איום ישיר

אפריל 2018 - ארגון בצלם מבקר בחריפות "הירי הבלתי חוקי במפגינים לא חמושים ברצועת עזה" בהפרות הסדר במסגרת תהלוכות השיבה פעיל חמאס: "ההתנגדות [חמאס] ניצלה את תהלוכות השיבה כהכנה לקראת ההסתערות [הצבאית] של ההתנגדות [חמאס] להתנחלויות [לישובים הישראלים בעוטף עזה בשבעה באוקטובר 2023]"

יהונתן דחוח הלוי יומני בלוגרים מלחמת התקומה תגובות
ב-13 באפריל 2018, פרסם ארגון בצלם, המכנה עצמו "מרכז המידע הישראלי לזכויות האדם בשטחים", דוח שכותרתו "אם הלב אינו אטום: על הירי הבלתי חוקי במפגינים לא חמושים ברצועת עזה". [סימוכין1] להלן תקציר הדוח שפרסם ארגון בצלם:

מאז החל גל ההפגנות מול גדר המערכת הרג הצבא 32 פלשתינים ברצועת עזה, מהם 26 מפגינים. למעלה מאלף פלשתינים נפצעו מאש חיה. תשעה מההרוגים נורו בהפגנות יום שישי השני, ה-6.4.18, כשתוצאותיה הקטלניות של מדיניות הפתיחה באש כבר לא היו מוטלות בספק. על-אף תוצאות אלה, סירבו - ועדיין מסרבים - כל הגורמים הרשמיים לבטל הוראות בלתי חוקיות בעליל אלה והם ממשיכים להורות על מימושן ולהצדיקן.

לקראת התחדשות ההפגנות היום, יום שישי, ה-13.4.18, בצלם מפרסם נייר עמדה המביא את ממצאי התחקיר שערך בנוגע לאירועי יום ההפגנות הראשון ב-30.3.18. נייר העמדה כולל גם ניתוח משפטי המבהיר את אי-החוקיות של ההוראות המתירות ירי אש חיה במפגינים לא חמושים, שאינם מסכנים איש. גורמים רשמיים מסתמכים על תרחישים קיצוניים כדי להצדיק הוראות אלה. ואולם תרחישים תיאורטיים - כמו חצייתם של אלפי פלשתינים את הגדר - אינם מספיקים כדי להתיר, מראש, ירי חי וקטלני במפגינים. ממילא, אף אחד מתרחישים אלה לא התממש בהפגנות שנערכו ברצועת עזה ונראה כי ישראל מעלה אותם כדי לגלגל את האשמה למספרם הגבוה של ההרוגים והפצועים לחמאס.

הודעת הצבא על כך שמנגנון הבדיקה המטכ"לי בראשותו של תא"ל מוטי ברוך, ייבחן את האירועים שבהם נהרגו פלשתינים, תוך התמקדות באירועים שבהם נהרגו אזרחים, נועדה לצרכים תעמולתיים גרידא, ובהם הניסיון למנוע חקירה עצמאית של האירועים על-ידי גורמים בינלאומיים. מנגנון זה הוא רק רכיב אחד במערך הטיוח שמפעילה הפרקליטות הצבאית, כחלק מניסיונה ליצור מראית עין של מערכת אכיפת חוק יעילה המקיימת חקירות שנועדו להגיע לחקר האמת ולנקוט צעדים נגד האחראים.

ישראל מתנהלת מול ההפגנות ברצועת עזה בדומה להתנהלותה באירועים דומים בעבר: החל משימוש בלתי חוקי ונרחב בכוח קטלני הגובה מחיר דמים עצום, דרך הפצת פרשנויות משפטיות חסרות בסיס המתירות אותו, וכלה בטיוח הפשעים בתוך ימים ספורים.

