבולות וסידורי הביטחון בין ישראל לבין המדינה הפלשתינית שתקום בעתיד היו אמורים להוות תחליף לפנייה הפלשתינית להצטרפות לאו"ם. שלושת החודשים הללו מסתיימים בעוד יומיים בדיוק.
26/01/2012 | טל הריס | מאמרים

רב המשותף לאנשי העסקים יוסי מימן ובני שטיינמץ. שניהם עשו את הונם בעיקר בפעילויות במדינות שאינן מערביות, חסרות פיקוח ורגולציה של ממש, הנמצאות בתחתית סולם השחיתות הכלכלית בהשוואה בינלאומית. שניהם התעשרו עושר רב מאותן פעילויות.
26/01/2012 | משה גביש | מאמרים

כאשר מדברים על הפטור משירות צבאי הניתן לבני ישיבות, עומדת לנגד עיני קריאתו של משה רבינו: "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה?!" - קריאה אותה השמיע לבני גד ולבני ראובן שביקשו להישאר בעבר הירדן ולא להשתתף במלחמה לכיבוש הארץ. משה רבינו לא הביא לפני בני גד וראובן מקורות למדניים על ערכה של מצוות יישוב ארץ ישראל. הוא אמר מילים פשוטות שיש בהן תמיהה וזעקה כאחת.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il