הרוג ותשעה פצועים בפיצוץ כטב"ם בלב תל אביב

החות'ים נטלו אחריות הפיצוץ בתל אביב נגרם כתוצאה מפיצוץ באוויר של מטרה אווירית, שלא הפעילה התרעה הנושא נמצא בתחקור מעמיק ההרוג הוא גבר כבן 50 שנפגע מרסיסים בדירתו
עידן יוסף חדשות מלחמת התקומה תגובות
הד פיצוץ עז הרעיד את מרכז תל אביב בסביבות השעה 3:12 לפנות בוקר (יום ו', 19.7.24), וגרם לבהלה בקרב תושבים רבים במרכז הארץ, להרוג ולפצועים. מוקד הפיצוץ שנגרם מכטב"ם ששוגר ופגע, התרחש ברחובות שלום עליכם ובן יהודה, ככל הנראה באוויר, במרחק של מאות מטרים בלבד משגרירות ארצות הברית. כתוצאה מהפיצוץ נהרג מרסיסים גבר כבן 50, תשעה נפצעו.

החות'ים בתימן נטלו אחריות על הפגיעה, לאחר שעד כה פגעו בעיקר במטרות באילת. ארה"ב יירטה טיל בליסטי ושלושה כטב"מים נוספים ששיגרה המיליציה הפועלת בתימן בתמיכתה של אירן ובמידה רבה בשליחותה.

דובר צה"ל מסר: "מבדיקה ראשונית עולה כי הפיצוץ בתל אביב נגרם כתוצאה מנפילה של מטרה אווירית, שלא הפעילה התרעה. הנושא נמצא בתחקור מעמיק. כוחות רבים פועלים כעת במקום. חיל-האוויר תגבר את פטרולי המטוסים הפועלים להגנת שמי המדינה. אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף".

במהלך הסריקות בזירה אותרה גופת גבר כבן 50 בדירה סמוכה. טפסר רונן מכטייב מכבאות והצלה: "אדם שגר בחדרון העשוי מפח על הגג נפגע מחלק שחדר את הפחון, ונהרג". תשעה בני אדם נפצעו קל, ארבעה מהם מרסיסים, ופונו לבית החולים איכילוב לקבלת טיפול רפואי נוסף, חלקם שוחררו. בנוסף, מספר נפגעי חרדה טופלו במקום.

כוחות משטרה גדולים הוזעקו למקום האירוע ובודדו את הזירה. צוותי כיבוי פעלו להשתלט על שרפה שפרצה כתוצאה מהפיצוץ, וחובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ראשוני לנפגעים.

עד ראייה סיפר: "הייתי בים, פתאום הגיע מטוס מכיוון הים בלי אורות בגובה של הבניין ופשוט נכנס בבניין". כוחות הביטחון סרקו את האזור בחיפוש אחר ממצאים נוספים שיסייעו להם להבין את השתלשלות האירועים. בבוקר הגיעו צוותי הניקיון של העירייה לנקות את הזירה.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 19/07/2024 | עודכן: 19/07/2024
+גלעד ארדן, שגריר ישראל לאו"ם: לנקוט צעדים נגד האו"ם ומוסדותיו 19:06 19/07/24 | יואב יצחק
שגריר ישראל לאו״ם גלעד ארדן, אמר בהתייחס להחלטת בית הדין בהאג: ״על ישראל לנקוט צעדים חסרי תקדים נגד האו״ם ומוסדותיו. ההחלטה המעוותת והאנטי מוסרית של בית הדין מצטרפת לשורה ארוכה של החלטות האו״ם, מוסדותיו וארגוניו נגד ישראל. חוות הדעת אינה בעלת תוקף מחייב ואנחנו נפעל כדי לרוקן אותה מתוכן ולוודא שלא יהיו לה שום השלכות מעשיות בשטח. אין לי ספק שארצות הברית תטיל וטו על כל החלטה אנטי ישראלית שתובא למועצת הביטחון בעקבות החלטת בית הדין. עלינו לנקוט צעדים חסרי תקדים נגד האו״ם, כגון סגירת מתחם האו״ם בירושלים וגירוש ראשי הסוכנויות המוצבים בישראל, כדי להעביר מסר חד וברור: להמשך ההטיה והניצול של האו״ם נגד ישראל-יהיה מחיר.״