השילוב בין העמדה הציבורית בישראל הנעה בין תמיכה נלהבת לבין אדישות, יחד עם מערכת משפטית המיומנת בריקון כללי מוסר מתוכנם וטיוח פשעים - מייצר מציאות שבה קשה לראות כיצד השינוי המהותי הנדרש יגיע מתוך ישראל. אמנם, מדינות רבות בעולם מפרות את זכויות האדם. ואולם ישראל ייחודית בכך שהיא מתעקשת שפעולותיה הבלתי חוקיות תואמות את כללי המשפט הבינלאומי. בכך מאתגרת ישראל את יסודות המשפט הבינלאומי באופן שונה בתכלית מהאתגר שמציבות בפניו מדינות אשר אפילו אינן טורחות לייצר מראית עין של חוקיות להפרות שהן אחראיות להן. אם הקהילה הבינלאומית לא תתעשת ותחייב את ישראל לפעול בהתאם לכללים המחייבים את כל מדינות העולם - היא תשמוט את הקרקע מתחת לניסיון האוניברסלי להגן על זכויות האדם בעידן שלאחר מלחמת העולם השנייה. ואולם אין זו רק סכנה תיאורטית: עד שישראל תשנה את מדיניותה, ממשיכים הפלשתינים לשלם את מחיר הדמים של מצב דברים זה. [סימוכין2]

ב-8 באוקטובר 2023, יממה לאחר מתקפת "מבול אל-אקצה", התראיין סארי עראבי (ساري عرابي), עיתונאי פלשתיני, פעיל חמאס שניהל בעבר את משרד ההסברה של חמאס ברמאללה, ל"מרכז התקשורת הפלשתיני", ערוץ תקשורת רשמי של חמאס. להלן קטע מדבריו של עראבי כפי שהובאו בכתבה:

"[סארי עראבי] הוסיף [ואמר, כי] ההתנגדות [חמאס] ניצלה את תהלוכות השיבה [הפרות הסדר האלימות לאורך גבול רצועת עזה עם ישראל] כדי להתכונן להסתערות [הצבאית] של ההתנגדות [חמאס] להתנחלויות [לישובים הישראלים בעוטף עזה בשבעה באוקטובר 2023], וכן ניצחה את האימונים הצבאיים ככיסוי עבור ההסתערות [הצבאית]". [סימוכין3]

להלן מאמר שפרסמתי במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ב-24 באפריל 2018:

[כותרת]

כך חמאס מסכן את תושבי רצועת עזה ואת חיילי צה"ל

[כותרת משנה]

שיטות הפעולה שאומצו על-ידי הפלשתינים באירועי "תהלוכת השיבה הגדולה" מציבות איום ישיר על כוחות צה"ל ואזרחים השוהים סמוך לגבול המפריד בין ישראל לרצועת עזה. פלשתינים המסכנים חיים בין אם בשימוש בנשק חם או קר או במתן סיוע פעיל לתוקפים, נחשבים למשתתפים בלחימה בעת ההגעה לזירה והנסיגה המיידית ממנה לאחר ביצוע התקיפה.

[גוף המאמר]

"תהלוכת השיבה הגדולה" הוא שם הקוד לקמפיין מתוכנן בהובלת חמאס החותר בגלוי נגד עצם קיומה של מדינת ישראל. הקמפיין כולל עצרות, הפגנות והפרות סדר אלימות שבועיות במספר מוקדים לאורך גדר הגבול בין רצועת עזה הנשלטת בפועל בידי חמאס לבין ישראל.

ח'ליל אל-חיה, חבר הלשכה המדינית של חמאס ומבכירי התנועה, הגדיר שלושה יעדים מרכזיים לתהלוכות השיבה ברצועת עזה: הטמעת זכות השיבה בקרב בני העם הפלשתיני והדור הצעיר וכן התמקדות במאבק נגד "הכיבוש", סיכול עסקת המאה, שמה של התוכנית המדינית של הנשיא האמריקני ליישוב הסכסוך ושבירת המצור על רצועת עזה.

על-פי משרד הבריאות הפלשתיני ברצועת עזה, באירועים אלה -30 במרס 2018 עד 13 באפריל 2018 נהרגו מירי של צה"ל 32 פלשתינים. מרכז המידע למודיעין וטרור פרסם מימצאים של בדיקה ראשונית של השייכות הארגונית של ההרוגים הפלשתינים. להלן עיקרי המימצאים:

"26 מבין 32 הרוגים היו פעילי טרור או מזוהים עם ארגוני טרור בעיקר חמאס (קרי, כ-80%). תשעה מהם היו פעילי זרועות צבאיות וארבעה פעילי מנגנוני הביטחון. שאר ההרוגים זוהו כבעלי זיקה לארגוני טרור לאחר שפורסמה הודעת אבל לזכרם מטעם הארגון או שגופתם נעטפה בדגל הארגון. לגבי שישה הרוגים לא זוהתה שייכות ארגונית כלשהי וניתן להניח, כי המדובר באזרחים. להלן פירוט ההרוגים:

חמאס: חמישה הרוגים זוהו כפעילי גדודי עז אלדין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס. ארבעה הרוגים זוהו כפעילי מנגנוני הביטחון הנשלטים על-ידי חמאס ומעורבים בפעילותה (משטרה, משטרה צבאית). שבעה הרוגים זוהו כבעלי זיקה לחמאס לאחר שחמאס ערכה לחלקם טקסי אזכרה, פרסמה הודעות אבל וגופתם נעטפה בדגל חמאס. אחד ההרוגים זוהה כפעיל הגוש האיסלאמי ארגון הסטודנטים והתלמידים של חמאס.

