|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
קבוצת ירדן
פלמינגו ספא: יום כיף זוגי בלתי נשכח בחיפה
[צילום: unsplash.com]

טיפים להכנת קישים ופשטידות
מהירות וטעימות

10/08/2022  |   קבוצת ירדן   |   כתבות שיווקיות   |   תגובות

כמה פעמים קרה לכם שחזרתם אחרי יום עבודה ארוך ומעייף, רעבים במיוחד ועמדתם מול המקרר, משתהים ותוהים - מה תאכלו היום לארוחת הערב? או שאולי אתם מחפשים דווקא משהו לארוחת הצוהריים? כך או כך כולנו עמדנו לפחות פעם אחת אל מול המקרר וחיפשנו מה נאכל היום. פתרון מצוין וזמין במיוחד הוא קיש או פשטידה מעולה שרק צריך לחמם או להפשיר והופ! לפניכם ארוחת ערב מזינה, טעימה וקלה במיוחד.

מה בא קודם הקיש או הפשטידה?

כדי שנגיע לרגע החימום או ההפשרה המבורך, צריך ראשית שיהיה קיש או שתהיה לנו פשטידה עסיסית ונימוחה. לפניכם שלל טיפים שיעזרו לכם במשימה.

נתחיל בהסבר קצר: הבסיס של כל קיש עשוי מבצק, לרוב יהיה זה בצק פריך אך זו לא חובה. אפשר להשתמש גם בבצק עלים או פילו לפי טעמכם. לעומת הקיש אשר מליתו יושבת בתוך מעטה בצק נהדר, הפשטידה היא בלילת ירקות נבחרים לצד תוספות לשדרוג - למשל פשטידת ברוקולי עם בצל, כאשר בבסיסה אין דבר.

טיפים להכנת פשטידות:

אם כך נתחיל דווקא מהפשטידה, שכן הכנתה קלה יותר. נציין שפשטידה אפשר להכין מכל ירק שיש לכם בבית. ניתן לשלב מספר ירקות, שאליהם נוסיף קמח, ביצים ומלח ולרוב איזושהי גבינה רכה או קשה.

- יש לכם גבינות שכמעט פג להן התוקף? הכינו פשטידת גבינות מפנקת והצילו את הגבינות במקרר מלהיזרק.

- אותו עקרון חל על ירקות שהתיישנו כבר אך חבל לזרוק אותם. פשטידת פלפלים, קישואים או בטטה, כולם נכנסים לתנור והופכים למעדן בדמות פשטידה.

- אם אינכם מעוניינים להשתמש בקמח לבן, ניתן בהחלט להחליפו לקמח מלא, לקמח כוסמין, קמח חומוס או כל קמח אחר שאתם מעדיפים את השימוש בו כל עוד תזכרו להוסיף גם אבקת אפייה.

- חממו מראש את התנור. הטיפ הזה תקף לגבי כל שימוש שיש לכם בתנור, גם אם מדובר באפייה, צלייה ואפילו הפשרה. החימום מראש יעניק לכם תמיד תוצאות יותר טובות.

- שמנו את תבנית האפייה שלכם או הניחו בתחתיתה נייר אפייה, הדבר יקל עליכם מאוד כשתרצו לחתוך אותה או לחלץ ממנה חתיכות.

- הוספה של גבינות ותבלינים תשפר את טעם הפשטידה לאין שעור

- יצאה לכם בלילה דלילה? הוסיפו כף פירורי לחם או קמח

- רוצים מעט קריספיות בפשטידה שלכם? פזרו מעט קוואקר או סולת בתחתית התבנית

הקיש

כפי שציינו קיש מורכב מבצק. למי שחובב בצקים נימוחים וטעימים במיוחד נמליץ לאפות בצק פריך על בסיס חמאה כמובן. בצק שכזה הוא מעדן בפני עצמו וזה עוד לפני שמילאנו אותו בכל טוב.

טיפים להכנת קיש

רוב הטיפים המופיעים בפשטידה רלוונטיים גם לגבי הקיש, אך משום שיש לנו כאן עסק עם בצק, נרחיב על הכנתו.

