האוצר לא פותר בעיית שיפוי מעסיקים בגין הפרשות סוציאליות למשרתי המילואים

ח"כים מהקואליציה החברים בוועדת העבודה שדרשה ממשרד האוצר להציג פתרון מאיימים: אם לא יימצא פתרון - לא נצביע בעד התקציב יו"ר הוועדה: נגיש הצעת חוק שתחייב את המדינה לשלם

עידן יוסף חדשות כנסת 25 תגובות
ועדת העבודה והרווחה קיימה (10.12.23) דיון נוסף בנושא שיפוי מעסיקים בגין הפרשות פנסיוניות של עובדים שגויסו למילואים. כיום כזכור, משפה הביטוח הלאומי מעסיק שעובדו גויס למילואים בגובה שכר הברוטו של העובד, אולם השיפוי אינו כולל את התנאים הסוציאליים בהם הפרשות פנסיניות, גמל, פיצויי פיטורין, קרן השתלמות, ימי חופשה, הבראה, מחלה ועוד. לפני כשבועיים קיימה הוועדה דיון בנושא, בו עלה כי גובה ההפרשות הסוציאליות עומד על 36-22 אחוזים משכרו של העובד, מה שמשית הוצאות כבדות על מעסיקים שרבים מעובדיהם גויסו, לעיתים לתקופה ארוכה. בתום הדיון הקודם דרשה הוועדה ממשרד האוצר להגיע עם פתרון לסוגיה בתוך שבועיים, או שיקודם פתרון בחקיקה פרטית.

בפתח הדיון דרש יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר לשמוע את תשובת משרד האוצר לדרישה: "אנשים נמצאים כבר חודשיים בצו 8 והוצאות המעסיקים מצטברות. הצעת חוק מונחת כבר היום על שולחני ואם המענה לא יגיע ממשרד האוצר נעביר אותו בחקיקה".

ח"כ אתי עטייה: אחד הענפים שהכי נפגע הוא ענף האבטחה ש- 20,000 מעובדיו גויסו למילואים. בשבוע הבא אמורות החברות להפריש את הרכיבים הפנסיונים וחלקן כבר אמרו שלא יעבירו אותן כי אין להם איך לשלם. אם יימשך המצב הנוכחי זה יגרום למפוטרים רבים ולתשלום דמי אבטלה למפוטרים".
[צילום: דוברות הכנסת]
ח"כ חנוך מיליביצקי: "מעסיק שמעסיק מילואימניק לא רוצה ולא יכול לפטר אותו, וגם לא להביא לו מחליף ראוי כי איש לא יבוא לתקופה כזאת קצרה ולחוסר ודאות כזה. אם המילואמניק חיוני לעסק זה גם מזיק לתפקוד העסק. אני ח"כ חדש ובהתחלה לקחתי ברצינות את הדברים של משרדי הממשלה, אבל הבנתי שכשרוצים ומתעקשים פתאום יש כסף. אז אני אומר כאן שאם הנושא הזה לא בא לידי פתרון לכל הפחות בשלב א' לגבי המלחמה הזו, כלומר ששום מעסיק לא יצטרך לשאת בעלויות האלה, אני לא אוכל להצביע בעד התקציב". ח"כ עטייה הצטרפה גם היא לקריאה.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
נציג משרד האוצר אמר בוועדה: "אנחנו מבינים שיש פה בעיה וצריך לתת לה פתרון. מאז הישיבה הקודמת היינו בדיונים אינטנסיביים כדי למצוא חלופות ראויות. בחנו מספר גדול של אופציות בהתייחס לגודל המעסיק ורכיבים נוספים, במטרה למצוא פתרון מהיר ויעיל, אולם לא הצלחנו למצוא פתרון שניתן להציגו כעת לוועדה. אני מניח שבזמן הקרוב מאוד נוכל להגיע עם פתרון".

חברי כנסת ונציגי המעסיקים שנכחו בדיון זעמו על תשובת משרד האוצר וסברו כי מדובר בזלזול בדרישת הוועדה ובצרכי המעסיקים.

עו"ד חנן פוטרמן מהביטוח הלאומי חזר ואמר כי אם תתקבל החלטה לשלם את התנאים הסוציאליים, יוכל לעשות זאת באופן המהיר ביותר אם יקבע שיעור קבוע מהתגמול ולא באופן פרטני לכל מעסיק על-פי גובה התשלום בפועל. ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים הזכיר כי בעת משבר הקורונה שילמה המדינה 25% תוספת קבועה למעסיקים על ימי בידוד של עובדים בגין הוצאות אלה והוסיף: "יש צדק טבעי שאומר - נטלת- תחזיר. כך אני מתנהל כבעל עסק וכך אני מבקש ממדינת ישראל להתנהל".
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
עו"ד פזית תדהר ממשרד הביטחון: "הייתה בקשה לחייב את המדינה לשלם את התנאים הסוציאליים באמצעות הכרזה על שירות חירום. ברגע ששר הביטחון מכריז על שירות חירום אנחנו מחויבים להתחיל לשלם מקדמות בסכומים מאוד נמוכים ולכן הבנו שלא נכון להפעיל אותו, כי משרתי המילואים יקבלו מקדמות נמוכות בהרבה ממה שמגיע אליהם. משרד הביטחון והצבא תומכים בכל צעד שיתן פתרון לסוגיה באופן שייפשר למשרתים לקבל את מלוא התגמולים להם הם זכאים".