פתח: סה"כ זוהו בין ההרוגים שישה אנשי פתח. שניים מהם זוהו כפעילי גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של פתח. ארבעה זוהו כבעלי זיקה לארגון משום שגופתם נעטפה בדגל פתח ופורסמו הודעות אבל מטעם התנועה.

ג'יהאד איסלאמי בפלשתין: הרוג אחד זוהה כפעיל הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי בפלשתין.

חזית דמוקרטית לשחרור פלשתין: שני הרוגים זוהו כפעילי החזית הדמוקרטית. אחד מהם זוהה כפעיל הזרוע הצבאית והשני תואר כבכיר הארגון במחנה הפליטים אלנציראת.

חזית עממית לשחרור פלשתין: זוהה הרוג אחד".

הפעולות האלימות במסגרת אירועי "תהלוכת השיבה הגדולה" כללו עד כה:

פיגוע ירי - שני פעילי חמאס התקרבו (30.3.2018) לעבר גדר הגבול בצפון רצועת עזה ופתחו בירי מנשק קל לעבר כוח צה"ל שהשיב אש והרגם.

פיגועי מטען - דובר צה"ל מסר ב-13 באפריל 2018, כי באזור מעבר קרני סמוך לשכונת שג'אעיה, הונח מטען במרחק של מטרים ספורים מהגדר. המטען התפוצץ בצד הפלשתיני של הגדר וגרם ככל הנראה לפציעתם של כמה מפגינים. פלשתיני תועד משליך חפץ חשוד ככל הנראה מטען במרחק מטרים ספורים מגדר הביטחון. בצילום שנעשה בזירת האירוע נראים בצמוד למשליך המטען מספר עיתונאים וכן אדם נכה. מטען נפץ שהוטמן במהלך הפרות הסדר במסגרת אירועי "תהלוכת השיבה הגדולה" בצפון רצועת עזה הופעל (11 באפריל 2018) לעבר כלי הנדסי של צה"ל. ב-8 באפריל איתר כוח צה"ל מספר מטעני נפץ בצפון הרצועה. מטענים אלה הונחו בידי פלשתינים שחצו את הגדר ושבו מיד על עקבותיהם. מספר ימים קודם לכן, אותר רימון יד שנזרק מרצועת עזה לעבר כוח צה"ל. מטעני הנפץ לאורך הגבול מהווים באופן קבוע איום מוחשי על כוחות צה"ל. ב-15 במרץ הופעלו מספר מטעני נפץ בעת שכוח צה"ל סייר באזור צפון רצועת עזה. ב-1 במרס 2018 ניטרלו כוחות צה"ל מטען שהונח על גדר המערכת בדרום רצועת עזה כדי לפגוע בכוחות המסיירים בגבול. המטען הונח בהפגנות יום השישי יחד עם המטען שהורכב בעמוד של דגל ואשר בפיצוצו נפצעו (17 בפברואר 2018) ארבעה חיילים. במרס 2017 אותרו זירות של מטעני נפץ סמוך לגדר הגבול עם רצועת עזה.

בקבוקי תבערה - בקבוקי הזכוכית הממולאים בנוזל דליק מופעלים באמצעות הצתת סמרטוט הטחוב לפיה. בפיגועי בקבוקי תבערה בעבר נגרמו פגיעות קשות לחיילים ואזרחים ואף מוות. בקבוק התבערה נחשב לנשק.

בליסטרה - מזרחית לח'אן הפעילו פלשתינים בליסטרה המורכבת על עגלת משא והמסוגלת ליידות סלעים לעבר כוחות צה"ל. בעת ההפעלה נראו עשרות פלשתינים מתגודדים סביבה.

