- בחודש מארס 2020, כאשר התמודד על מועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות, פרסם ג'ו ביידן ב-Foreign Affairs מאמר מקיף על מדיניות החוץ שלו, אם ייבחר לנשיא. המאמר נכתב בגוף ראשון, וכך מובאים כאן עיקריו.
הדיפלומטיה צריכה להיות הכלי הראשון של העוצמה האמריקנית. אני גאה בהישגיה של הדיפלומטיה האמריקנית בממשל אובמה-ביידן: הובלת המאמצים העולמיים לחתימת הסכם פריז בתחום האקלים, הובלת המאמץ העולמי להדברת האבולה במערב אפריקה והסכם הגרעין פורץ הדרך עם אירן. דיפלומטיה אינה רק סדרה של לחיצות ידיים וצילומים. זוהי בניית יחסים ושימורם, תוך זיהוי נקודות הסכמה ומחלוקת. היא דורשת משמעת, תהליך קבלת החלטות מובנה וצוות של מומחים מנוסים ובעלי סמכויות. כנשיא, אהפוך את הדיפלומטיה למכשיר המרכזי של מדיניות החוץ האמריקנית. אשקיע מחדש בסגל הדיפלומטי, שהממשל הנוכחי הזניח, ואחזיר את הדיפלומטיה לידי מומחים אמיתיים.
דיפלומטיה דורשת גם אמינות, ודונלד טראמפ הרס את האמינות שלנו. כאשר מנהלים מדיניות חוץ, במיוחד בזמן משבר, המילה של מדינה היא הנכס היקר ביותר. על ידי יציאה מהסכם אחרי הסכם, התנערות ממדיניות אחרי מדיניות, נסיגה מאחריותה של ארה"ב ושקרים בעניינים גדולים וקטנים, טראמפ הוביל את האמינות האמריקנית בעולם לפשיטת רגל. הוא הרחיק את ארה"ב מבעלי בריתה הדמוקרטיים הקרובים ביותר. הוא התייחס לנאט"ו כאל כנופיית פרוטקשן בהנהגה אמריקנית. בעלי בריתנו חייבים למלא את חלקם ההוגן, אבל הברית היא הרבה מעבר לדולרים. המחויבות האמריקנית מקודשת ואינה ניתנת להחלפה. נאט"ו ניצב בלב הביטחון הלאומי האמריקני, וברית הרעיונות שבבסיסו הופכת אותו לחזק במיוחד.
כנשיא, לא רק אחזיר על מכונה את הברית ההיסטורית הזאת; אוביל את המאמץ להתאים אותה לעולם בפניו אנו ניצבים. הקרמלין מפחד מנאט"ו חזקה. כדי להתייצב מול התוקפנות הרוסית, אנו חייבים לשמר את היכולות הצבאיות של הברית, תוך הגדלת יכולתה להתמודד עם איומים בלתי מסורתיים, כמו שחיתות חמושה, דיסאינפורמציה ולוחמת סייבר. אנו חייבים לגבות מרוסיה מחיר של ממש על הפרת הנורמות הבינלאומיות ולהתייצב לצידה של החברה הרוסית, אשר עמדה שוב ושוב באומץ נגד השיטה המושחתת והחמסנית של ולדימיר פוטין.
שיתוף פעולה עם מדינות החולקות איתנו את ערכינו ומטרותינו אינה הופכת את ארה"ב לאלופה. הוא הופך אותנו ליותר בטוחים ויותר מצליחים. אנו מגבירים את כוחנו שלנו, מרחיבים את נוכחותנו והשפעתנו בעולם, תוך חלוקה באחריות העולמית עם בעלי ברית מרצון. עלינו לשלב את היכולות שלנו עם בעלי ברית מעבר לצפון אמריקה ואירופה, על ידי השקעה מחודשת בבריתות שלנו עם אוסטרליה, יפן וקוריאה הדרומית, ולהעמיק את שותפויותינו מהודו ועד אינדונזיה כדי לחזק את הערכים המשותפים באיזור המעצב את עתידה של ארה"ב. עלינו לקיים את מחויבותנו המוצקה לבטחונה של ישראל. ועלינו לעשות יותר על מנת לשלב את ידידינו בדרום אמריקה ובאפריקה במערכת הרחבה של דמוקרטיות, כדי לנצל הזדמנויות לשיתוף פעולה ביבשות אלו.
כדי לזכות מחדש באמונו של העולם, יהיה עלינו להוכיח שארה"ב אומרת את מה שהיא מתכוונת ומתכוונת למה שהיא אומרת. הדבר חשוב במיוחד כאשר נוגעים באתגרים המגדירים את זמננו: שינויי האקלים, האיום המחודש של מלחמה גרעינית ושינויים טכנולוגיים.
ארה"ב חייבת להוביל את העולם בהתמודדות עם האיום החיצוני של שינויי האקלים. אם לא נעשה את זה נכון, שום דבר אחר לא ישנה. אבצע השקעות גדולות ודחופות שיציבו את ארה"ב במסלול להגיע בשנת 2050 לכלכלה של אנרגיה נקייה ואפס פליטת גזי חממה. מאז שארה"ב יוצרת 15% מן הפליטה, אשתמש בכוחנו הכלכלי והמוסרי כדי לדחוף את העולם לפעולה נחושה. אצטרף מחדש להסכם פריז ביום הראשון של ממשל ביידן, ולאחר מכן אכנס ועידת פסגה של מנהיגי המדינות המזהמות העיקריות, כדי להעלות את המחויבות ולפעול מהר יותר ובצורה רחבה יותר.
