רק לא ביבי

קמפיין הבחירות כבר יצא לדרך, אבל מלבד ליבוי השנאה מפלגת השלטון של נתניהו אינה מציעה שום חזון כלכלי או מדיני האזרחים בקו העימות ימשיכו לסבול בגלל שנתניהו ויתר לחלוטין על התקווה לשלום והפקיר את כולנו בידיים של הקיצוניים הפלשתינים והקיצונים היהודים שמחרחרים מלחמה
דניאל גיגי מאמרים בחירות 2013 תגובות
הבחירות בפתח אבל לא מורגש שאנחנו בתקופת בחירות, כי אף אחד לא מדבר על הנושאים המהותיים שעומדים על סדר היום. אפשר בטעות להאמין שהכול מושלם בישראל ואין לנו בעיות במדינה - אין עוני שהולך ומתגבר, אין ריכוזיות מסוכנת במשק, אין פערים חברתיים, הפנסיה שלנו בטוחה וכל העולם מוחה לנו כפיים על התקדמות תהליך השלום. המציאות שטופחת לנו על הפנים היא אחרת לחלוטין, כאשר ברור שהמפעל הציוני נמצא היום במשבר אידיאולוגי חברתי עמוק ואין מנהיגות שתוביל את עם ישראל לעתיד טוב יותר. המנהיגות הנהנתנית של נתניהו וחבריו בממשלה פועלת ללא חזון וללא דרך, והיא מובילה אותנו רק להחמרת המצב. אנשי נתניהו רק מפזרים סיסמאות שנאה כל הזמן שמעניקות להם עוד קולות בסקרי דעת הקהל - שנאה כלפי החרדים, שנאה כלפי ערבים ואפילו שנאה כלפי אנשיהם שנטשו אותם - ולא אכפת להם שהשנאה הזאת מאיימת על שלמות החברה הישראלית.

העתיד נראה רע

כאמור לליכוד אין חזון משלו למדינה, אבל מההתנהלות של נתניהו בקדנציה האחרונה אפשר לחזות את עתידה של המדינה בשנים הקרובות, והיום התחזית הזאת נראית שחורה מתמיד. מה שצפוי לנו הוא עוד הרבה ממה שקורה עכשיו, כאשר העוני, עיוות הצדק והשחיתות צפויים להחמיר בשנים הקרובות. נתניהו ימשיך לפגוע בחלשים ובמעמד הביניים וימשיך להעניק עוד ועוד לבעלי ההון, בדיוק כמו שהוא עושה לאורך כל הקדנציה הנוכחית שלו. ראש הממשלה גם ימשיך להפקיר את הפנסיות שלנו, הוא ימשיך להעביר את משאבי הטבע שלנו לבעלי ההון, והוא ימשיך לגרור רגליים בטיפול בעוני שמתפשט בחברה הישראלית. נתניהו ימשיך במדיניות הזאת פשוט כי הוא מנותק מהציבור והוא כל חייו חי במציאות כלכלית שונה מרוב מעמד הביניים בישראל שנאבק על קיומו. מבחינה מדינית המצב לא נראה הרבה יותר טוב, כאשר ברור שנתניהו גם לא יעשה כלום למען פתרון מדיני. נתניהו אומנם הצהיר על הכרה בפתרון של שתי מדינות לשתי עמים, אבל היום יותר מתמיד ברור שנתניהו לא מתכוון לעשות כלום כדי לממש את הפתרון הזה ושגם אם הוא ירצה לממש אותו הוא לא יוכל בגלל ההקצנה ימינה במפלגה שלו.