קלע ליידוי גולות ברזל/ אבנים - הפלשתינים עשו שימוש בסוגים שונים של קלע, כולל קלע בעל זרועות גדולות. החברה האמריקנית Link המייצרת קלעים ליידויי כדורי ברזל לצורכי ספורט מזהירה את לקוחותיה בציינה, כי "הקלע הוא נשק מסוכן... הקלע יכול לגרום לפציעה קשה או למוות. התייחס לקלע בדומה להתייחסות לנשק טעון". הנזק מפגיעה של כדור ברזל המשוגר על-ידי קלע גדול יותר לעיתים מהנזק הנגרם מפגיעה של כדור הנורה מאקדח. לצפייה בסרטון וידאו הממחיש את חומרת הפגיעה מקלע ראה סרטון הווידאו:

גלגול צמיג מכונית בוער לעבר כוח צה"ל - חפצים המושלכים לעבר כוח צה"ל נחשבים לחפץ חשוד כמטען נפץ. גם נשים נוטלות חלק בפעילות זו. בעבר הופעלו על-ידי הפלשתינים מטעני נפץ שהוטמנו בצמיגים.

שיגור מהאוויר של חפצים בוערים - פלשתינים תועדו משגרים לעבר שטח ישראל בלונים בוערים, עפיפונים בוערים, עפיפונים הנושאים בקבוקי תבערה, אבן עטופה בדגל ישראל בוער, שיטת פעולה זו גרמה לשריפות בצד הישראלי.

חבלה בגדר הגבול - עשרות פלשתינים פעלו בתיאום לעקירת גדר הגבול באמצעות חיתוכה, חיבור כבל ברזל לגדר ומשיכתו לעבר השטח הפלשתיני. פריצת גדר הגבול יוצרת איום ביטחוני מיידי על כוחות צה"ל המוצבים לאורך הגבול.

יידויי אבנים - גם נשים נטלו חלק ביידויי אבנים/ חפצים לעבר כוחות צה"ל.

הבערה של אלפי צמיגים סמוך לגבול - מיסוך העשן הכבד אפשר לפלשתינים להתקרב לגדר הגבול ולתקוף ממרחק קצר את כוחות צה"ל.

שיטות הפעולה שאומצו על-ידי הפלשתינים באירועי "תהלוכת השיבה הגדולה" מציבות איום ישיר על כוחות צה"ל ואזרחים השוהים סמוך לגבול המפריד בין ישראל לרצועת עזה. פלשתינים המסכנים חיים בין אם בשימוש בנשק חם או קר או במתן סיוע פעיל לתוקפים, נחשבים למשתתפים בלחימה בעת ההגעה לזירה והנסיגה המיידית ממנה לאחר ביצוע התקיפה. [סימוכין4]

