הממונה לשעבר על רוסיה במועצה לביטחון לאומי:

"התערבות אוקראינה - בלוף"

פיונה היל יוצאת נגד תיאוריית הקונספירציה שמקדם טראמפ, ולפיה אוקראינה התערבה בבחירות 2016 לטובת הדמוקרטים ● מזהירה שעצם הדיבור על כך משרת את האינטרס הרוסי
איתמר לוין מיוחדים ברשת יומן עולמי תגובות
"נרטיב פיקטיבי" - כך מכנה ד"ר פיונה היל, שהייתה הממונה על ענייני רוסיה במועצה לביטחון לאומי, את הטענה לפיה אוקראינה היא שהתערבה בבחירות 2016 לטובת הדמוקרטים ולא רוסיה לטובת הרפובליקנים. תיאוריה זו נתמכת בידי הנשיא דונלד טראמפ וחלק מחברי הקונגרס הרפובליקנים, וטראמפ ביקש שנשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, יתחייב לחקור אותה - כחלק מן התמורה בעד שיחה עימו, ביקור בבית הלבן והפשרת הסיוע הצבאי למדינה.

היל העידה אתמול (יום ה', 21.11.19) בפני ועדת המודיעין של בית הנבחרים, בהמשך השימועים הפומביים בפרשת אוקראינה. "אני מבקשת שלא תקדמו כזב שמקורו במניעים פוליטיים, ואשר מקדם בצורה כה ברורה את האינטרס הרוסי", אמרה היל. "הבלופים הללו מזיקים אפילו אם נעשה בהם שימוש רק לצרכים פוליטיים פנימיים".

לדברי היל, בקשתו של טראמפ שאוקראינה תכריז על ניהול חקירות בנוגע לבחירות 2016 ובחשד לשחיתות בחברה בה כיהן הנטר ביידן, הייתה "קוצר ראות פוליטי פנימי" אשר פגעה בניהול מדיניות החוץ האמריקנית מול אוקראינה. לדבריה, היא הזהירה את שגריר ארה"ב באיחוד האירופי, גורדון זונדלנד, שמילא תפקיד מרכזי במגעים עם אוקראינה: "כל זה יתפוצץ לנו בפנים".

היל נשאלה על הביטוי שציטטה מפיו של ג'ון בולטון, שהיה אז היועץ לביטחון לאומי, בהתייחסו למגעים עם אוקראינה: "אני לא אהיה שותף לאיזושהי עסקת סמים שרוקחים זונדלנד ומולבאני" (מיק מולבאני, ראש הסגל בפועל). הרפובליקנים התייחסו לאמירה זו כפשוטה, אך היל הסבירה שהיה זה כינוי לרעיון לפיו זלנסקי יכריז על החקירה בתמורה לביקור בבית הלבן.

לצידה של היל העיד דייוויד הולמס, מסגל השגרירות האמריקנית בקייב. שניהם אמרו, כי כאשר דיברו הנציגים האמריקנים על חקירה נגד חברת הגז בוריסמה, היה זה צופן לחקירה נגד הנטר ביידן (שהיה דירקטור) בחברה ונגד אביו, סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן. הולמס נשאל האם כל מי שהיה מעורב בנושא בחודשי האביב והקיץ של 2019 הבין זאת בצורה זו, והשיב במילה אחת: "כן". הולמס גם אמר, כי היה לו רושם ברור שעיכוב הסיוע הביטחוני לאוקראינה היה או סימן לחוסר שביעות רצונו של טראמפ מהעדר ההכרזה על החקירות, או אמצעי לחץ להביא את זלנסקי לעשות זאת.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 22/11/19 | עודכן: 22/11/19
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"התערבות אוקראינה - בלוף"
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יש העזתי שצופר...
22/11/19 22:32
 
ו. פוטין
23/11/19 20:13
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]