ארדן. החלטה מעוותת ואנטי מוסרית [צילום: יוקי איוומורה, AP]
+ח"כ אחמד טיבי: החלטת ביה"ד בהאג - קביעה היסטורית; הכיבוש חייב להסתיים 19:01 19/07/24 | יואב יצחק
ח"כ אחמד טיבי יו"ר תע"ל מצדד בהחלטת בית הדין בהאג שהתקבלה נגד ישראל: "ההחלטה של בית הדין בהאג מתארת את המצב במדויק וקובעת שהסגרגציה והחלת הדין האזרחי הישראלי בשטחים הכבושים הם אפרטהייד. זו קביעה היסטורית. הכיבוש הוא הכיבוש והוא חייב להסתיים. על ישראל והקהילה הבינלאומית לכבד את הפסיקה ולפעול לפיה".
טיבי. מדיניות ישראל - אפרטהייד [צילום: ערוץ כנסת]
+ח"כ גדעון סער: התשובה של הכנסת - "מדינת טרור פלשתינית לא תקום" 18:57 19/07/24 | יואב יצחק
יו״ר הימין הממלכתי, ח״כ גדעון סער, הגיב בהתייחסו להחלטת בית הדין בהאג: "את התשובה הטובה ביותר להאג נתנה כנסת ישראל כבר ביום רביעי: ארץ ישראל שייכת לעם ישראל. מדינת טרור פלשתינית לא תקום".
סער. לא למדינה פלשתינית [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+ח"כ שמחה רוטמן: מבחינת בית הדין בהאג - אין הבדל בין המאחזים ביו"ש לכותל המערבי 18:54 19/07/24 | יואב יצחק
יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן אמר בהתייחסו להחלטת בית הדין בהאג: ״שלא יהיה ספק לאיש. ‏מבחינת בית הדין הבינלאומי בהאג, אין הבדל בכלל בין אחרון המאחזים ביהודה ושומרון לכותל המערבי. ‏שכונת גילה בירושלים כמו גם משכנה של גלי בהרב מיארה בצאלח א-דין, דינם כמעלה יהושפט ד'. ‏ואגב, למי שפספס. אם תגובת העולם היא השיקול, אין שום סיבה לא להתיישב בעזה. מבחינת ה-ICJ אנחנו בכל מקרה כובשים שם ברצף, מאז 1967, למרות הגירוש המטופש והאכזרי מגוש-קטיף ב-2005. ‏ממליץ גם למי שלא בא בדרך כלל, להגיע השבת לבית הכנסת, ולשמוע את בעל הקורא מקריא את הטקסט שמעולם לא הפסיק להיות אקטואלי".
רוטמן. אין שום סיבה לא להיתישב בעזה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+התראה לוועדת החקירה האזרחית ל-7.10 בגין שימוש בסמל המדינה 18:34 19/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
התנועה למדינה יהודית ודמוקרטית שלחה מכתב התראה לשופט בדימוס גדעון גינת, יו"ר ועדת החקירה, בטענה לשימוש לא חוקי בסמל המדינה והפרת כללי האתיקה לשופטים ▪ הוועדה דחתה את הטענות, והסבירה כי השימוש בסמל המדינה נעשה כחוק וכי אין מניעה לעשות בו שימוש למטרות תיעוד, לימוד ומחקר ▪ התנועה הודיעה כי תפנה לנציבות תלונות הציבור על שופטים אם גינת לא יפרוש מתפקידו
גינת. מכהן בראש ועדה שנויה במחלוקת [צילום: ועדת החקירה האזרחית]
+נתניהו: שום החלטה שקרית בהאג לא תעוות אמת היסטורית 18:06 19/07/24 | עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו מגנה את בית הדין בהאג על החלטתו נגד ישראל: "העם היהודי אינו כובש בארצו - לא בבירתנו הנצחית ירושלים ולא בנחלת אבותינו ביהודה ושומרון. שום החלטה שקרית בהאג לא תעוות אמת היסטורית זאת, וכך גם לא ניתן לערער על חוקיות ההתיישבות הישראלית בכל שטחי מולדתנו. בניגוד לשרים ולחברי כנסת אחרים בימין, נמנע נתניהו מלהציע תגובה של החלת ריבונות על שטחי יהודה והשומרון.
נתניהו. החלטת האג - החלטה שיקרית [צילום: אביר סולטן/AP POOL]
+המודיעין האמריקני: חימוש החות'ים בנשק מתקדם - נקמה של פוטין בביידן 15:29 19/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הכלי שיורט - כטב"ם מדגם צימאד 3 ▪ דיווח סעודי: ישראל בודקת האם הכטב"ם כוון לעבר שגרירות ארה"ב בתל אביב ומה היה תפקידה של אירן בשיגור כלי הטיס ▪ פיצוץ הכטב"ם יצר בהלב אצל עוזרי סנאטורים שטיילו באותה עת בטיילת
זירת התפוצצות הכטב"ם בתל אביב [צילום: עודד בלילטי/AP]
+הגרי: חמאס מסתיר מה קרה למוחמד דף 14:48 19/07/24 | עידן יוסף
דובר צהל תת אלוף הגרי אומר כי מסתמן שמפקד הזרוע הצבאית של חמאס, מוחמד דף, אינו בין החיים.

