חמאס - האי-פרטנר הטוב ביותר

מאז דחיית תוכנית החלוקה של האו"ם ב-48, הערבים מצילים את ישראל מכל המשברים וההתלבטויות הפנימיות. כשאבו-מאזן קיבל את אישור האו"ם לתוכנית החלוקה באיחור של 65 שנה, בתנאים גרועים יותר, בא חמאס בראשות הניה - משעל ומצילינו שוב מידם של המתונים והפשרנים נוסח אולמרט, ציפי וגוש השמאל
אברהם פכטר מאמרים ישראלי-פלשתיני תגובות
השפה הפוליטית מיועדת לתת לשקרים סבר של אמת, לרצח סבר של כבוד ולרוח הנושבת סבר של מוצקות. (ג'ורג' אורוול)

"פוליטיקאי הוא אדם שעם הפוליטיקה שלו אינך מסכים. כאשר אתה מסכים הוא הופך למדינאי". (דיוויד לויד ג'ורג')

לקראת הבחירות הקרבות, נשמע הרבה על הצורך בקידום הקשר עם אבו-מאזן, במהלך מדיני ובהסכם. הבעיה היא שמדובר בטחינת מים, רק למען יראו וישמעו ולא לתוכן ולמעשים ממשיים. אבו-מאזן, לצערנו אינו מייצג את העם הפלשתיני, אולי פלג התומך בפת'ח והחמאס גם בעזה, וגם ביו"ש מתנערים ממנו.

בחגיגות המיוחצנות בעזה, למרות "המכה" שחטפו ב"עמוד ענן", התייחסו חאלד משעל והניה בזלזול לאבו-מאזן, שלדעתם מוכן לוותר על זכות השיבה, לחזור לגבולות 67 ובמיוחד לעגו לעובדה שבראיון לאודי סגל (ערוץ 2) - הצהיר שהוא מוכן לוותר על צפת. כשאני רואה את הפוליטיקאים, במיוחד מגוש מרכז-משאל מדברים בלהט על פרטנר בדמות אבו-מאזן, כמו בוז'י הרצוג, פואד בן-אליעזר, יאיר לפיד, עופר שלח וכמובן הדודה זהבה גלאון, עם שלושת המנדטים, בא לי לצחוק ולבכות לסירוגין.

פואד, להזכירכם, שהתהדר ביחסיו הטובים עם מובארק ניבא בוודאות ובביטחון, שאין מה לדאוג לו, הוא יושב חזק ולא יקרה לו כלום. התוצאה - מובארק חולה מובס על אלונקה, מאחורי סורגים והאיסלאמיסטים בשלטון.

הפוליטיקאים שלנו תומכי הגרסה המדינית של אבו-מאזן נראים ונשמעים, לאור המציאות, כחיים בעולם וירטואלי, נטושים מהמציאות המעשית, חיים בפלנטה אחרת והעיקר, מאמינים בסיפורים של עצמם עד כדי שכנוע פנימי.
הדרך שלהם מזכירה לי בדיחה/סיפור בנוסח אלף לילה ולילה. חקלאי ערבי זקן, נח בצהרים, תחת עץ מטיל צל ליד ביתו, ילדים שובבים משחקים סביב ומפריעים את מנוחתו עד שזה נמאס לו והוא צועק לילדים: "מצד שני של הכפר יש עץ תאנים בשלות, אז מה אתם עושים פה, רוצו מהר לשם". הילדים שומעים בקולו רצים לשם בדהרה. עוברת חצי שעה, שעה והילדים לא חוזרים. אומר לעצמו החקלאי - "הילדים לא חזרו בטח יש שם עץ תאנים בשלות", והוא קם והולך גם הוא לחפש אותו.

כך גם פוליטיקאינו - מפריחים תיאוריות ומתחילים להאמין בהן, כשהצד השני עומד וצוחק מהצד. מזלנו שמאז תוכנית החלוקה ב-47 הערבים הם הם שמתנגדים לכל הסדר והסכם וכאשר הם נזכרים כעבור 65 שנה, שאולי טעו הם ממשיכים לטעות, וחמאס עזה מצילינו מידי התומכים בהסכם ובנסיגה.

להערכתי, בעוד 65 שנה יתברר לפלשתינים שהם טעו פעם נוספת ויכלו לקבל הסכם טוב והגיוני בתקופת ברק - ערפאת ובתקופת אולמרט/לבני - אבו-מאזן, ושוב פספסו את ההזדמנות ההיסטורית. צריך להיות נאיבי, אטום או אוטיסט פוליטי כדי להאמין שאפשר לעשות הסכם עם אבו-מאזן, לפי עמדת ישראל על גבולות בטוחים, מדינה מפורזת ושמירה על נקודות אסטרטגיות ביו"ש, לרבות הגושים הגדולים.

צריך להיות נאיבי או אוטיסט מדיני כדי להאמין שאפשר לדבר תכלס עם חמאס, לאור העמדות שהם מציגים לאחרונה, ולאחר נאום השנאה, ההשמצה וההסתה של משעל בעזה. העובדה שמדברים איתם בעקיפין על החזרת שבויים/חטופים - תמורת אנשי חמאס, אינה אומרת דבר בכל הנוגע לשיחות פוליטיות או הסכם כלשהו עם ישראל.

