לוין ורוטמן: טיוטת הפשרה - עיקור של הרפורמה

שר המשפטים ויו"ר ועדת החוקה הביעו שביעות רצון מן ההכחשה שפרסם נשיא המדינה לפרסום טיוטת מתווה הפשרה ביחס לרפורמה המשפטית "נמשיך בקידום החקיקה כמתוכנן ונמשיך בניסיונות להגיע להסכמות רחבות"

איציק וולף חדשות סערת הרפורמה במשפט תגובות
שר המשפטים, יריב לוין, ויו״ר ועדת החוקה של הכנסת, ח"כ שמחה רוטמן, הביעו שביעות רצון מן ההבהרה של נשיא המדינה שלפיה הפרסום של 'מתווה הנשיא' אינו על דעתו או מטעמו.

"כפי שברור לכל קורא, אותו "מתווה" הוא עיקור של הרפורמה מתוכנה היסודי. הנשיא אמר בנאומו כי יעשה כל מאמץ להביא את הצדדים להסכמות. בירכנו ועודנו מברכים על מאמציו אלה של הנשיא, והקדשנו, ביחד ולחוד, שעות וימים כדי להידבר עם כל גורם שהראה נכונות לנהל שיח רציני בעניין. בנוסף ידוע לנו כי גופים רבים, היו מעורבים בניסיון להגיע למתווה מוסכם, בבית הנשיא ומחוצה לו. יש קונצנזוס נרחב, גם בציבור, גם באקדמיה, גם בהייטק ובכלכלה וגם בקרב חברי הכנסת על הצורך ברפורמה רחבה ומקיפה וגם על העקרונות היסודיים שלה", ציינו.

לוין ורוטמן הוסיפו כי לאחר ימים רבים של דיונים ניתן לומר בבירור כי ישנן הסכמות רחבות בהישג יד, כאלה שלא יעקרו את הרפורמה מעיקריה וייהנו מקונצנזוס רחב.

"נמשיך בקידום החקיקה כמתוכנן, ונמשיך בניסיונות להגיע להסכמות רחבות בדיוק כפי שעשינו בחודשים האחרונים", אמרו.

או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 07/03/2023 | עודכן: 07/03/2023
+מרב מיכאלי: אזהרת מוד'יס מלמדת מדוע אסור להידבר עם נתניהו 22:53 07/03/23 | עידן יוסף
יו"ר העבודה, ח"כ מרב מיכאלי: "‏האזהרה של סוכנות הדירוג מודי'ס מלמדת שוב למה נתניהו לוחץ על האופוזיציה להיכנס ל'הידברות'. הוא בסה"כ רוצה תעודת הכשר מהאופוזיציה להפיכה המשטרית. להציג לעולם חזית אחידה מזויפת. המסכה נפלה מוקדם מהצפוי. אסור לנהל איתו לא הידברות ולא התפשרות. עצירה מוחלטת של החקיקה. נקודה רות סוף".
+מודי'ס: הרפורמה תשפיע לרעה על הריבית 22:00 07/03/23 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
אחת משתי סוכנויות הדירוג החשובות בעולם מזהירה שפגיעה ברשות השופטת תציב סיכונים ארוכי טווח לכלכלת ישראל, במיוחד במגזר ההיי-טק
"הדבר עלול לשנות את דעתנו" [צילום: יוסי זמיר, פלאש 90]
+אבטחה הוצמדה לשר אופיר קוניס 21:44 07/03/23 | עידן יוסף
בשל עלייה ברמת האיום, על-פי החלטת גורמי הביטחון הרלוונטים, תוצמד לשר אופיר אקוניס אבטחה צמודה עד להודעה חדשה. אקוניס התייחס בראיון לגלי צה"ל לדברי השר שלמה קרעי ואמר: "אמירה מיותרת שלא מורידה את גובה הלהבות, אולי ההפך".

גם השר יואב גלנט במתקפה מרומזת על השר קרעי: ״למי שמשתלח בחיילי צה"ל מימין ומשמאל אין מקום במערכת הציבורית״.
+מארגני המחאה מעוניינים לשבש את טיסת רה"מ לרומא, אך דווקא יתר הנוסעים צפויים להיפגע 21:07 07/03/23 | עידן יוסף | לרשימה המלאה

+פורום החברות הגדולות במשק לנשיא: ללא מתווה מוסכם לרפורמה הכלכלה תינזק 21:02 07/03/23 | עידן יוסף
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש (ג') עם נציגי פורום 27 החברות הגדולות במשק המייצגים את מאות אלפי העובדים מכלל מגזרי התעשיה במדינה. בפגישה השתתפו: דוד פתאל, בעלים ומייסד רשת מלונות פתאל, חץ נתן, בעלים ומנהל אלוני חץ, אורי לוין, מנכ"ל בנק דיסקונט, הראל ויזל, בעלים ומנכ"ל קבוצת פוקס, לילך אשר טופלוסקי, שותפה בכירה בקרן פימי, ישי דוידי, מנכ"ל קרן פימי ואייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס.

הנציגים הביעו בפני הנשיא את דאגתם הגדולה מהנזק שעשוי להיגרם לכלכלת המדינה מהרפורמה המוצעת במתכונתה הנוכחית. בפגישה, סקרו נציגי הפורום בפני הנשיא את הסכנות הפוטנציאליות לכלכלה אם לא יהיה מתווה מוסכם. נציגי הפורום ביקשו מהנשיא להמשיך במאמצים להביא להסכמה רחבה.