"מתגברים הסימנים באשר להצלחת הסיכול של מוחמד דף", אמר הגרי. "חשוב שהציבור ידע, ראפע סלאמה בוודאות חוסל. מוחמד דף וראפע סלאמה ישבו סמוכים זה לזה בזמן הפגיעה. חמאס מסתיר מה קרה לדף, אנחנו נגלה ונחשוף מה קרה למוחמד דף".

+ליברמן קורא להקמת חיל-טילים 14:44 19/07/24 | עידן יוסף
יושב-ראש ישראל ביתנו ליברמן קורא להקים חיל-טילים יעיל נגד האתגרים הביטחוניים העכשוויים, בהם השימוש ברקטות ובכלי טיס בלתי מאוישים. שר הביטחון לשעבר הלין וכתב ברשת החברתית אקס כי לא יתכן ש"מיליציות בסנדלים מסוגלות לשגר טילי לשיוט בשעה שכדי לתקוף בתימן, מדינת ישראל צריכה להעלות טייסת שלמה לאוויר לטיסה של אלפי קילומטרים". ליברמן הדגיש שחייבים להחליף דיסקט.
+יותר מ-60 שיגורים מלבנון מאז שעות הבוקר 14:40 19/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה

+משלחת המו"מ הישראלית נעדרה מפגישה עם גורמים אמריקניים 11:17 19/07/24 | עידן יוסף
משלחת ישראלית לשיחות המשא ומתן על עסקה להפסקת אש ושחרור החטופים נעדרה השבוע ללא עדכון מוקדם מפגישה שנקבעה עם גורמים רשמיים בארה"ב. על פי הדיווח, בממשל ביידן מביעים תסכול מההחלטה של המשלחת לא להופיע לשיחות, אך מבהירים כי לא מדובר בצעד "קטסטרופלי" להמשך השיחות (פוליטיקו).
+הכטב"ם לא יורט בגלל טעות אנוש; צה"ל בוחן דרכי תגובה 10:12 19/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
חיל-האוויר מודה כי מערכות הגילוי זיהו את כלי הטיס בזמן טיסתו בחלק מהמסלול, אולם בשל טעות אנוש לא סווג הכלי כ"עויין", לא הופעלו התרעות, והמטרה לא יורטה
תריסים שבורים בדירה שנפגעה מהכטב"ם [צילום: עודד בלילטי/AP]
+ערוץ i24NEWS היה הראשון לפרוץ לשידור הבוקר 09:54 19/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הכטב"ם התפוצץ בתל אביב בשעה 03:10 לפנות בוקר, ולערוצים נדרשה כשעה להתארגן לפריצה לשידור ▪ ערוץ 14 היה האחרון לעלות לשידור - ולא בפעם הראשונה ▪ פריצות לשידור בשעות הבוקר המוקדמות הן נדירות, והאירוע האחרון שהוביל לשידורים כאלה היה חילוץ בני ערובה ברפיח בפברואר
נדב אלימלך פורץ לשידור
+דמעות ויללות כסימן הֶכֵּר תרבותי 08:06 19/07/24 | אורי מילשטיין | לרשימה המלאה
