פורום החמישייה

ניקיון פסח

הישג חסר תקדים לאסיר פלשתיני ששבת רעב המשחק הכפול של מורסי מדוע מורדים סורים מעדיפים לקבל טיפול בישראל? הידרדרות נוספת ביהודה ושומרון ממש לפני ביקור אובמה חושפת הרשות הפלשתינית מעבדת נפץ
אריאל י. לוין מאמרים ישראלי-פלשתיני תגובות

רעב לחופש
מה יותר גרוע - כלא או עזה? [צילום: פלאש 90]

איימן שראונה הוא פעיל חמאס שנעצר בשנת 2002 והורשע בהנחת מטען בבאר שבע (שמפיצוצו נפצעו 18 אנשים) וכן בניסיון לחטוף חייל ולפגוע בחיילים אחרים. הוא נדון ל-38 שנות מאסר, אך שוחרר בעסקת שליט בתנאי שלא יחזור לעסוק בטרור. שראונה לא עמד במילתו ונעצר שוב לאחר שחזר לפעילות בשירות החמאס. הוא החליט לשבות רעב ובעקבות זאת הגיע להסכמה עם שירות בתי הסוהר, לפיה הוא ישוחרר לעזה לתקופה של עשר שנים.

אני לא יודע האם עדיף להיות בכלא או בעזה, אבל מה שבטוח: יש פה נוסחה מנצחת. אסירים פלשתינים עשו כבר הרבה פעמים שימוש בשביתות רעב כדי לקבל כל מיני דברים, אבל לא ידוע לי על מקרה שבו אסיר שבת רעב עד ששוחרר. יכולה להיות כאן מגמה של שביתות רעב ודרישות לשחרור שיאלצו להסביר טוב-טוב למה שראונה שוחרר ואחרים לא.

יצא ממצרים
מחבק את האיראני ומגרש את הפלסטיני [צילום: AP]

ה"טאואר" האמריקני דיווח השבוע (18.3.13), כי משלחת של המודיעין המצרי הגיעה לישראל לסדרת דיונים בנושאים רגישים לאור המתיחות בין חמאס ומצרים. כל זאת, בנוסף לאירועים שבו נעצרו פעילי חמאס עם מפות וחומרים שהצביעו על כוונה לתקוף מטרות מצריות, וגירושם של שבעה פלשתינים לרצועה לאחר שהגיעו למדינה בתום אימונים באירן.

מורסי משחק פה משחק כפול: מצד אחד מארח את אחמדינג'ד, ומצד שני עוצר פעילי חמאס לאחר שהגיעו מאירן ומתקרב לישראל. לא ברור מה מורסי מנסה לעשות פה, אבל כל ההתנהלות הזאת צריכה לגרום לנו לנהוג עוד יותר בבחינת "כבדהו וחשדהו" כלפי מורסי.

יריית פתיחה
כבר לא "רק" יידוי אבנים [צילום: פלאש 90]

המתיחות ביהודה ושומרון עולה שלב. אם עד עכשיו זה היה "רק" יידוי אבנים, אזי אירוע הירי השבוע הוא בבחינת סמן נוסף להידרדרות באזור. גבר בן 71 נפצע מירי בשעה שעמד בטרמפיאדה בכניסה להתנחלות מעלה קדומים. התברר, כי בטרמפיאדה עצר רכב, שנהגו שאל את הפצוע איך מגיעים לשכם. לאחר שהרכב החל בנסיעה, פתח הנהג בירי לעבר האזרחים שעמדו במקום ונמלט לכיוון אחד הכפרים הפלשתיניים באיזור.

האירוע הזה מראה קודם כל על התחמשותם של פלשתינים תושבי יהודה ושומרון, וגם על חוסר הפחד והרצון פשוט לפגוע, לא חשוב במי ומתי. האירוע הזה יכול להוות התחלה של פיגועי ירי באיזור, שיובילו להסלמה מהירה והידרדרות חדה.

