פרטים אישיים
נשוי לסיגל, עורכת דין במקצועה. לזוג שלושה ילדים. תושב סביון.
מידע אישי כללי
נולד בגבעתיים. בנם היחיד של מרים ואליעזר כהן, שניהם ילידי הארץ. אביו עבד כפועל בניין ואילו אימו עבדה כעוזרת בית ומבשלת. גדל בשכונת קריית שלום בתל אביב.
ניסיון בעבודה
את דרכו בעולם המסעדנות החל בגיל 17, אז התקבל לעבודה כעוזר מלצר במסעדת "תל אביב הקטנה". לאחר מכן עבר לעבוד כברמן ומנהל מטבח במסעדת אפרופו בתל אביב. 3 שנים לאחר מכן החל לעבוד כברמן ומלצר במסעדת "הקיוסק" של שאול אברון בתל אביב. במהלך עבודתו ב"הקיוסק" התוודע למטבח הצרפתי הקלאסי וכעבור זמן קצר החליט להקים מסעדה משלו בסגנון בישול זה.
ב-1985 חבר לאשת השיווק אירית שנקר (אותה הכיר בזמן עבודתה ב"אפרופו") והשניים הקימו יחדיו את מסעדת "קרן" בתל אביב, אשר הגישה מספר מצומצם של מנות מן המטבח הצרפתי הקלאסי. ב-1987, בעקבות הצלחת המסעדה, נסע להתמחות בצרפת במסעדתו של השף רוז'ה ורז'ה (בעלת 3 כוכבי מישלן) ועם שובו לארץ הורחב תפריט המסעדה והיה למגוון יותר. באותה עת היתה "קרן" אחת ממסעדות השף הבודדות בישראל וככזו היא נחשבת כיום לאחת ממבשרות הבישול העילי בישראל. ב-1990 עברה "קרן" לחלל גדול יותר במושבה הגרמנית ביפו. ב-2003 סגרה מסעדת "קרן" את שעריה, בין היתר בשל ההשלכות הכלכליות של אירועי אינתיפאדת אל-אקצא.
ב-1993 הקימו כהן ושנקר את מסעדת "דיקסי גריל בר" בתל אביב, מסעדת בשרים בסגנון אמריקאי. ב-2006 הקימו השניים את מסעדת "פילדלפיה", גם היא מסעדת גריל אמריקאית, אך בתמחור נגיש יותר. ב-2008 רכש את חלקה של שנקר בשתי המסעדות והשותפות בין השניים הגיעה לסיומה. ב-2011 פתח בראשון לציון את מסעדת "דיקסי אקספרס", אך זו נסגרה כעבור 4 שנים בלבד.
ב-2011 פתח את מסעדת השף "יפו-תל אביב" בתל אביב (בשותפות עם ד"ר אלי לנדאו), בה הציג מטבח המשלב בין מטבח צרפתי ואיטלקי קלאסי ובין מסורות בישול עממיות שספג ממשפחתו (אמו היא בת לעדה האורפלית ואילו אביו הוא בן לעדת נאש דידן) ומהמרחב המזרח תיכוני.
הצלחת המסעדות אותן הקים הפכה את כהן לאחת הדמויות הקולינריות המוערכות והמוכרות בישראל, מעמד אשר נתמך וחוזק על ידי הופעותיו בתוכניות בישול פופולריות. מלבד עבודתו כשף, שימש כיועץ קולינרי וסייע בהרכבת תפריט במספר מסעדות נוספות, בארץ ובעולם, בהן: "טאבון" בניו יורק, "איזדורה" בראשון לציון, "DECA" בתל אביב, "הדוכסית" באמסטרדם ועוד.
קריירה טלוויזיונית
ב-1999 החל בהגשת תוכנית הבישול "שום, פלפל ושמן זית" בערוץ הראשון. בשנים לאחר הגיש והופיע במספר תוכניות בישול נוספות, הבולטת בהן: תוכנית ריאליטי הבישול "מאסטר שף" בשידורי קשת בערוץ 2.