גם אם לא נגיע להסכם, לא תהיה מדינה דו-לאומית, אין סיכוי, אין מקום, אין בסיס וחבל לאיים בכך. אם הפלשתינים שעדיין מקווים למדינה עצמאית לא ימהרו, הדרך למדינה תיעלם להם באופק ואולי יישארו עם מנהל אזרחי עצמאי מקומי. לכן לקראת הבחירות צריך להיות ריאליים להביט למציאות בעיניים עכשוויות, לראות מה האפשרויות, לא לפחד, לא לגמגם, לא להיבהל מארה"ב, הקהילייה האירופית ויתר דורשי טובתנו.

המבחן בקלפי צריך להביע את הבחירה במפלגה או בגוש שיש לו סיכוי ריאלי לנווט את המדינה בשנים הבאות למדינה עצמאית, ריבונית, חזקה בביטחון, בכלכלה, לא מפחדת, לא נכנעת ולא מתקפלת בפני פריצים בארה"ב ובאירופה.
תאריך: 12/12/2012 | עודכן: 12/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חמאס - האי-פרטנר הטוב ביותר
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
קורא וכותב ותיק
12/12/12 14:17
 
עובדיה הוכמן
13/12/12 17:02
 
שםלי
14/12/12 11:22
2
ד"ר רון בריימן
12/12/12 19:20
3
יפתח
13/12/12 08:11
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ישראלי-פלשתיני
שימו לב לשמאל המסורתי, שעילת קיומו הייתה "השלום", שהיה ל"תהליך מדיני". המציאות טופחת על פניו, ההיסטוריה מכה אותו בשלל חזיתות, שותפיו לשלום המדומיין בקרב שכנינו צוחקים למחשבתו ומכריזים בריש גלי שלא יוותרו על דרישת השיבה (בערבית; לא בערוץ 2) ושלא יכירו במדינת הלאום היהודית; שותפיו הפוטנציאליים (לדבר עם חמאס...) אומרים בבירור שלא יוותרו על סנטימטר מ"אדמת פלשתין", ושימשיכו בתחביבם העיקרי: רצח יהודים ומשלוח שאהידים להרמון הבתולות בשאול.

רפיסות. זה החוט שמקשר בין הבריחה של חיילי צהל מזורקי אבנים בגדה, בין מבצע עמוד ענן בעזה ובין ההתייחסות הישראלית להתקפה הארופאית על ישראל.

בשתי שיחות קודמות העליתי את השאלה הפשוטה - מה יעשה נתניהו אם אבו-מאזן יתייצב עכשיו למו"מ ( שכידוע הוא תמיד רק מתן), כביכול 'בלי תנאים מוקדמים' כפי שכל הזמן נתניהו דורש, אבל הפעם בהיותו עוטה גלימה של "נשיא המדינה הפלשתינית"?, איך יפנה אליו נתניהו? אם יאמר 'אדוני ראש הרשות הפלשתינית' אבו-מאזן פשוט יקום וילך. המו"מ הזה ייכנס לספר השיאים של גינס כמו"מ הקצר ביותר בהיסטוריה, ושוב יאשימו אותנו. בכלל, עצם ישיבתו עם האיש שהוכתר באו"ם כנשיא מדינת פלשתין, היא בלבד די בה כדי להוות הכרה במדינה הווירטואלית שהפלשתינים יצרו על דעת עצמם תוך הפרת ההסכם עימנו. אם יתחיל המו"מ, יאמר אבו-מאזן שלא נותר אלא לסמן את הגבולות, כי על העצמאות הפלשתינית, שבהסכם אוסלו מופיעה בין סוגיות "מצב הקבע" כנושא מרכזי שנותר למו"מ, עליה אין עוד מה לדון. את זה כבר יש להם ישר מן האו"ם. אתה יושב עכשיו עם ראש המדינה הפלשתינית, יאמר אבו-מאזן, לדון עימו איך תסיימו את הכיבוש. זה הכל.

השיח הציבורי והתקשורתי בישראל לוקה בשקרים שונים המאומצים על ידו ללא בדיקה. אחד מהם הוא "הגוש" בהקשר של המערכת הפוליטית שמימין לליכוד. הכל יודעים שמדובר באוסף מפלגות שמאל הנוגסות זו בזו, אבל עובדה זו אינה מפריעה לפרשנים תומכי "הגוש" ולראשי פלגי "הגוש" להתקרא "גוש מרכז-שמאל". כינוי שגוי ומטעה זה ממשיך לככב גם כאשר אהוד אולמרט וציפי לבני, אדריכלי מחדל "ההינתקות", מאגפים את מרצ משמאל, ועל כן אינם יכולים להיחשב מרכז ואינם יכולים לנגוס בליכוד.

בספרו "בן החמאס" כותב הנסיך הירוק (מסעב חסן יוסף) בעמוד 70 לכל אומות העולם כדלקמן: "מבחינתה של ישראל הלאומנים של אש"ף היו פשוט בעיה פוליטית המבקשת פתרון פוליטי. החמאס, לעומת זאת, איסלאם את הבעיה הפלשתינית, והפך אותה לבעיה דתית. ולבעיה הזאת היה אפשר לתת רק פתרון דתי, שפירושו שהבעיה לעולם לא תוכל להיפתר, מפני שאנחנו האמנו שהארץ שייכת לאללה. סוף דיון. לכן, בעיני החמאס, הבעיה האולטימטיבית לא הייתה המדיניות של ישראל אלא עצם קיומו..." של אללה. מובן שבעיניהם אללה יהיה קיים לנצח ולכן "עצם קיומה של ישראל כמדינת לאום" הוא סיום נאות ותרבותי לקטע הזה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il