לטייל בארץ ישראל ללא קו ירוק

למי שבקטע של הילולות דתיות, יש את החינגה במערת המכפלה במעמד הבלתי נתפס של יו"ר פורום הגבורה ושלל נציגי מערכת הביטחון הרשמית

עידו דמבין יומני בלוגרים חגים ומועדים תגובות
מה יותר כיף מלטייל בארץ ישראל? נכון, לטייל בארץ ישראל ללא קו ירוק, בחסות מגזין סופה"ש של בשבע (והפרסומות שבו, כמובן)! אז בואו ונגלה את נפלאות הארץ. כלומר. נפלאות יהודה ושומרון. לא חלק ריבוני מישראל אמנם, אבל למי איכפת?
הנה למשל, טיול ברחבי "ארץ החשמונאים" עם בית הספר שדה כפר עציון, כולל מצודת הורקניה שבלב יהודה, קילומטרים רבים מזרחית לירושלים; מסלול מתקוע לים המלח (נחשו איפה); וכמובן מסע לזכר ז׳אבו ארליך, שהמתנחלים הפכו לקדוש מעונה לפני שהספקנו להתאבל על מוות מיותר של חייל שנדרש לאבטחו.
למי שיותר בקטע של הילולות דתיות, יש את החינגה במערת המכפלה במעמד הבלתי נתפס של יו"ר פורום הגבורה ושלל נציגי מערכת הביטחון הרשמית, כולל מפקד חטיבת יהודה, אל"מ שחר ברקאי, מפקד מחוז ש"י במשטרה, ניצב משה פינצ׳י ואחרים. ולא - לא כמאבטחים, כי אם כדוברים ומשתתפים רשמיים באירוע.
מי שיותר בקטע מדברי, מוזמן לחגיגה בארמונות החשמונאים ביריחו - שכמו כל האירועים הקודמים כאן מאובטחת כמובן על-ידי מיטב החיילים והחיילות שיש לצה"ל להציע. כי לבנון, סוריה, עזה, תימן ואירן זה חשוב - אבל סלע קיומנו, עם כל הכבוד, זה מצפה יריחו. ותודה לביה"ס שדה עפרה על הארגון.
ולקינוח, אחרי שהכרנו את יריחו, חברון, בקעת הירדן וכן הלאה - אפשר לעבור למצב לימודי בסיועם האדיב של - שימו לב - "מרכזי הסיור והתודעה של ישראל", בצד מדרשת עפרה, מדרשת נצרים והמדרשה לידי המקדש, מארגנים לנו הפנינג גבורת חנוכה כדי שנוכל ללמוד על "החיבור בין העם והארץ". טוב שבאתם.
בסוף כל זה נפגשים לחידון חנוכה של תלמיד ישראלי, כי שום דבר לא אומר "נצחון ושחרור לאומי מידי הסלאוקים דרך שילוב של מיומנות צבאית על דיפלומטיה ותבונה מדינית" כמו התלמוד, הניסים ומנהגי הדת (ורק הדת, למען הסר ספק).


פורסם בדף ה-X של עידו דמבין
Author
מנכ״ל מכון מולד | מכון מולד | דוא"ל | רשימות | מעקב
עו"ד עידו דמבין, מנכ״ל מכון מולד.
תאריך: 29/12/2024 | עודכן: 29/12/2024
+בימים ההם בזמן הזה 12:38 29/12/24 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
העם היהודי לבש את גלימת השריון והרוח ויצא להשיב כבוד ישראל ▪ הדליק בעוז את קולות התקווה, האמונה, העוז והרוח, קולות אריות האומה
אש תמיד [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il