סרטון וידאו: "צפו ברגע הפריצה של מפגיני תהלוכות השיבה לבסיס הצבאי זיקים" (9 באוקטובר 2018) [סימוכין5]
פורסם בדף ה-X של יהונתן דחוח הלוי
Author
סא"ל (במיל). מזרחן וחוקר טרור ותנועות אסאלמיות קיצוניות במזה"ת ובצפון אמריקה. חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. שותף בחברת Orient Research Group, המספקת מידע וייעוץ אסטרטגי.
תאריך: 11/11/2025 | עודכן: 11/11/2025
+יאסר אבו-שבאב נפגש עם ג'ארד קושנר במטה האמריקני בקריית גת 17:54 11/11/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
המיליציה העזתית המתנגדת לחמאס משתפת פעולה עם ישראל וארה"ב ▪ נציגיה מוצבים דרך קבע במפקדה האמריקנית בדרום הארץ ▪ הפגישה עסקה בתפקידם באזורים שמהם נסוג חמאס ▪ כוחות אבו-שבאב צפויים לאבטח את יציאת המחבלים מרפיח
יאסר אבו-שבאב. פגישה עם קושנר [צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א']
+בג"ץ צריך לכפות ועדת חקירה 17:04 11/11/25 | ד"ר לירן אוחיון | לרשימה המלאה
האם על בג"ץ לכפות ועדת חקירה ממלכתית ל-7 באוקטובר? זהו סיכון של התערבות שיפוטית מתונה מול סיכון של העדר בירור לאומי. כאשר מדובר באסון כזה, הסיכון השני אינו נסבל ומחייב את התערבותו של בג"ץ
נתניהו בדיון השבוע על הקמת ועדת חקירה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אנגלמן: הממשלה מתחמקת מההכרעות והאחריות שבתפיסת ביטחון לאומי 15:53 11/11/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
משרד רה"מ: השרים היו מצביעים נגד תפיסת ביטחון בשל שיקולים מוטים ▪ נתניהו יזם כתיבת תפיסת ביטחון אך לא השלים את המלאכה
מסתמכים על העקרונות הלא-רשמיים מ-1953 [צילום: עמוס בן-גרשון/לע"מ]
+הדרג המדיני והדרג הביטחוני הכריזו: חמאס מורתע ואינו חותר למלחמה 15:52 11/11/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
אנגלמן סוקר את ההכרזות והתחזיות של נתניהו, בנט, כוכבי, הלוי ובר בשנים שקדמו ל-7 באוקטובר - היום בו קרסו בבת אחת שלוש מארבע תפיסות היסוד הביטחוניות של ישראל
בארי. חמאס פרץ כמעט באין מפריע [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אנגלמן: ישראל פועלת ללא תפיסת ביטחון לאומי ובלא הקצאת משאבים 15:52 11/11/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
מתריע: בהעדרה של תפיסת ביטחון לאומי, יכולתו של הדרג המדיני להכווין את צה"ל בראייה אסטרטגית ארוכת טווח, לאתגר אותו ולבצע בקרה ופיקוח עליו, לוקה בחסר ובמקרים מסוימים אינה קיימת
ניר עוז. תוצאות קשות [צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
+גם לעובד זר יש שם
14:43 11/11/25 | אברהם שרון | לרשימה המלאה
נימה של אכזבה ניכרה בקולה של האישה, שעדכנה את חבריה שהסבו עמה לשולחן הקפה, כאשר אמרה "עכשיו פורסם כי זוהתה הגופה שהחזיר אתמול החמאס והיא של עובד זר"
חלק חשוב במשק [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+שעות ספורות לאחר חזרת החלל החטוף סגן הדר גולדין - הושמד הפיר ממנו הוא נחטף 14:07 11/11/25 | מירב ארד
לאחר 11 שנים ושעות ספורות מחזרת החלל החטוף הדר גולדין, צוות הקרב של חטיבת הנח"ל השמידו את הפיר ממנו הוא נחטף.
השמדת הפיר ממנו נחטף סגן הדר גולדין [צילום: דובר צה"ל]
+תחילת תיקון 12:24 11/11/25 | ד"ר נפתלי ברזניאק | לרשימה המלאה
סבלנות היא שם המשחק ▪ עכשיו, כשמרבית החטופים נמצאים בישראל, בזכות התמדה יוצאת דופן של אוכלוסייה שפויה, שידעה לצאת לרחובות ולא ויתרה גם ברגעי ייאוש, יש להמשיך ולפעול
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+הו גיבורי שכם 11:38 11/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
יממה לאחר תחילת מתקפת שבעה באוקטובר - גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של פתח: "הכינו את חגורות [הנפץ] ואת מטעני הנפץ, אירבו להם [ליהודים] בדרכים, חיסמו את הכבישים, הציתו צמיגים [כמחסומים של אש], ושחזרו את תהילת פעולות ההתאבדות למען אללה באוטובוסים, בבתי המלון ובמקומות הומי אדם"
הקרבה עצמית [צילום: פלאש 90]
+אחריות מוחלטת 10:58 11/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
שלושה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - דן חלוץ: "לא ברור אם בקיץ הקרוב יהיו לוחמים לאייש את המטוסים; אם תפרוץ מלחמת ברירה תהיה שאלה גדולה (אם הטייסים יגיעו לטייסות) ▪ אם זו מלחמת אין ברירה, זו שאלה אחרת; מי שאחראי על זה שאם יקרה משהו (מלחמה) והם (הטייסים) לא יהיו שם (זו הממשלה)"
[צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+שידור ישיר: אלפים מלווים את סגן הדר גולדין בדרכו האחרונה 10:28 11/11/25 | מירב ארד
סגן הדר גולדין מובא הבוקר (יום ג') למנוחות בבית העלמין הצבאי בכפר סבא. אלפים רבים השתתפו במסע הלוויה שיצא בליווי משטרתי ממחנה שורה לכיוון בית העלמין. הוריו, אחיו, ארוסתו והרמטכ"ל אייל זמיר יספידו, עידן עמדי ישיר לזכרו.
[צילום: לפי סעיף 27א' לזכויות יוצרים]
+ליברמן: מתברר שנתניהו התחייב לאמריקנים על שחרור המחבלים מרפיח 10:01 11/11/25 | מירב ארד
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן: "מתברר שנתניהו התחייב לאמריקנים על שחרור המחבלים מרפיח. הדבר נעשה ללא החלטת קבינט, וללא התייעצות עם גורמי ביטחון. זה לא ניצחון מוחלט, זה טירוף מוחלט. כפי שכבר אמרתי - למחבלים צמאי דם שרצחו חיילי צה״ל אחרי הכרזת הפסקת האש חייבות להיות שתי אופציות בלבד - או כניעה וכלא או מוות. כל אופציה אחרת היא כניעה מוחלטת וחזרה למדיניות הרופסת שהביאה עלינו את השבעה באוקטובר."
[צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+בעלות של כחצי מיליארד דולר: ארה״ב מתכננת להקים בסיס צבאי בעוטף 08:28 11/11/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
הבסיס יוקם על גבול רצועת עזה וישמש את הכוחות הבינלאומיים לשמירת הפסקת האש ▪ יוכל לאכלס כמה אלפי חיילים אמריקנים ▪ ארה״ב כבר החלה לבחון מיקומים פוטנציאליים ▪ גורמים ביטחוניים: מדובר בשינוי אסטרטגי במעמד ישראל ברצועה
[צילום: AP]
+בחסות הפסקת האש: חמאס סוחט את תושבי הרצועה וחזר לשלם משכורות ללוחמים שגייס 08:26 11/11/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
לוחמי חמאס החלו לקבל שכר חלקי לאחר חודשים של קיפאון כלכלי ▪ הכנסות הארגון מגיעות ממס חדש על אוהלים שנתרמו לפליטים ▪ הפסקת האש אפשרה לאנשי חמאס לצאת מהמחבוא ולחדש את גביית המיסים ▪ התושבים זועמים: "סוחטים אותנו כשאנחנו חסרי כל"
ההתאוששות מיוחסת גם לגביית מיסים אגרסיבית מצד חמאס [צילום: עלי חסן/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
בשבועות האחרונים פועלת ארצות הברית להקמת בסיס צבאי גדול באזור עוטף עזה, כך נחשף באתר "שומרים". לפי גורמים ישראלים, הבסיס מיועד לשימושם של כוחות בינלאומיים שיפעלו לשמירת הפסקת האש ברצועה, ויוכל לאכלס כמה אלפי חיילים. תקציב הקמתו צפוי להגיע לכחצי מיליארד דולר.
11/11/2025 | מירב ארד | חדשות