הכנסת חולים
אולי דעת הקהל שונה [צילום: AP]

בפעם השנייה מאז פרוץ המרד בסוריה, הגיעו ארבעה פצועים סורים לגבול ישראל. שניים מהם טופלו במקום ושניים אחרים פונו לטיפול בבית חולים. אני לא יודע מה קורה במדינות אחרות שגובלות בסוריה, אבל הנכונות של המורדים להגיע לטיפול רפואי פה, אולי מצביעה על דעת קהל שונה ממה שלמעשה מציגים. אולי הם פשוט היו קרובים לגבול, אבל הם עדיין העדיפו לקבל טיפול רפואי בישראל ולא במקום אחר. אני מקווה שאם ייצא דבר אחד חיובי מהטיפול בפצועים, זה שהם יחזרו לסוריה ויספרו על היחס הטוב והחם שזכו לו מידי אנשים שהם קוראים להרוג.
מקרה שכזה
גם הפלסטינים רוצים להרוויח [צילום: AP]

מנגנוני הביטחון של הרשות הפלשתינית איתרו אתמול (יום ד', 20.3.13) מעבדת נפץ של חמאס בכפר צוריף, צפונית-מערבית לחברון. זהו חלק מהמאבק של מנגנוני הביטחון כדי להחליש את אחיזתו של חמאס באיזור, בו יש לו פעילות רבה.

לאור ביקורו של אובמה, זהו עיתוי נהדר בשביל הרשות הפלשתינית למצוא מעבדת נפץ כזאת. הרשות מראה בכך שהיא נגד טרור ופועלת רבות כדי למגר את התופעה. אבל באמת שאי-אפשר לדעת האם זוהי יד המקרה שהביא לחשיפת המעבדה בדיוק כשאובמה בארץ, או שהייתה איזושהי יד מכוונת לבצע את החשיפה כרגע. הפלשתינים יכולים להרוויח הרבה מאוד מביקורו של אובמה ופעולות כאלו רק יועילו להם. לא מן הנמנע, שדבר חשיפת המעבדה תואם מול חמאס בתקווה להשיג רווח ונקודות זכות אצל אובמה, דבר שיבוא לידי ביטוי בסיוע כלכלי ובחזרה אל שולחן המו"מ המדיני.

תאריך: 21/03/2013 | עודכן: 21/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ישראלי-פלשתיני
שופטת בית משפט השלום בירושלים, אילתה זיסקינד, נקטה (יום ג', 19.3.13) בצעד נדיר וחייבה בהוצאות שתי נאשמות ואת סניגורן, בשל התנהגות פרועה ומזלזלת לאורך הדיונים בעניינן של השתיים.

תושב שבי שומרון בן 71 נפצע (יום ב', 18.3.13) מירי סמוך ליישוב קדומים שבשומרון. פראמדיקים של מגן דוד אדום הגיעו אל המקום וטיפלו בפצוע שנפגע קל ברגלו. לאחר הטיפול הועבר הפצוע להמשך טיפול בבית חולים.

למרות שאיפא"ק, השדולה הפרו-ישראלית בבתי הקונגרס האמריקניים, מגדירה את עצמה כארגון אמריקני, יש לה מדיניות ידועה היטב שלפיה הארגון תמיד יתמוך במדיניותה של ממשלת ישראל, במיוחד כאשר זו אכן מבהירה לאיפא"ק מהי אותה מדיניות.
15/03/2013 | דוד בדין | מאמרים

אדוני הנשיא, ברוך בואך לישראל. כשנבחרת לנשיא בפעם הראשונה, שמחתי עד מאוד. משחר ילדותי חשתי קשר עמוק בין היהודים לשחורים. חג הפסח בפתח - סיסמתו של משה "שלח את עמי" הייתה לסיסמתם של העבדים באמריקה, ולאחר מכן במאבקם על זכויותיהם, מאבק שיהודים רבים השתתפו בו.

בבינתחומי הרצליה ננעל (יום ה', 14.3.13) כנס הרצליה של המכון למדיניות ולאסטרטגיה. בחבר-דיון שעסק בתפישת הביטחון הלאומי של ישראל לנוכח התמורות במזרח התיכון אמר אלוף מיל. עמוס ידלין, שהיה ראש אמ"ן, שהמצב בסוריה טוב לישראל.
14/03/2013 | עידן יוסף | חדשות
רשימות נוספות / ישראלי-פלשתיני / מי ומי /
רשימות נוספות / ישראלי-ערבי / מי ומי /
רשימות נוספות / מלחמה בסוריה / מי ומי /
רשימות נוספות / ביקור אובמה / מי ומי
לבני: רוצה לחתום היום כי יודעת מי היורשים / עופר וולפסון
מסתננים לא החליפו בגדים - ועונשם הוקל / איתמר לוין
צפו: כך נראה שוטר שנפגע מבקבוק תבערה / איציק וולף
טרור פה, טרור שם / אריאל י. לוין
די ל"שטחים" / ד"ר רון בריימן
תישארו בבית / מרדכי קידר
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il