גם שר הכלכלה והתעשיה ניר ברקת נועד עם הנשיא הרצוג ודן עימו ברפורמה המשפטית.
+טייסי הקרב הודיעו: נתייצב למילואים 15:23 07/03/23 | מירב ארד | לרשימה המלאה
טייסי המילואים מטייסת 69 הודיעו: "נענים לקריאת מפקדינו, נתייצב לשיח לוחמים" ▪ הרמטכ"ל הלוי נפגש עם טייסי וקציני המילואים בטייסות ואמר להם: "סרבנות היא קו אדום, לא יכולים לקבל סרבנות ולא דימוי של סרבנות"
"נענים לקריאת מפקדינו" [צילום: פלאש 90]
+השר זוהר: "כולנו אחים. חייבים להנמיך את הלהבות" 13:33 07/03/23 | מירב ארד
שר התרבות והספורט מיקי זוהר התייחס בציוץ בטוויטר למוחים נגד הרפורמה המשפטית: "אחים אנחנו. מי שלא מסכים עם הרפורמה ומוחה כנגדה אינו אויב חלילה, מותר לו לחשוב אחרת וזו זכותו. הרפורמה המשפטית מוצדקת ונכונה אך אסור לנו בשום אופן לחבוט איש ברעהו. כולנו אחים. חייבים להנמיך את הלהבות. אנחנו עם אחד ורק ביחד נוכל לנצח את אויבינו הבאים לכלותינו".
+ארבע ישיבות על הרפורמה המשפטית נקבעו בוועדת החוקה 12:07 07/03/23 | עידן יוסף
בוועדת החוקה חוק ומשפט נקבעו ארבע ישיבות בחקיקת הרפורמה המשפטית "צִיּוֹן בְּמִשְׁפָּט תִּפָּדֶה - מחזירים את הצדק למערכת המשפט". הדיונים נקבעו לימים ראשון עד רביעי.
+המפתח לביטול הרפורמה נמצא בידי הנשיאה חיות 11:03 07/03/23 | חנן שי | לרשימה המלאה
החלטה אדמיניסטרטיבית שמנוגדת לערכיה של 'מגילת העצמאות' שהשופט ברק קיבל ב-1980, חוללה את העיוותים המשפטיים שאותם הרפורמה המשפטית נועדה לתקן ▪ ביטולה של ההחלטה, שלימים ברק עצמו התנער ממנה, תייתר את הרפורמה ולפיכך תביא לעצירתה ולביטולה ▪ אם בהכרזת המדינה בן-גוריון כתב ביומנו ש'גורלה בידי כוחות הביטחון', בעמידתה כעת על עברי פי פחת, גורלה בידי הנשיאה חיות
הנשיאה חיות. בכוחה לשנות [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+מיכאלי: "לא התפשרות ולא הידברות. ביטול מוחלט" 09:58 07/03/23 | מירב ארד | לרשימה המלאה
יו"ר מפלגת העבודה בירכה על תגובת לפיד וגנץ וציינה: "מי שינסה להפוך את ישראל לדיקטטורה - יפגוש אופוזיציה מאוחדת ומלוכדת" ▪ לפיד וגנץ פרסמו הודעה משותפת וקראו לנתניהו להודיע על עצירה מוחלטת של תהליך החקיקה
מיכאלי והנשיא הרצוג. עצירה מוחלטת [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+הנשיא מכחיש: הטיוטה שפורסמה - אינה מתווה נשיא המדינה 08:44 07/03/23 | איציק וולף
בבית הנשיא הכחישו את הפרסום הבוקר של טיוטת המתווה שמקדם נשיא המדינה, יצחק הרצוג, לפתרון משבר הרפורמה המשפטית.

"הפרסומים הבוקר אינם על דעת הנשיא ומי מטעמו. יובהר ויודגש כי לא מדובר במתווה נשיא המדינה. מדובר בהצעה אחת מתוך רבות שהועברו בשבועות האחרונים על ידי חוקרים ואקדמאים ממכונים שונים", נכתב בהודעת הנשיא. עוד נכתב כי נשיא המדינה טרם גיבש מתווה סופי ולאחר שיגובש, יציג אותו הנשיא בפני אזרחי ישראל.
+ממשלת נתניהו תביא לחורבן הבית ה-3 08:25 07/03/23 | רבקה שפק ליסק | לרשימה המלאה
ממשלת נתניהו מערערת את היסודות של המדינה ב-5 תחומים: ההפיכה המשטרית, העברת מיליוני שקלים לחרדים למרות שאינם תורמים דבר למען המדינה, כניעה לחרדל"ים בנושא הפלשתיני, הפיכת ישראל למדינת הלכה דוגמת אירן וניתוק הקשר עם התפוצות, בעיקר עם יהדות ארה"ב
נתניהו ולוין. הפיכה משטרית [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+טיוטת הרצוג: ללא ביטול חוקי יסוד, ללא התגברות 07:53 07/03/23 | איציק וולף | לרשימה המלאה
נוסח הצעת הפשרה שמקדם נשיא המדינה כולל צמצום של עילת הסבירות, הימנעות מרוב אוטומטי לקואליציה בוועדה לבחירת שופטים ועיגון זכויות כשוויון וחופש הביטוי
הרצוג. מנסה להגיע לפריצת דרך [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
לוין ורוטמן: טיוטת הפשרה - עיקור של הרפורמה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il