-בצק פריך עשוי מחמאה, וחמאה אוהבת קור. לכן, מיד בתום ההכנה שלו וטרם אתם מתחילים באפייה הכניסו אותו לקירור של חצי שעה מינימום במקרר. אם אתם צריכים לאפות רק ביום המוחרת או כמה ימים אחרי תוכלו להקפיא אותו ללא חשש ולהכניס אותו ישירות לתנור, אך בחום גבוה לזמן קצר, ואחר כך להנמיך.

-באפייה של בצק פריך יש שני שלבים: אפייה עיוורת ואפייה רגילה. כדי שהבצק הפריך לא יתפח ויישאר לכם מקום למלא אותו בבלילה, עליכם להניח עליו משקולות או קטניות אשר ימנעו ממנו לתפוח. בדרך כלל נהוג לאפות אותו כך במשך עשר דקות ולאחר מכן להוציא את המשקולות ולהמשיך באפייה מספר דקות נוסף.

-בתום האפייה יש להניח לבצק להתקרר לחלוטין ורק אז להוסיף אליו את המלית. בפרט אם אינכם מתכוונים לאפות את הקיש כעת אלא להקפיאו ולהכנתו במועד אחר.

- אין לאפות קיש בחום העולה על 150 מעלות.

- כדי למנוע התפרקות של הקיש, יש לבשל את הירקות של המילוי טרם הכנסתם לקיש.

- כדי להעביר את הבצק את תבנית האפייה מומלץ להשתמש במערוך ובאמצעותו להעביר את הבצק.

-את עודפי הבצק שנותרים לאחר הידוק הבצק לתבנית יש להוריד בעדינות עם סכין. לסיכום, יש שלל טיפים נהדרים שיסייעו לכם בהכנת קיש פטריות או כל קיש אחר או פשטידה אם חשקה נפשכם ובטנכם בפחות קלוריות.

תאריך:  10/08/2022   |   עודכן:  10/08/2022
קבוצת ירדן
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חצי האי חלקידיקי נמצא בצפון יוון, בשטח של 2,918 קילומטרים רבועים. במערב אליו שוכנת העיר המרכזית סלוניקי, כאשר חלקה של העיר נמצא בתחומו של חצי האי חלקידיקי.
מתכנני ערים ואדריכלי נוף נעזרים בכלים מתקדמים על-מנת לבצע את עבודתם, מייסד פרופסי קידום נדל"ן: "יש פרמטרים רבים שצריכים להילקח בחשבון".
רובנו פשוט קונים אוכל לחתול מבלי להתעמק ברכיביו יתר על המידה. החתול צורך את מזונו יום אחר יום, לרוב ללא שינויים או גיוונים, ולכן חשוב להקפיד על תזונה איכותית ומספקת. לאור כך, כדאי שנבין מעט, במה דברים אמורים
מגיפת הקורונה מאחורינו כמעט באופן מוחלט, השמיים נפתחו, שדות התעופה חזרו לעבוד בצורה רגילה, מה שאומר שזה הזמן בשבילנו להתחיל לחפש טיסות אל יעדים שונים. זה הזמן להשלים את כל מה שלא עשינו בשנתיים האחרונות, לטוס אל כל היעדים שחלמנו עליהם והמגיפה עצרה אותנו מלעשות זאת.
כמו במקרים רבים אחרים הנוגעים לגוף האדם, את המונח מניסקוס (Meniscus) סביר להניח שתכירו רק אחרי פציעה. במפרק הברך יש שניים כאלו, אחד פנימי ואחד חיצוני, העשויים סחוס בעל צורה של סהר.
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
יהיה אשר יהיה לא נברח ולא נסתגר ולא נתחבא    בוודאי לא בארצות הברית שנקראה בפי מהגריה היהודיים המזרח אירופים "א-געלדענע מדינה", מדינת הזהב
חיים רמון
חיים רמון
רוב הפרשנים הצבאיים תומכים עתה בתוכנית המטכ"ל להיכנס לרפיח, להרוג כמה מאות מחבלים ואז לצאת ממנה, אפילו שדרך פעולה זו כבר נכשלה כישלון חרוץ    בשביל לשמוע הדהוד של תוכניות המטכ"ל ושל...
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה    ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il