למודיעין הגרמני הגיעו תשדורות שאותתו על תחילת המבצע לצליחת תעלת למאנש (מבצע OVERLORD, 6 ביוני 1944) אך התראות לא הועברו לאוגדות השריון הגרמניות לאורך החוף; כפי שגם ב-7 באוקטובר 2023 לא הועברו לאוגדת עזה וליישובים בעוטף עזה התראות על תקיפתו הצפויה של החמאס. ובכך לא תם הדמיון: מפקדים גרמנים בכירים לא שהו במפקדותיהם כשהתחילה צליחת הלמאנש, וגם אצלנו מפקדי צה"ל לא שהו במוצבי הפיקוד כשהתחיל הטבח בעוטף
פלישה לנורמנדי [צילום: רוברט סרג'נט]
+הלחימה בצפון: מפקד בכוח רדוואן חוסל בלבנון 22:27 18/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
לפחות 14 הרוגים בדרום לבנון, בהם מפקדי שטח בכוח רדואן, בשתי תקיפות חריגות המיוחסות לישראל בצפד אל-בטיח' ובמג'ד סלם ▪ נמשך ירי חיזבאללה לגליל ולגולן
בית שהותקף בלבנון
+מטוס קרב חיסל מחבלים בתשתית טרור בתוך מתחם של אונרא 21:40 18/07/24 | עידן יוסף
צה״ל תקף באמצעות מטוס קרב ובהכוונת מידע מודיעיני של אמ״ן, שב״כ ופיקוד הדרום, מספר מחבלים ששהו בתשתית טרור בשימוש חמאס במרחב זייתון.
התשתית שימשה כמתחם של אונרא וכמפקדה של חטיבת העיר עזה בארגון חמאס.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
דיווחים ערביים מלבנון על שתי תקיפות שונות, שבוצעו בתוך זמן קצר ומיוחסות לצה"ל, על שני מבנים. לפי הדיווחים בלבנון מדובר בלפחות 18 נפגעים בשתי התקיפות, בהם הרוגים.
18/07/2024 | עידן יוסף | חדשות

ערוץ אל-ג'זירה והאגודה לזכויות האזרח חזרו בהם (18.7.24) מהערעורים לבית המשפט העליון על פסק הדין שאישר בחודש שעבר את סגירת שידורי הערוץ בישראל ל-45 יום. מדובר על תקופת הסגירה השנייה, לאחר שבית המשפט אישר לפני כן את הסגירה למשך 35 יום. על צווי הסגירה חתם שר התקשורת, שלמה קרעי,באישור הקבינט המדיני-ביטחוני.

הותר לפרסם כי רס״ל (מיל׳) אפרים בן עמרם ז"ל הי"ד מיסוד המעלה, לוחם בגדוד 53, עוצבת ברק (188), מת מפצעיו (18.7.24). בן 25 היה בנופלו.
18/07/2024 | עידן יוסף | חדשות

העימות הצבאי הממושך שבו נמצאת ישראל בשנה האחרונה מעמיד את המשקיעים במבוכה, משום שמדובר במצב לא נורמלי שבו כלכלה מפותחת נמצאת במצב לחימה ממושך. כך טוען אריה גולדין, מנהל ההשקעות של רימון קרנות גידור. הוא אמר את הדברים בכנס בנושא "ניהול השקעות בעידן של סיכונים גאופוליטיים גוברים".

בחוות קמה, שמדרום ליישוב חרמש, התרחש פיגוע (18.7.24) שנעשה בו שימוש במטען חבלה שגרם לפציעתם של כמה ישראלים. רכב ובו מספר מתיישבים עצר בכרם. אחד מנוסעי הרכב יצא ממנו כדי לפתוח שער, ואז מחבלים פוצצו עליו את המטען.
18/07/2024 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il