בונים עתיד טוב יותר

לעם ישראל מגיע עתיד טוב יותר מהעתיד העגום שמבטיח לנו ראש הממשלה נתניהו והמפלגה הכושלת שלו - מגיע לנו מדינה צודקת ושוויונית יותר וגם בזיק של תקווה למציאות טובה עם שכנינו. כדי להשיג את המטרות הללו אנחנו צריכים ראש ממשלה וחברי ממשלה שמונעים מתוך אידיאלים ורצון לשנות, ולא חברי ממשלה שמונעים מאינטרסים אישיים שגורמים להם להתנהל בצורה פופוליסטית שאין לה שום תכלית. מדינת ישראל זקוקה לאנשים בממשלה שמסוגלים לתכנן לטווח ארוך ולחשוב על אלטרנטיבות יצירתיות שיובילו לאיזון כלכלי חברתי, שאותו אבדנו בתקופת נתניהו. אנחנו זקוקים לאנשים אידיאליסטיים ואמתיים גם כדי לקדם פתרון בר קיימה אמתי של חיים משותפים עם שכנינו הפלשתינים, כאשר ברור היום שהעתיד של שני העמים כרוך האחד בשני ושאם לא נשכיל למצוא פתרון אנחנו צפויים לעוד שנים רבות של מעגלי דמים מיותרים.

עם אנחנו רוצים עתיד כלכלי, חברתי ומדיני טוב יותר אנחנו חייבים לזנוח את סיסמת הבחירות השטחית של הליכוד "רק ביבי", ולאמץ סיסמה חדשה "רק לא ביבי"!
תאריך: 25/12/2012 | עודכן: 25/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רק לא ביבי
תגובות  [ 9 ] מוצגות   [ 9 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ישמעאל
25/12/12 17:41
2
אורי עמר
25/12/12 17:55
3
באום
25/12/12 20:14
4
לכתבן הביבים
26/12/12 16:04
5
יוסי--ס
26/12/12 16:13
6
ירדנה
26/12/12 16:29
7
יוסי--ס
26/12/12 17:33
8
ישראלי מן השורה
26/12/12 21:21
9
מאיר ממן
27/12/12 09:24
פורום: בחירות 2013 כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בחירות 2013
הליכוד-ביתנו אומנם הפסיק לתקוף את נפתלי בנט על קריאה כביכול לסרבנות שלא קרא, אך הדי ההשתלחות עושים את שלהם ומתבטאים בסקרים.
25/12/2012 | עידן יוסף | חדשות

ביום בו יו"ר הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס, יפרק את הרשות ויעביר את המפתחות לראש ממשלת ישראל, כפי שהוא מאיים, על בנימין נתניהו לשנות את צורת הממשל בישראל, באופן שישלוט הן על מדינת ישראל והן על הרשות הפלשתינית, ובד בבד להותיר את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

לא פחות מהגרעין האירני - נפתלי בנט הוא זה שמהלך אימים על בנימין נתניהו. עולמו של מנהיג הליכוד נראה כמי שחרב עליו בעטיו של ראש הבית היהודי, המלעיט אותו בהרבה מרורים.

רבים מוטרדים מההתנגדות הנחרצת של ארה"ב לבנייה יהודית מעבר ל"קו הירוק" בירושלים וביו"ש. הגיע הזמן להשתחרר מתפיסות פשטניות ולא לזלזל באינטליגנציה של האמריקנים משום שהם מבינים שהציר המרכזי של היחסים עם ישראל זה לא הנושא הפלשתיני ולא ההתנחלויות ואפילו לא הסכסוך הערבי-ישראלי אלא איומים ואינטרסים משותפים במזרח התיכון ובעולם כולו כמו המלחמה בטרור האיסלאמי, הגנה נגד טילים, האיום הגרעיני האירני, מו"פ ויצור של התעשיות האזרחיות והביטחוניות ואיסוף מודיעין. בכל אחד מהתחומים האלה יש לישראל יתרון יחסי שאין לאף מדינה בעולם.

בהיותי תושב ירוחם, אתה יודע כמה הערכה יש לי כלפייך על חמש השנים שבהן עמדת בראש הוועדה הקרואה ביישוב. אני עדיין מוקיר את הצעד החברתי האמיץ שעשית אז בשנת 2005 כשעזבת משרה נוחה בכנסת, ויתרת על מגוון הצעות עבודה מפתות ובחרת לגור ארבעה ימים בשבוע בדירת חדר צנועה בירוחם כדי לקדם את היישוב. במהלך שנותיך בירוחם עשית לא מעט דברים טובים שתושבי היישוב נהנים מהם עד היום, וגם לאחר סיום תפקידך נשארת ידיד אמת של ירוחם.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il