שערים עצמיים בפוליטיקה

שלא יאמרו לכם כי פעלו ככל יכולתם אוי להם אם זו מלוא יכולתם
דן מרגלית יומני בלוגרים בחירות 2019 (א) תגובות
כחול לבן הגיעו להישג נאה של כ-35 ח"כים. הם גם המיטו על עצמם תבוסה פרי ידם המחדלית כשהליכוד הגיע פחות או יותר למספר זהה. (אין עדיין תוצאה סופית). מול האשף הבינלאומי בתחבולות פוליטיות בנימין נתניהו, הציגו מנהיגי כחול-לבן (כחל"ב) אוזלת יד גמורה.

והפעם זה היה כה קרוב. עם שלושה תיקים פליליים, ועם סיפור מדהים על פגישה ישראלית-גרמנית בנובמבר 2014 בעניין הצוללות בה מילא ביבי תפקיד מעורר חשדות מאין כמותו, ניצבו מנהיגי כחל"ב מהססים וחצי דוממים, ללא תכנון וללא מפה פוליטית. ושלא יאמרו לכם כי פעלו ככל יכולתם. אוי להם אם זו מלוא יכולתם.

לפני בני גנץ ויאיר לפיד ומשה (בוגי) יעלון, התרוצצו אינספור הצעות מתוכננות, עם ליהוק דרמטי ראוי שיסביר לציבור מה שקשה להסביר, ונוסחאות שהלכו והחריפו באורח סיסטמטי ולא השאירו דבר לאלתור, והם פשוט התעלמו.

חכמה של חדר מדרגות

יש בישראל קבוצה דלילה של אנשים שיודעים להוליך מערכת בחירות כה סבוכה, ואפשר שחלק מהם לא רצו. לפי סדר הא"ב הם אייל ארד, אבי בניהו, משה קלוגהפט, אלדד יניב, ואני מתנצל אם שכחתי אחד או שניים. איש מהם לא הוזעק, כי הבוסים של כחל"ב חשבו שהם יודעים יותר טוב, ואם יש להם עיתונאי זה או אחר הוא מבין מה לעשות, ובעיקר מפני שלא התעמתו עם ביבי כראוי - ראש מול ראש, סרקזם מול סרקזם, עלילה מול עלילה.

אני כותב זאת בקביעה ברורה שהדברים היו לפניהם משך שבועות בזמן אמת, ולא בחכמה שלאחר מעשה, מה שקרוי חכמה של חדר מדרגות.

הם פשוט לא רצו או לא הבינו, וחייבים את הכישלון בבלימת ביבי לעצמם בלבד. הרי תוך כדי מסע הבחירות נאמר להם בדימוי שמבטא הכל, שביבי מנהל נגדם משחק כדורגל אמריקני אלים והם משיבים לו בשחמט מתוחכם ועדין.

וכמעט כדבר הזה ניתן לומר גם על הטקטיקה של נפתלי בנט ואיילת שקד, גם אם החיילים יכניסו אותם ברגע האחרון ובדלת האחורית למשכן הכנסת. הדוגמית לכך - וזו רק דוגמית המשקפת את כל מהלכם - הייתה כאשר שקד ובנט לא הגיבו על דברי נאצה חמורים מאין-כמותם של שרה נתניהו. זה לא העיקר. זה הסיפור הפיקנטי.

[פורסם בדף הפייסבוק של דן מרגלית]
Author
עיתונאי, פרשן | ראיתי שמעתי | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 11/04/2019 | עודכן: 11/04/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שערים עצמיים בפוליטיקה
תגובות  [ 12 ] מוצגות   [ 12 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בני בנקר
11/04/19 18:43
 
צורי
14/04/19 05:40
2
באום
11/04/19 18:53
3
ע_ הראל
12/04/19 06:24
4
מגיב ותיק
12/04/19 08:59
5
מייק
12/04/19 09:00
 
דניאל פריידנברג
12/04/19 10:38
6
משה, עורך-דין
12/04/19 10:42
 
בני בנקר
12/04/19 12:42
 
משה, עורך-דין
13/04/19 11:56
 
ע_הראל
13/04/19 20:56
7
אבי כהן
12/04/19 13:27
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il