אופיר טל, עמותת משרתי המילואים: "מבחינתינו לא משנה איך יעשו את זה, כל עוד זה יעשה. אפשר לעשות הוראת שעה לתקופת המלחמה הזאת בלבד וכך אין צורך להיכנס לחישובים מורכבים ולהבחנות בין סוגי מעסיקים. ההפסד היום של המעסיקים הוא הפסד גדול מאוד, תנו 25%, זה המינימום".

במהלך הדיון ביקשו נציגים של משפחות החטופים להעלות שוב את הנושא על סדר יומה של הוועדה ולהדגיש את חשיבות השבת כל החטופים הביתה. יזהר ליפשיץ, בנם של יוכבד ליפשיץ ששוחררה ועודד ליפשיץ שעודנו בשבי חמאס אמר: "הגיעו עדויות קשות ממה שקורה בשבי, החטופים שלנו במצב מאוד קשה ונגמר לנו הזמן. קבוצת המבוגרים מידלדלת, הם לא אוכלים ולא מקבלים תרופות וחלקם כבר לא איתנו. כל אחד כאן צריך לראות את זה כאילו הילדים והבנות שלו נמצאים שם. שיזכרו אותנו ואת הכאב של כל האבות, האימהות, החטופים עצמם שעוברים שם דברים קשים מאוד ברגע הזה".

בתום הדיון אמר יו"ר הוועדה כי לאור העובדה שמשרד האוצר לא הציג פתרון כנדרש, יקדם את הפתרון לסוגיה בחקיקה פרטית שתחייב את המדינה לשאת בעלויות.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 11/12/2023 | עודכן: 11/12/2023
+כ-20 אלף בקשות להוצאת רישיון לנשק נדחו 11:01 11/12/23 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מתחילת השנה התקבלו 25 פניות המעלות חשש לסיכון שעשוי להישקף ממחזיקי נשק ▪ לפי נתוני המשרד לביטחון לאומי יש כיום 265 אלף בקשות ▪ למשרד הרווחה אין כיום תפקיד מובנה בבדיקת בקשות לרישיון נשק ▪ ח"כים שהגישו את הבקשה לדיון מהיר: "עלינו לוודא שנשים וילדים לא ייפגעו" ▪ יו"ר הוועדהלביטחון לאומי: "אזרחי ישראל מרגישים צורך להגן על עצמם"
ח"כ צביקה פוגל [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+הדיון במליאת הכנסת נמשך 8 דקות 09:17 11/12/23 | עידן יוסף
הדיון במליאת הכנסת הסתיים היום אחרי 8 דקות ובתום שני נאומים בני דקה של חברות הכנסת שלי טל מירון ושרון ניר. במליאה נכחו שלושה חכי״ם והשר מטעם הממשלה.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu Bezalel אוהד טל אופיר טל / " אופיר כץ / Ofir Katz אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורנה ברביבאי / Orna Barbivai אושר שקלים / Osher Shekalim אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir אליהו דלל / Eli Dallal אליהו רביבו / Revivo Eliyahu אלמוג כהן / Almog Cohen ארז מלול / Erez Malul אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז ביסמוט / Boaz Bismuth בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גד איזנקוט / Gadi Eisenkot גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דבורה ביטון / Dvora Biton דוד ביטן / David Bitan דן אילוז / DAN Iluz דני בן יוסף דנון / Dani Danon הרצי הלוי ואליד אל הושלה / Waleed El Hawashla ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin חמד עמאר / Hamad Amar חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky טלי גוטליב / Tali Gottlieb יאיר לפיד / Yair Lapid יואב גלנט / Yoav Galant יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יונתן משריקי / Yonatan Mishraki יוסף עטאונה / Youssef Atauna יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano ינון אזולאי / Yinon Azoulay יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב אשר / Yakov Asher יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak יצחק שמעון סרלאוף ירון לוי / Yaron Levi ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz לימור סון הר-מלך / Limor Son Har-Melech מאי גולן / May Golan מאיר כהן / Meir Cohen מטי צרפתי הרכבי / Matti Sarfati Harkavi מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מנסור עבאס / Mansour Abbas משה אבוטבול / Moshe Abutbul משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה פסל / Moshe Passal משה רוט / Moshe Roth מתן כהנא / Matan Kahana נאור שירי ניר ברקת / Nir Barkat סימון מושיאשוילי / Simon Moshiashvili סימון דוידסון / Simon Davidson עודד פורר / Oded Forer עופר כסיף / Ofer Cassif עמית הלוי / Amit Halevi צבי ידידיה סוכות / Tzvi Yedidia Sukkot צביקה פוגל / Tzvika Foghel צגה צנגש מלקו / Tsega Melaku קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רם בן ברק / Ram Ben Barak שלום דנינו / Shalom Danino שלי טל מירון / Shelly Tal Meron שלמה קרעי / Shlomo Karhi שרון ניר / Sharon Nir שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
האוצר לא פותר בעיית שיפוי מעסיקים בגין הפרשות סוציאליות למשרתי המילואים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il