לוחמים בגדודי עז א-דין אל-קסאם החלו בעמים האחרונים לקבל משכורות חלקיות - לראשונה מזה חודשים ארוכים. לפי דיווחים, מדובר בסכומים של כ-200-300 דולר לחודש, סכום נמוך משמעותית מהשכר שקיבלו בעבר, אך כזה שמסמן התאוששות מסוימת של קופת חמאס.
11/11/2025 | מירב ארד | חדשות

שורד השבי מתן צנגאוקר מספר לראשונה על מסלול החטיפה מניר עוז, המעברים במנהרות, האלימות, המחסור וההסוואה בתוך אוכלוסייה אזרחית בדרך לרפיח, בראיון ששודר (10.11.25) בחדשות 12. לצד תיעוד כפוי והפחד המתמשך מהוצאה להורג, הוא מתאר כיצד המאבק הציבורי של אמו נתן לו כוח: "הוא אמר לי 'אתה צנגאוקר? אימא שלך הפכה את המדינה'".
10/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא נאום (10.11.25) במליאת הכנסת במסגרת דיון 40 חתימות שיזמה האופוזיציה בנושא הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי שבעה באוקטובר. נאומו שילב היסטוריה, ביקורת תקשורתית, עמדות ביטחוניות ותפיסה רעיונית כוללת של אחריות לאומית, והסתיים בקריאה לוועדה פריטטית במתכונת הוועדה האמריקנית שחקרה את אסון פיגועי 11 בספטמבר.
10/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

ישראל מפעילה לחץ על צבא לבנון להיות אגרסיבי יותר בפירוק נשק של ארגון חיזבאללה הנתמך על-ידי אירן, באמצעות חיפושים בבתים פרטיים בדרום המדינה לאיתור כלי נשק - כך אמרו שלושה גורמי ביטחון לבנוניים ושני גורמים ישראלים.
10/11/2025 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il