נקבע התחייבויות ניתנות לאכיפה להפחתת הזיהום בתעופה ובמשלוחים, וננקוט בצעדים תקיפים כדי להבטיח שמדינות אחרות לא יוכלו לנצל את עמידתנו בהתחייבויותינו כדי לפגוע בכלכלת ארה"ב. זה כולל עמידה על כך שסין – המזהמת הגדולה ביותר בעולם – תפסיק לסבסד ייצוא פחם וביצוע מיקור חוץ של הזיהום למדינות אחרות, על ידי מימון פרויקטים של דלקים מוצקים במיליארדי דולרים במסגרת יוזמת "החגורה והכביש" שלה.
בנושא הנשק הגרעיני, ארה"ב אינה יכולה להיות קול אמין כאשר היא נוטשת עסקות בהן תיווכה. טראמפ הפך את האפשרות של מירוץ חימוש גרעיני ואפילו של מלחמה גרעינית לסבירה יותר מאירן ועד קוריאה הצפונית, מרוסיה ועד סעודיה. כנשיא, אחדש את מחויבותנו לפיקוח על הנשק בעידן החדש. הסכם הגרעין ההיסטורי עם אירן מנע ממנה להשיג נשק גרעיני, אך טראמפ הסתלק ממנו בפזיזות וגרם לאירן לחדש ולשפר את תוכנית הגרעין שלה, תוך העלאת הסיכון למלחמה הרסנית באיזור.
אין לי שום אשליות לגבי המשטר האירני, המעורב בפעילות חתרנית ברחבי המזרח התיכון, המדכא באכזריות מחאות מבית והכולא אמריקנים שלא בצדק. אבל יש דרך חכמה להתמודד עם האיום שאירן מציבה לאינטרסים שלנו ויש דרך המובילה לתבוסה; טראמפ בחר באחרונה. חיסולו של קאסם סוליאמני סילק שחקן מסוכן, אבל גם העלה את הסכנה של מעגל הסלמה בלתי פוסק באיזור. טהרן חייבת לחזור לציות מלא להסכם. אם היא תעשה זאת, אצטרף מחדש להסכם ואשתמש במחויבותנו המחודשת לדיפלומטיה כדי לעבוד עם בעלות בריתנו כדי לחזק ולהרחיב אותו, תוך התנגדות יעילה יותר לפעולות החתרניות האחרות של אירן.
מול קוריאה הצפונית, אחזק את הנושאים ונותנים מטעמנו ואתחיל מסע עקבי ומתואם עם בעלות בריתנו ואחרות, כולל סין, כדי לקדם את היעד של פירוקה מנשק גרעיני. אשאף להרחבתו של הסכם סטארט החדש, המעניק יציבות אסטרטגית בין ארה"ב לרוסיה, ואשתמש בו כבסיס להסכמי פיקוח חדשים. כפי שהצהרתי ב-2017, אני מאמין שהמטרה היחידה של הנשק הגרעיני האמריקני היא להרתיע אחרים ובמידת הצורך לשמש למתקפת נגד. כנשיא, אפעל כדי להפוך זאת למציאות, בתיאום עם הצבא ובעלות הברית שלנו.
כאשר מדובר בטכנולוגיות של העתיד, כמו הדור החמישי ובינה מלאכותית, מדינות אחרות משקיעות משאבים כדי לשלוט בפיתוח של כלים אלו ובשימוש בהם. ארה"ב צריכה לעשות יותר כדי להבטיח שהטכנולוגיות הללו ישמשו כדי לקדם יותר דמוקרטיה ושגשוג משותף, לא כדי לדכא את החופש מבית ומחוץ. למשל: ממשל ביידן ישלב כוחות עם בעלות בריתה הדמוקרטיות של ארה"ב, כדי לפתח רשת דור חמישי בטוחה אותה יוביל המגזר העסקי, כך ששום קהילה לא תישאר מאחור. טכנולוגיה חדשה מעצבת את כלכלתנו וחברתנו, ועלינו להבטיח שמנועי התקדמות אלו יהיו מוגבלים על ידי חוקים ואתיקה, ולמנוע מירוץ בו הכללים יוכתבו בידי סין ורוסיה. הגיעה העת שארה"ב תוביל עתיד טכנולוגי שיאפשר לחברות דמוקרטיות לפרוח.
אלו הן מטרות שאפתניות, ואי אפשר להשיג אף אחת מהן בלי שארה"ב – יחד עם חברותיה הדמוקרטיות – יובילו את הדרך. אנחנו ניצבים בפני אויבים מבית ומחוץ, המקווים לנצל את הסדקים בחברה שלנו, לחתור תחת הדמוקרטיה שלנו, לשבור את הבריתות שלנו וליצור מערכת בה הכוח קובע מיהו הצודק. התשובה לאיום זה היא יותר פתיחות, יותר חברויות, יותר שיתוף פעולה, יותר בריתות, יותר דמוקרטיה.
ולדימיר פוטין רוצה לומר לעצמו ולכל מי שעשוי להתפתות להאמין לו, כי עבר זמנו של הרעיון הליברלי. הוא עושה זאת משום שהוא חושש מכוחו של רעיון זה. שום צבא אינו יכול להשתוות לרעיון המחשמל של חרות העובר בצורה חופשית מאדם לאדם, מקפץ מעל גבולות, חודר לשפות ותרבויות ומתניע אזרחים מן השורה היוצאים לפעולה וסוכני שינוי. אנו חייבים לגייס שוב כוח זה ולהתניע את העולם החופשי להתמודדות עם האתגרים הנוכחיים. על שכמה של ארה"ב מוטלת ההובלה. לאף מדינה אחרת אין יכולת כזאת. אף מדינה אחרת אינה בנויה על הרעיון הזה. עלינו להוביל את החרות והדמוקרטיה, לחדש את האמינות שלנו ולהסתכל באופטימיות ונחישות לעבר העתיד.